het tuinfeest zelfst. naamw. Verbuigingen: tuinfeestenVerbuigingen: tuinfeestje bijeenkomst met vermaak voor gasten, die buiten een huis wordt gehouden, in de regel om een belangrijke gebeurtenis te vieren Voorbeeld: `Toen in Duitsland de nazi's aan h...
Voor een tuinfeest(je) heb je geen evenementenvergunning nodig, daar het niet als publieksevenement wordt gezien.
Als vuistregel geldt dat 6 hapjes per persoon voldoende zijn. 6 koude hapjes (waar we óók die schaal chips bij tellen!), of 4 koude hapjes en 2 warme.
Vergunning en handhaving
De meeste gebouwen die geschikt zijn om een feest van enige omvang in te geven vallen onder de melding brandveilig gebruik. Al vanaf een gebouw bedoeld voor meer dan 50 personen moet een dergelijke melding worden gedaan.
En dan kan de burgemeester alsnog besluiten om je feestje te verbieden. Bijvoorbeeld als hij denkt dat het slecht is voor het milieu of voor de openbare veiligheid. Dus ja, je mag best je feestje voor 100 man buiten houden. Maximaal 100 man dus.
Een besloten feest (verjaardag of bruiloft) in de openbare ruimte is geen evenement. Het gebruiken van de openbare ruimte voor dergelijke activiteiten is niet toegestaan.
100 gasten is een mooi uitgangspunt om een globaal idee van kosten te krijgen. Als de gastenlijst vervolgens groeit, dan kun je eenvoudig je begroting daarop aanpassen. Gemiddeld genomen kosten recepties voor 100 personen ongeveer € 5.000 tot € 10.000.
Nee, voor een straatfeest heeft u geen vergunning nodig. Een klein evenement is bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue. Op kleine evenementen zijn weinig mensen aanwezig. Kleine evenementen zorgen voor weinig overlast voor bewoners en verkeer.
Wie thuis een feestje wil vieren heeft geluk, want vanaf 1 juni gelden er geen limieten meer voor het aantal bezoekers dat je thuis mag ontvangen. Een groep vrienden uitnodigen voor een borrel of bbq ter ere van je verjaardag of voor de gezelligheid is dus geen probleem.
Een besloten evenement is een evenement waarvoor je geen toegangsbewijzen verkoopt en waarvoor op geen enkele manier publiciteit gemaakt wordt. Bijvoorbeeld een bedrijfsfeest of een feest voor leden van een vereniging. Over het algemeen is een besloten feest alleen voor genodigden.
Een klein evenement is een kleinschalige activiteit in de openbare ruimte die niet langer duurt dan één dag. Een klein evenement trekt minder dan 50 bezoekers. Een klein evenement is bijvoorbeeld een rommelmarkt, straatfeest of buurtbarbecue. Een klein evenement veroorzaakt weinig overlast voor bewoners en verkeer.
Nee, je kunt niet zomaar een evenement organiseren. Daarvoor heb je in de meeste gevallen een vergunning van de gemeente nodig. Goed om te weten: dat geldt niet alleen voor evenementen in de openbare ruimte. Ook op eigen terrein is het handig om zo'n papiertje te halen.
Denk aan: plakjes Hollandse kaas, Franse zachte kaas, bacon, salami, ham, gehaktballetjes, rosbief, zalm, eiersalade, rucola, ijsbergsla, stukjes paprika, olijven.. eigenlijk is alles lekker.
Een bedrijfsfeest kost gemiddeld 75 euro per persoon. Maar je kunt het natuurlijk zo gek maken als je zelf wilt. Bij een bedrijfsfeest voor 50 personen kost het entertainment/vermaak ongeveer 25 euro per persoon. Dan blijft er nog 25 euro over voor het buffet en 25 euro voor drank.
Koude voorgerechten worden altijd vóór de soep geserveerd. Koude bereidingen van vis. Hierbij behoren de gerookte vissen zoals zalm, paling, forel, heilbot. Diverse gemarineerde haringsoorten, maatjesharing, carpaccio of tartaar van verse rauwe vis kunnen ook als koud voorgerecht fungeren.
1 Drinks. Reken tijdens het eerste uur op drie drankjes per deelnemer voor een receptie of drankfeest. Daarna is dat gemiddeld twee drankjes per persoon. Voor een ontvangst met koffie en thee of een koffiepauze neem je als richtlijn anderhalf kopje per persoon.
Brood. 1/3 stokbrood per persoon is voldoende.