Droge voeten ontstaan wanneer de huid niet voldoende vocht bevat. Het gevolg is dat de voeten pijnlijk en ruw aanvoelen, de huid op de voeten gaat schilferen of er kloven onstaan. Door de kloven in de huid kan lopen pijnlijk worden of de huid gaan bloeden.
Oorzaken droge voeten
niet regelmatig insmeren van de voeten. temperatuurswisselingen. het niet dragen van kousen/sokken in de schoenen. eczeem, psoriasis en andere huidaandoeningen die de huid uitdrogen.
Gebruik vaseline tegen droge voeten
Als je droge voeten hebt, is deze tip het proberen waard: Smeer na het douchen je voeten in met een laag vaseline. Trek er katoenen sokken over aan en duik dan lekker je bed in. De volgende ochtend even je voeten wassen en tada! Kom maar door met die fluweelzachte voetjes.
Ze heeft gelukkig ook tips om dit te voorkomen: 'Draag nieuwe schoenen niet te lang achter elkaar, draag natuurlijke materialen en zodra je wrijving voelt moet je je schoenen uittrekken'.
Bij voetschimmel heeft u meestal witte schilfers en scheurtjes (kloofjes) tussen uw tenen. U kunt ook schilfers hebben aan de onderkant of zijkant van uw voet. De plekken hebben vaak een andere kleur dan uw huidskleur: lichter, donkerder of rood. Soms ziet u blaasjes en puistjes erbij.
Arganolie is een uitstekende keuze om droge voeten te behandelen. Dit is omdat de olie boordevol voedingsstoffen zit die krachtig hydraterende eigenschappen bevatten, zoals vitamine E, essentiële vetzuren en sterolen.
Zachte voeten
Een warm voetenbadje hydrateert je voeten en maakt ze zacht. Met een etherische olie versterk je dit effect. Arganolie is erg goed tegen een droge huid, jojoba-olie werkt verzorgend. Als je tussendoor je voeten zachtjes scrubt met een speciale voetscrub, verwijder je dode huidcellen.
Iedere avond uw voeten insmeren met voor u een juiste crème.
Met een puimsteen of eeltvijl kun je zelf eenvoudig en pijnloos een teveel aan eelt weghalen. Eventueel kun je vooraf een voetenbad nemen, om de dode huid een beetje zachter te maken zodat je het makkelijker kunt weghalen. Baking soda, citroen en azijn hebben een antibacteriële werking en maken het eelt extra zacht.
Perniones zijn wintertenen of -voeten. Perniones is een abnormale reactie van de kleine haarvaatjes in de huid op koude. De grotere vaatjes in de lederhuid gaan vernauwen om de warmte in de huid vast te houden. De kleine haarvaatjes gaan echter verwijden, in plaats van vernauwen, waardoor de huid blauwrood gaat zien.
Blaren kunnen vreselijk pijn doen tijdens een lange wandeling of een avondje stappen. Smeer daarom voordat je de stevige stapper aantrekt om te wandelen wat uiercrème op je voeten. De uiercrème voorkomt het ontstaan van blaren. Overigens kan uiercrème ook verlichting bieden als je al een blaar hebt.
Wanneer druk en wrijving teveel wordt, dan wordt de eeltlaag dikker en harder hierdoor zal de eeltlaag meer wit van kleur gaan worden. Wanneer de huid droog is en het eelt dikker wordt, kunnen er kloven ontstaan.
Wanneer de huid teveel uitdroogt kan er eczeem en soms een huidinfectie ontstaan. Daarom is het goed om een droge huid tijdig te herkennen en te behandelen.
Zwemmerseczeem wordt veroorzaakt door een schimmel die het beste groeit op een warme, vochtige huid. De tekenen en symptomen van zwemmerseczeem zijn jeuk, branderigheid, roodheid en steken op de voetzolen of tussen de tenen. De huid kan schilferen of vervellen of er ontstaan blaasjes of kloofjes.
Om van droge voeten af te komen is het vanzelfsprekend dat een goede hydraterende crème kan helpen. Een crème die de huid vocht laat opnemen zorgt voor een zachtere huid.
Een droge, gebarsten en schilferige huid komt dus voor op de hielen maar ook de voetzolen. Zorg dat je deze plekken goed insmeert met hydraterende bodylotion of voetencrème en vergeet ook niet voldoende water of (decaf) thee te drinken.
Omega-6 vetzuren zitten in plantaardige oliën, zoals maïsolie, sojaolie en zonnebloemolie, maar ook via vlees krijgen we dit binnen. Om ontstekingen aan de voeten te voorkomen en te verminderen is het vooral belangrijk om voldoende omega-3 vetten te eten.
Om je voeten glad te houden, zou je dagelijks een voetcrème zoals Hansaplast Herstellende Voetcrème moeten gebruiken. Voor intensievere verzorging van droge voeten en eeltvermindering, gebruik Hansaplast Anti-Eelt Intensieve Crème.
Baking soda is zuiveringszout en is perfect voor heerlijke, zachte en geurloze voeten, dankzij de ontzurende en ontsmettende werking. Natuurlijk zijn de welbekende bruistabletten ook een heerlijke ontspanning voor je voeten met een verkwikkend en verfrissend effect.
Productbeschrijving. Voor zachte voeten zonder eelt. Door de speciale gel wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen op de voeten versneld.Na 5-7 dagen laat het eelt geleidelijk los. Trek de huid niet zelf los.
De antioxidanten die in de kokosolie zitten helpen de harde plekken te versoepelen. Onzuiverheden en dode huidcellen worden verwijderd die zich aan het oppervlak ophopen. De kokosolie heeft ook een antibacteriële werking en is dus ideaal voor de voetverzorging.
Jeukende blaasjes, vooral op de voetzolen. Later kunnen die tot bruine vlekjes of korstjes indrogen, waarna de huid afschilfert. Een enkele keer ontstaan grotere blaren en kan de huid nattend worden. Gele verkleuring en brokkelig worden van de nagels (schimmelnagels).
Wat wel belangrijk is, is om niet te vaak te scrubben. Zo'n 1 à 2 keer in de week is meer dan voldoende. De dode huidcellen maken namelijk deel uit van de natuurlijke beschermingsmantel van de huid. Haal je teveel weg, dan beschadig je de huid en is ze vatbaarder voor allerlei bacteriële infecties en irritaties.