Veel van je apps zijn op de achtergrond bezig. Zo haalt bijvoorbeeld Mail nieuwe berichten binnen terwijl je de app niet open hebt staan. Dat vraagt natuurlijk wel meer van je iPhone en loopt je batterij sneller leeg. Check daarom welke apps op de achtergrond mogen verversen.
Hoe meer licht er gebruikt moet worden, hoe slechter voor je batterijduur. De donkere modus zorgt er automatisch voor dat er minder licht gebruikt moet worden waardoor je batterij minder snel leeg loopt. Je kunt de donkere modus activeren via Instellingen › Scherm en helderheid › Weergave .
1: Bluetooth, Persoonlijke Hotspot en Airdrop uitzetten
Zo kan Bluetooth op je iPhone misschien weer ingeschakeld staan, terwijl je dit helemaal niet gebruikt. Ook als je Bluetooth niet gebruikt, terwijl het aanstaat, verbruikt het energie. Oftewel: je iPhone loopt snel leeg.
Bij de batterij-instellingen op je telefoon kun je precies zien welke app op je telefoon de meeste batterij verbruikt. Het batterijverbruik ligt volgens Poort vooral aan de mate waarop de smartphone en de apps gebruikt worden. Over het algemeen gaat je telefoon het snelst leeg door het spelen van spelletjes.
Je iPhone verbruikt namelijk veel batterij als het scherm aan staat, zelfs als je je telefoon niet gebruikt. Je kunt er dan ook voor kiezen om je telefoon zichzelf zo vaak mogelijk te vergrendelen als mogelijk is. Daarmee gaat je scherm uit en verbruik je minder batterij.
Laad je telefoon nooit 's nachts op
Vroeger lag dat anders. Toen zaten er in telefoons nikkel-cadmiumbatterijen. Deze batterijen werden lui als je ze te lang achter elkaar oplaadde. Dat probleem hebben de moderne lithium-ionbatterijen niet.
Apps als Facebook, WhatsApp en Netflix kunnen hun informatie op de achtergrond verversen. Het is lang niet altijd duidelijk wat ze precies doen, maar dit soort apps werken óók goed als je automatisch verversen uitschakelt. Schakel automatisch verversen uit via de Instellingen-app > Algemeen > Ververs op achtergrond.
Populaire apps als Facebook, Instagram, Spotify en Candy Crush Saga zijn een aanslag voor de accuduur van Android-smartphones. Dat blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse bedrijf AVG waarover Cnet bericht.
1. Automatische helderheid uitschakelen. De functie waarbij je scherm automatisch de helderheid van je scherm instelt, is een functie die veel batterij kan slurpen. Door het feit dat je telefoon constant gebruikt maakt van de lichtsensoren, verbruikt deze dus ook batterij.
Niet te warm.
Want dan loop je het risico dat de capaciteit van de batterij permanent wordt aangetast. Dat betekent dat je device na het opladen minder lang blijft werken dan de specificaties aangeven. De gevolgen zijn mogelijk nog groter als je je device bij hoge temperaturen oplaadt.
Zware apps, oftewel grote apps zijn ook grote batterij verbruikers. Denk bijvoorbeeld aan de Netflix app, Spotify, Facebook of apps zoals Skype en WhatsApp waarmee je kunt videobellen. Maak je geen gebruik van deze apps dan zal je batterij waarschijnlijk een stuk langer meegaan.
Een iPhone-accu gaat na iedere oplaadcyclus achteruit. Één cyclus is het eenmalig opladen van 0 naar 100 procent. Hang jij je iPhone al aan de lader als deze nog 20 procent batterijlading over heeft? Dan duurt het iets langer dan één keer opladen voordat je accu een volledige cyclus ondergaat.
Is je iPhone 6S batterij aan vervanging toe? Gaat je iPhone 6S batterij nog maar heel kort mee? Laat ons dan je iPhone 6S batterij vervangen voor € 49,- inclusief montage en BTW.
Je gebruikt veel zware apps
Het (veel) gebruiken van zware apps zorgt ook dat je batterij snel leeg gaat. Of je nu een iPhone 13 met iOS gebruikt of Android telefoons als de Samsung Galaxy S22 of de OPPO Find X5. Welke apps verbruiken meeste energie op een iPhone? Ga naar de 'Instellingen' app.
De grootste boosdoeners op dit gebied zijn Facebook, Twitter, Google Maps, Instagram en Skype. Maar hoe deze apps de batterijduur van jouw eigen smartphone beïnvloeden hangt af van een aantal verschillende factoren. Al deze apps blijven je volgen, ook al gebruik je deze apps niet actief.
Schakel meldingen uit, bijvoorbeeld van WhatsApp-groepsgesprekken. Bij elke melding gaat het scherm aan, en dat kost energie. Gebruik een adblocker en vermijd apps met reclame. Schakel Batterijbesparing (Android), Spaarstand (Samsung), of Energiebesparingsmodus (iPhone) in.
Apple belooft dat een iPhone-accu na 500 laadcycli nog ongeveer 80% van de oorspronkelijke capaciteit heeft. Omdat je niet elke dag de iPhone-batterij volledig zult laten leeglopen en weer opladen, zul je na ongeveer twee jaar intensief gebruik de eerste slijtage gaan merken.
Een bepaalde app gebruikt te veel stroom
Als de batterij van je iPhone snel leegloopt, kan dat liggen aan een bepaalde app die onredelijk veel stroom verbruikt. Dit is te checken in de instellingen van de iPhone: Ga naar Instellingen. Ga naar Batterij.
Risico op brand
Het is dus niet zo dat je telefoon 's nachts opladen heel schadelijk is omdat de batterij dan 'overstroomt'. Toch raden sommige partijen, waaronder verzekeraars en de brandweer, af om je toestel voor het slapengaan aan de oplader te leggen. Dit heeft vooral met het risico op brandgevaar te maken.