Geen oogcontact maken kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat de begaafde leerling met sociale problemen het maken van oogcontact als onprettig ervaart. Indien een leerling zeer gevoelig is voor visuele prikkels kan het zijn dat het aangaan van oogcontact een overprikkeling bij hem veroorzaakt.
Waar kijk jij naar? Oogcontact kan een gesprek in een bepaalde richting sturen. Zo blijkt dat degene die als eerste wegkijkt kan overkomen als verlegen, nerveus of 'onderdanig'. Bij belangrijke gesprekken zoals onderhandelingen merk je daardoor wel eens dat iemand je langer aankijkt dan normaal.
Gelukkig is er een heel eenvoudige oplossing! Kijk de persoon niet recht in de ogen, maar richt je blik tussen de ogen op de neus. Zo geef je de indruk dat je je gesprekpartner aankijkt, zonder dat hij beseft dat dit niet echt zo is. Concentreer je nu op het gesprek en op niets anders!
Dat er allerlei reacties ontstaan, is te zien en te voelen. Door de personen die elkaar aankijken, maar ook in de energie er omheen. Er is ooit onderzoek gedaan naar dit fenomeen waaruit bleek dat de mensen die elkaar twee minuten lang diep in de ogen keken, meer liefde voelden dan de mensen die dat niet deden.
Als iemand je niet durft aan te kijken
Ze vinden het bedreigend omdat ze niet weten wat anderen (over hen) denken als zij ze aankijken. Daar hebben ze vaak ideeën over die niet altijd waar zijn. Ze voelen zich angstig of verlegen. Daarom kijken ze liever de andere kant op.
Een verliefde man (of een man die enorm geïnteresseerd in je is) zal jou in de ogen kijken. Vervolgens dwaalt zijn blik kort naar onderen. Hij staart dan kort naar jouw mond. Hierna kijkt hij je weer in de ogen, en dit proces herhaalt zich.
Hij toont interesse
Wanneer je aan het vertellen bent, luistert hij geïnteresseerd. Hij stelt je gerichte vragen en hij wil meer over jou te weten komen. En wanneer je hem iets vertelt, onthoudt hij het ook.
Let op of er veel oogcontact is tussen jullie.
Als hij vaak en lang naar je kijkt, of jouw richting op kijkt, dan is hij misschien verliefd op je. Probeer goed onderscheid te maken tussen het verschil van normaal oogcontact tijdens het voeren van een gesprek, en een meer intense blik die vol verlangen zit.
Je oogkleur vertelt dus heel veel over je persoonlijkheid en je karakter! Oogkleuren zijn dan ook heel bijzonder en maken een persoon uniek. Echter kunnen de karaktertrekken bij een persoon erg verschillen. Het is dan ook niet zo dat mensen met bruine ogen nooit verslaafd kunnen raken aan alcohol.
De pupillen vertellen veel over gedachten en gevoelens. De pupillen kunnen van grootte veranderen. Iedere keer dat de pupillen van grootte veranderen, vertellen ze iets. Een grote pupil betekent meestal iets positiefs en een verkleinde pupil betekent meestal dat er geen goed nieuws is.
Signaal 2: Hij/zij wil je steeds vaker zien
Een van de manieren waarop je een relatie verder brengt, is door elkaar vaker te zien. In diegene zijn hoofd is er hoop dat je tijd en zin hebt om af te spreken. Hiernaast is er ook de hoop dat als jullie elkaar meer zien, dat er meer gevoelens komen.
Regels van flirten door oogcontact: focus op één oog
De volgende stap klinkt misschien vreemd, maar het werkt. Wanneer je oogcontact legt probeer dan slechts de focus op één oog te leggen. Hiermee wordt niet bedoelt dat je scheel moet gaan kijken, maar slechts één oog uitkiest om in te kijken.
Een kus op de wang toont dat hij affectie voor je voelt, hij is graag bij jou. Deze zoen is niet romantisch maar drukt gevoelens van vriendschap uit.
Wat betreft de blik van een verliefde man, is er nog een ander aspect dat heel onthullend is. Hij kijkt naar je lippen. Het maakt ook niet uit of je praat of zwijgt. In het geval van een verliefde man zegt dit soort blik alles.
Misschien heeft iedereen wel ergens gelijk. Echter is uit een publicatie van Elephant Journal gebleken dat de meeste personen in het algemeen slechts op drie mensen verliefd worden. Of beter gezegd: op drie verschillende types.
Oogcontact kan enorm veel doen. Het geeft aan dat je oprecht bent naar de ander toe en niks te verbergen hebt. Tegelijkertijd laat het zien dat je aanwezig bent en met aandacht luistert naar wat de ander te vertellen heeft. In een onderzoek verdeelden ze mensen in koppels.
Hij heeft belangstelling indien hij een wederzijdse vriend laat weten dat hij meer van je wil weten, of hij informeert bij andere mensen wie je bent en waar je vandaan komt. Hij probeert te acteren dat hij tussen neus en lippen door informeert, maar zijn manier van vragen tonen meer dan gewone belangstelling.
Het is een natuurlijke, onbetwistbare connectie tussen twee mensen. Het soort connectie waar iedereen naar verlangt, maar iets wat maar weinig mensen zullen vinden. Gemeenschappelijke chemie is een van de beste manieren om een relatie te beginnen, maar het is niet waterdicht en het kan ook misleidend zijn.
Het gebaar van glazen tegen elkaar licht aanstoten drukt verbondenheid uit. Net als bij het geven van een hand kan dat alleen door elkaar aan te kijken. Doe je dat niet, dan is het een kille plichtpleging. Door de ander in de ogen te zien laat je weten je verbonden te voelen.
Sommige mensen knipperen vaker en sneller met hun ogen als zij zich nerveus voelen. Bij ongecontroleerd snel oogknipperen wordt dat een tic genoemd. In ernstigere vormen is dit vaak een symptoom van het Syndroom van Gilles de la Tourette. Overigens gaan oogknipperingen vaak gelijk op met emoties.
Wereldwijd is bruin de meest voorkomende oogkleur, gevolgd door blauw. Groen is het meest zeldzaam.