Je Google-account beheren. Tik bovenaan op Gegevens en privacy. Scroll naar Geschiedenisinstellingen. Tik op een activiteit of geschiedenisinstelling die je automatisch wilt verwijderen. Scroll en tik op Automatisch verwijderen.
Je kan rechtstreeks bij Google een verzoek indienen om een zoekresultaat te verwijderen. Ze hebben daarvoor een speciaal formulier online staan. Google vraagt om een aantal persoonlijke gegevens, een kopie van je identiteitskaart en ook de links in te vullen die verwijderd moeten worden.
Ga naar jouw account door op je profielfoto te klikken, rechtsbovenin. Kies in het menu voor “Zoekgeschiedenis”. Vervolgens zie je een overzicht van je gehele zoekgeschiedenis. Naast elk item kan je op het kruisje klikken om deze specifieke zoekopdracht te verwijderen.
Hoe lang blijft de URL verwijderd? De betreffende URL blijft vanaf dat moment zes maanden (180 dagen) uit de index van Google. Na zes maanden gaat Google weer crawlen en vervolgens indexeert Google de URL, mits de informatie niet nog steeds is uitgesloten van indexatie in het robots.
Iedereen die toegang heeft tot je internetverbinding kan zien welke websites je bezoekt. Dit geldt onder meer voor je internetprovider, de overheid en eventuele hackers. Daarnaast kunnen de websites die je bezoekt, zoekmachines en nog veel meer partijen ook meekijken.
Tik op Instellingen.Tik op Privacy en beveiliging.Tik op Browsegegevens wissen.Controleer of er een vinkje staat bij Browsegeschiedenis.
Log in met je Google account.Klik rechtsboven op je profielfoto.Klik op 'Zoekgeschiedenis'. Bekijk vervolgens je zoekgeschiedenis in chronologische volgorde.
Veelgestelde vragen over de zoekgeschiedenis. Hoelang bewaart Google gegevens in de Google Workspace-zoekgeschiedenis? Standaard verwijdert Google deze gegevens na 18 maanden. Maar uw gebruikers kunnen de verwijderperiode wijzigen in 3, 18 of 36 maanden, of instellen dat gegevens nooit worden verwijderd.
Als je je website of webpagina snel uit de zoekresultaten wilt verwijderen, kun je een verzoek tot verwijdering van content indienen bij Google. Een verzoek tot verwijdering van content is alleen van toepassing in situaties waarin: Jij de eigenaar van de website bent.
Soms heb je misschien niet eens door dat een dienst van Google is, zoals bij YouTube. Google maakt een profiel van al je data. Elke video die je bekijkt, term die je opzoekt en aankoop die je doet, geeft Google meer informatie over jou.
Open de Safari-app. Tik op de knop 'Toon bladwijzers' en vervolgens op de knop 'Geschiedenis'. Tik op de knop 'Wijzig' en selecteer de website(s) die je uit je geschiedenis wilt verwijderen. Tik op de knop 'Wis'.
Je browsergeschiedenis wissen in Safari
Op je iPhone of iPad: Tik in Instellingen op 'Safari' > 'Wis geschiedenis en websitedata'. Op je Mac: Open de Safari-app , kies 'Geschiedenis' > 'Wis geschiedenis', klik op het venstermenu en geef aan tot wanneer je je browsergeschiedenis wilt wissen.
Tik in Instellingen op 'Toegankelijkheid' > 'Instellingen per app'.Tik op 'Voeg app toe', kies 'Safari' en tik vervolgens op 'Safari' om de instellingen aan te passen.
Je browsergegevens verwijderen
Als je een gegevenstype synchroniseert en dit verwijdert op je Android-apparaat, wordt het overal verwijderd waar het wordt gesynchroniseerd. Het wordt dus ook verwijderd van andere apparaten en uit je Google-account.
Wanneer iemand je website bezoekt herkent de software het bedrijf én de persoon, maar wordt er geen persoonlijke identificeerbare informatie aan dit bezoek gekoppeld. Pas zodra een bezoeker de interactie aangaat met je website en zijn gegevens achterlaat wordt deze herkent.
WiFi routers hebben meestal niet de mogelijkheid om precies te zien wat iemand op het internet doet. Daarnaast is dit zelfs als je toegang hebt tot het "ruwe verkeer" vaak niet mogelijk. Dit heeft te maken met de technologie, waarbij het verkeer vaak versleuteld is.
Dit is dan ook meteen het grote probleem: een openbaar WiFi zonder wachtwoord is niet versleuteld. Iedereen in het zelfde WiFi netwerk kan dus WEL afluisteren wat jij allemaal doet, bijvoorbeeld met een WiFi Sniffer. Vreemden in het zelfde WiFi netwerk kunnen je internet activiteiten dus in de gaten houden.