Na de passievrucht en de champagne zijn je smaakpapillen helemaal klaar voor de sensationele smaakbeleving van de Pornstar Martini!
Vaak wordt de cocktail ook nog met een glaasje mousserend wijn geserveerd. Je herkent deze ster van een cocktail gelijk aan de iconische halve passievrucht die drijft in de schuimlaag op het drankje. Dit schuim ontstaat als je het eiwit in de cocktail krachtig schudt in de met ijs gevulde shaker.
De Pornstar Martini word geserveerd met een halve passievrucht in de cocktail en een apart shotglaasje prosecco of champagne. Stap 1; neem de halve passievrucht uit de cocktail en lepel deze uit (natuurlijk wel opeten) Stap2; drink het shotje champagne of prosecco. Stap3: Geniet van de cocktail.
De Pornstar Martini is begonnen als de Maverick Martini (naar een louche club in Zuid Afrika waar de cocktail voor het eerst werd gemaakt met de bekende ingrediënten). Daarna kreeg de cocktail zijn erotische naam “Pornstar Martini” vanwege de hoeveelheid passie en sexy uitstraling in de scene.
De Vodka Martini, iedere Bond-fan kent hem wel. Deze cocktail werd enorm bekend door de James Bond films en boeken. Deze cocktail wordt altijd vergezeld met één van de meest bekendste quotes uit de Bond-films en boeken, 'shaken, not stirred'.
Omdat eiwit de cocktail een romige en zachte textuur geeft die het drankje extra luxe maakt. Bovendien helpt het eiwit de smaken in balans te brengen, zodat het zure van de citroen iets minder de overhand heeft.
Cocktailglazen koop je online bij Blokker.
Schenk 50 ml Martini Vermouth in een longdrink glas. Vul het glas helemaal met ijs. Knijp de limoen uit boven het glas en vul aan met 50 ml tonic. Garneer met een stukje limoen.
Zo maak je 'm:
Breek het ei en splits het eigeel van het eiwit. Doe het eiwit in de shaker en schudden maar. Zodra het eiwit in schuim is veranderd vul je de shaker met ijsblokjes en shake je nog een keer. Vul het glas met ijsblokjes en strain de cocktail in het glas.
Ook kun je Passoã prima mixen met cola, ginger ale of een andere zoete frisdrank. Daarnaast is Passoã ook heerlijk verfrissend gemixt met een glaasje tonic- of bruiswater.
Een Bartender wordt vaak ook Barkeeper genoemd, Barman of Barvrouw. Er zijn ook gespecialiseerde Bartenders, zoals Cocktailshakers of Mixologisten, die cocktails en mixen bereiden. Ook vind je vaak in hotels dat de Bartender kleine gerechten serveert en dan draagt hij/zij de naam F&B Employee/Bartender.
Hier maak je aquafaba van
Het basisingrediënt van aquafaba is dus kikkererwten. Maak het zelf van gedroogde kikkererwten of gebruik het vocht van kikkererwten uit blik, pot of zak. Voor alle opties ben je bij Jumbo aan het juiste adres.
Zelfs de meest courante cocktails – zoals gin tonic of een fruitige wodkacocktail – bevatten al meer dan 200 kcal. Een eenvoudige cocktail met champagne zet de teller op 250 kcal.
Hierbij heb ik gekozen voor gemarineerde knoflook olijven om de Martini extra smaak van de olie mee te geven. Dit geeft een oliërige, wat troebele uitstraling, waardoor je een “Dirty” Martini krijgt.
2. Martini Recept: Martini Bianco Cocktail. Deze witte martini is ook goed te combineren met frisdrank.
Vul een mixing-glas met ijs. Schenk er 45 ml Tanqueray London Dry Gin, 22,5 ml Osborne Sherry Fino en 22,5 ml Martini Ambrato Riserva Vermouth in. Roer zo'n 20 seconden. Schenk de mix door een zeef in een gekoeld martiniglas.
Smaak van zure sinaasappels, rabarber, gentiaan. Erg verfrissend. Een klein zuurtje blijft hangen. Lekker in een Aperol Spritz: 3 delen prosecco, 2 delen Aperol en een scheutje bruiswater.
Met name cocktails als de scewdriver en de mojito worden in een longdrinkglas geserveerd. Het glas, vaak met ijs en een rietje, is bij uitstek geschikt voor mixdrankjes en cocktails met vruchtensap. In een druk café zijn longdrinkglazen ideaal voor het serveren van mixdrankjes.
Gin glazen is te verkrijgen in heel wat webshops. Zowel de longdrinkglazen als de bolle kristalglazen zijn vlot te koop op internet. Een kwalitatief merk van gin glazen is Schott Zwiesel. Deze glazen worden vaak door professionals gebruikt.
Als er een frostlaagje (condensvorming) op de buitenkant van de shaker te zien is, is je cocktail klaar om te worden uitgeschonken.
Sommige cocktails worden gestirred in een mixing glas: een groot glas met een lip of schenktuit. Muddler/muddlen: met de gepunte onderkant van deze vijzel-look-a-like kun je kruiden en fruit malen om de lekkerste smaak aan je cocktail te geven.
Je kunt dit een paar dagen van tevoren doen en de komkommers laten weken, of je doet het gewoon wanneer de eerste gasten voor de deur staan. Schenk er dan wel meteen wat citroensap bij, een beetje suikersiroop en wat schuimwijn.
Is aquafaba gezond? Aquafaba of bonenwater bevat dan wel een snufje zout, maar slecht voor de gezondheid kun je het niet noemen. Het vocht bestaat voor 95 procent uit water, afhankelijk van de aquafaba die gebruikt wordt, en bevat daarom weinig calorieën.
1 ei kan worden vervangen door 50 gram tofu. Gebruik tofu in plaats van ei in een hartig gerecht, zoals een quiche of hartige scones. Agar agar is een plantaardig geleer- of bindmiddel gemaakt uit zeewier. Agar agar kan een eiwit vervangen.