Iedere dag wordt er automatisch een back-up gemaakt van je WhatsApp-chats die wordt opgeslagen in het geheugen van je telefoon. Afhankelijk van je instellingen wordt er ook periodiek een back-up van je chats gemaakt naar Google Drive.
Ga naar Instellingen. Tik op Chats > Chat back-up > End-to-end versleutelde back-up. Tik op Uitschakelen.
Kun je WhatsApp berichten terughalen zonder back-up? Misschien wil je WhatsApp gesprekken terughalen via internet, bijvoorbeeld omdat je geen back-up meer hebt. Dit kan via een speciaal whatsapp-bericht herstelprogramma. Download en installeer dit programma en sluit het Android– of iOS-apparaat op de computer aan.
Een back-up is een reservekopie van al je gegevens, foto's en bestanden. Het is belangrijk om zo'n back-up te maken als je overstapt naar een nieuwe smartphone of wanneer je jouw toestel gaat resetten. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je een back-up van je Android smartphone maakt.
Als organisatie ben je vaak afhankelijk van IT-systemen voor (kritieke)bedrijfsprocessen en voor het opslaan van data. Wanneer deze bedrijfsprocessen verstoord raken of belangrijke data verloren gaan, kan dit grote gevolgen hebben voor een organisatie. Daarom is het hebben van een back-up van groot belang.
Op een Android-telefoon, zoals de OPPO Find X3 of Samsung Galaxy S21, slaat WhatsApp je back-up op in Google Drive. Het is daarom belangrijk dat je met een Google-account bent ingelogd op je telefoon. Ook moet je Google-account zijn gekoppeld aan je WhatsApp-account.
Je telefoon bewaart een lokale back-up van de laatste zeven dagen.
Het nummer en de chat (de gesprekken) blijven staan in WhatsApp. Alleen verdwijnt de naam van de contactpersoon. U kunt de chat ook verwijderen uit WhatsApp.
Op Android-toestellen worden mediabestanden automatisch opgeslagen op je map WhatsApp/Media/. Wanneer je intern geheugen hebt, zal de map op je interne geheugen opgeslagen zijn. Wanneer je geen intern geheugen hebt, zal de map op je SD-kaart of externe SD-kaart opgeslagen zijn.
Geen verplichting en geen mogelijkheid. Telefoongesprekken kunnen afgetapt worden door politie, het Openbaar Ministerie en de inlichtingen- en veiligheidsdiensten. Bij de meeste chatdiensten zoals WhatsApp en Signal kan dat niet.
Opsporingsdiensten kunnen de versleuteling van de verstuurde berichten niet kraken en niet meelezen met de inhoud. Er zijn wel andere manieren om meer te weten te komen over de afzenders. De politie kan bijvoorbeeld een informatieverzoek doen bij WhatsApp, of de chatgeschiedenis uit de cloud opvragen bij Apple.
Als je een bericht voor iedereen verwijderd hebt, zal in de chat voor iedereen “bericht verwijderd” zichtbaar zijn. De ander zal dus altijd kunnen zien dat je jezelf hebt gecensureerd. Maar soms is dat minder erg dan dat het oorspronkelijke bericht tot in de eeuwigheid zichtbaar blijft.
Back-ups van WhatsApp zijn gekoppeld aan het telefoonnummer en de Google-account waarmee ze gemaakt zijn.
"WhatsApp-gebruikers hebben de keuze om hun gegevens niet in Google Drive op te slaan. WhatsApp dwingt je niet om er gebruikt te maken, het is slecht een feature", legt de onderzoeker uit. "Als je vertrouwen hebt in Google, dan kan je er gebruik van maken.
Het antwoord is ja, maar alleen als jij (of iemand anders) daar toestemming voor geeft. Zo zit het. Standaard zijn WhatsApp-berichten beveiligd met end-to-end-encryptie. Deze versleuteltechniek zorgt ervoor dat niemand de inhoud van berichten kan lezen, behalve de verzender en ontvanger.
Er is geen enkele manier om te weten te komen of iemand naar je profiel op WhatsApp kijkt. De ontwikkelaars hebben een dergelijke functie simpelweg niet in de app gezet, en apps die beweren dat ze jou die info wel kunnen geven zijn onbetrouwbaar.
Met het gebruik van WhatsApp verdwijnt ook een groot deel van je privacy. De app is immers eigendom van Facebook en zoals we weten is Marc Zuckerberg gek op het verzamelen van data. Bij voorkeur zoveel mogelijk. Goede reden dus om WhatsApp te verwijderen en Zuckerberg het nakijken te geven.
Berichten zijn niet alleen na 7 dagen maar vanaf nu ook na 24 uur of na 90 dagen te laten 'verdwijnen'. WhatsApp voegt meerdere nieuwe functies toe aan zijn functie voor verdwijnende berichten. Daarmee kan je instellen dat berichten na een bepaalde tijd automatisch door de app worden verwijderd.
WhatsApp biedt daarmee de mogelijkheid om op meer dan twee apparaten (smartphone en één ander apparaat) tegelijk de berichtendienst te gebruiken. Naast de telefoon waarop WhatsApp staat geïnstalleerd, kunt u het gebruiken op maximaal vier andere apparaten.
Zonder backup iPhone
Als je er geen backup via iTunes of iCloud hebt dan kun je nog verwijderde Whatsapp berichten en foto's via een derde partij programma terughalen. Er zijn veel software beschikbaar op het internet. Hieronder vind je een klein lijst van: Syncios Data Recovery.
Berichtendienst WhatsApp verwijdert verstuurde berichten direct van zijn servers, nadat ze zijn afgeleverd bij de juiste persoon. Slaagt WhatsApp er niet in om het bericht direct bij de juiste ontvanger te krijgen, dan blijft hij hooguit dertig dagen op de servers staan.
iCloud-reservekopie maakt een kopie van de gegevens op uw iPhone, iPad en iPod touch. Als u een reservekopie van uw apparaat op iCloud hebt staan, kunt u heel eenvoudig een nieuw apparaat configureren of de gegevens op een van uw bestaande apparaten herstellen.