Tussen de prostaat en de blaas in bevindt zich een kleine sluitspier die ervoor zorgt dat bij een zaadlozing het sperma niet in de blaas terechtkomt, maar naar de penis wordt afgevoerd. Dit spiertje zorgt er ook voor dat u vlak voor, tijdens en na een zaadlozing niet of moeilijk kunt plassen.
“De bekkenbodemspieren worden aangetrokken als je plast of opgewonden raakt, waardoor er ritmische trillingen ontstaan. Wanneer je moet plassen, trek je je spieren dus op dezelfde manier samen als bij een orgasme. Maar jij krijgt dat orgasme dus ook echt.”
Veel vrouwen gaan na het vrijen direct naar het toilet. Het is goed om na het vrijen te plassen, want dit maakt de kans op een blaasontsteking kleiner. Maar voor een grotere kans op een zwangerschap kan je het beste tien minuten op je rug blijven liggen. Door een kussen onder je billen te plaatsen, kantelt je bekken.
Levensduur van sperma
In de vagina, baarmoeder en eileiders kunnen zaadcellen nog zo'n drie dagen overleven. Zaadcellen blijven na de zaadlozing nog ongeveer 48 uur vruchtbaar. Heb je dus een dag voor je meest vruchtbare dagen gevreeën, dan kan je alsnog zwanger worden.
Ja, dat kan zeker! Als je zonder voorbehoedsmiddelen seks hebt met een jongen (waarbij zijn sperma in jouw vagina terecht komt) kun je altijd zwanger worden. Dus net zo goed als het de eerste keer is. Dit kan trouwens ook gebeuren als je alleen maar friemelt met elkaar.
Dit nog steeds wat mysterieuze fenomeen treedt bij sommige vrouwen op tijdens het orgasme, waarschijnlijk als gevolg van vochtverlies uit de para-urethrale klieren. In een Amerikaans onderzoek werd dit zelfs door 40 van de geënquêteerde vrouwen ervaren.
Urine over de vagina: Krijg je urine op je vagina. Wordt er over je vagina heen geplast en krijg je urine in je vagina, dan is dit alleen een risico voor HIV en SOA als er duidelijk bloed in de urine zit.
"De kans op een ontsteking is dan groter omdat de geslachtsgemeenschap ervoor zorgt dat bacterieën in de urinebuis terechtkomen", aldus de Amerikaanse gynaecoloog Alan B. Copperman. Plassen na het vrijen helpt om de bacteriën weg te spoelen voor ze de blaas bereiken.
Als u voelt dat u gaat klaarkomen, stop dan op een moment dat dat nog kan. Wacht even en ga daarna weer verder met aftrekken. Stop daarna weer op tijd en kijk zo of u het klaarkomen kunt uitstellen. Als dat langer dan een paar minuten lukt, kunt u het uitproberen tijdens het vrijen.
Gezonde urine is lichtzuur en heeft een zwakke, bouillonachtige geur. Voeding (uien en knoflook bijvoorbeeld), kruiden, voedingssupplementen, onvoldoende inname van vocht en geneesmiddelen kunnen allemaal de urinegeur beïnvloeden, net als een (urineweg)infectie.
„Urine van mensen is eigenlijk redelijk steriel. Er zitten niet veel slechte stoffen in, maar komt wel van 'afval' van je lichaam. Je lichaam wil het kwijt, dus wordt er een geurtje aan toegevoegd dat wij vinden stinken. Omdat we het vinden stinken, vinden we het vies, maar op zichzelf kan het niet veel kwaad.”
Daarom is het belangrijk de huid van uw naaste zo goed mogelijk te beschermen tegen incontinentie . Urine en/of ontlasting kunnen de huid beschadigen als dit niet wordt gecontroleerd. De gebieden die de meeste bescherming nodig hebben zijn de heupen, genitaliën en tussen de bekken en het rectum (perineale huid).
Het is algemeen bekend dat urine gaat stinken door het eten van asperges. Ook andere voedingsmiddelen zoals zalm, knoflook en bepaalde specerijen hebben eenzelfde soort effect op de geur van urine. Soms kan stinkende urine echter duiden op gezondheidsproblemen zoals urineweginfecties, nierstenen en prostaatproblemen.
Oorzaak overactieve blaas
Bekkenbodemproblemen. Sommige mensen spannen zonder dat ze dat weten de bekkenbodem te veel aan. Hierdoor ontstaat er druk op de blaas, waardoor je vaker moet plassen. Een ziekte aan de blaas: blaasontsteking, blaasstenen of een blaastumor.
De kleur van je urine kan namelijk veel vertellen over je gezondheid. Normaal gesproken is je urine helder en licht- of felgeel van kleur, maar door een onderliggende aandoening, veranderingen in je eetpatroon of medicijngebruik kan de kleur veranderen.
Hoe vaak je het toilet bezoekt, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je vochtinname - de gemiddelde vrouw moet streven naar acht glazen water per dag - evenals de maat van je blaas, zegt Fara Bellows, MD, een uroloog aan het Wexner Medical Center van de Ohio State University tegen onze collega's.
Zo zou het drinken van (warme) verse urine volgens de beroemde Engelse dokter Thomas Willis goed zijn voor keelontsteking. Ook bij wonden, verbrandingen of insectensteken zou urine de boel desinfecteren.
Urine bevat behalve water in water oplosbare stoffen, vooral ureum en anorganische zouten. Urobiline en porfyrine zorgen voor de typische gele kleur. Wanneer iemand erg veel drinkt, wordt de urine bij benadering waterkleurig.
U doet het waarschijnlijk zelden tot nooit, maar in de tuin plassen is helemaal zo gek nog niet. Urine bevat namelijk stikstof en fosfaat, en beide zijn goed voor de plantjes. Fosfaat wordt op dit moment vooral uit mijnen gehaald, maar die raken langzaam maar zeker uitgeput.
Een zoete of fruitige geur
Dit klinkt als iets positief misschien, maar deze 'lekkere' geur hoort niet. Het kan duiden op diabetes. Dit is een aandoening waarbij je lichaam geen suiker naar de cel kan verplaatsen en er dus overtollig suiker in de bloedbaan blijft hangen.
Om te zorgen dat er genoeg sperma beschikbaar is, wordt rond de ovulatie om de dag geslachtsgemeenschap aanbevolen in plaats van elke dag.
Ja, er is een kans dat het voorvocht sperma kan bevatten, dus het is mogelijk om zwanger te worden, zelfs als er geen volledige ejaculatie in de vagina plaatsvindt. Het is volkomen normaal om je af te vragen of je zwanger kunt worden met de terugtrekkingsmethode of zelfs door genitaal contact.
Je hebt de meeste kans om zwanger te worden als je een paar keer vrijt in de 6 dagen voor je eisprong. De eisprong is 2 weken voordat je ongesteld wordt. De meeste vrouwen die dit doen zijn dan in 1 jaar zwanger.
Een echte norm bestaat niet
Je behoefte aan seks wordt door heel veel interne en externe factoren bepaalt. Iedereen z'n seks drive is anders. Dus: een echte norm voor hoe vaak je seks 'moet' hebben, bestaat niet. Als jij je goed voelt bij jouw seks leven, dan heb je genoeg seks.
De meeste jongens hebben hun eerste zaadlozing tussen hun 11e en 16e jaar. Wanneer jongens hun eerste zaadlozing hebben, hangt af van de werking van hun hormonen.