Heeft jouw huid een warme of neutrale ondertoon, kies dan voor een foundation met een gele ondertoon.Heeft jouw huid een koele ondertoon, kies dan voor een foundation met een roze ondertoon. Natuurlijk is het kiezen van de juiste foundation ook een kwestie van smaak.
De Color Changing foundation heeft een speciale kleurveranderende werking die perfect blendt met je huid. De vloeibare formule is in eerste instantie wit, maar zodra je deze aanbrengt op je huid zie je direct dat deze verandert naar de kleur van je huid. De unieke foundation past zich aan elke huidskleur aan.
Neem een kleur die iets donkerder of gelijk is aan jouw natuurlijke huidskleur. Als je een huidskleur hebt met een rozige ondertoon, kies je een beige of beige-roze foundation. Neigt de ondertoon van jouw huid naar geel, dan kies je beter een beige-roze of neutrale kleur om jouw huidskleur wat te verzachten.
Houd een wit papier bij je gezicht
Wanneer je huid rozig of blauwachtig lijkt, dan heb je een koele ondertoon. Als je huid naast het papier gelig, perzikachtig of vaal lijkt, heb je een warme ondertoon. Bij een neutrale ondertoon zie je geen geel of roze tint in je gezichtskleur.
Je kunt nooit de juiste kleur foundation vinden als je niet weet wat jouw ondertoon is. Je ondertoon is koel (cool), warm of neutraal (neutral). · Koele ondertoon: Je hebt een coole ondertoon als je huid wat rozig/rood is. Als je kijkt naar de aderen in je pols dan zijn deze blauw.
Findation.com & Foundation Matrix
Het werkt vrij simpel: je vult de kleur, soort en het merk in van 1 (of meerdere) goede foundation(s) in die je al in huis hebt liggen. Vervolgens zoekt de site van een merk naar keuze of gewoon een hele lijst merken jouw foundation match van die andere merken.
Test: Kijk naar je aders, de beste plek is op de pols of bij je elleboog: zijn je aders groen of blauw? Wanneer ze groen zijn, heb je een warme ondertoon. Maar wanneer je aders blauw zijn, heb je een koele ondertoon. Het kan zijn dat de kleur lastig te bepalen is, dan kan het zijn dat je een neutrale ondertoon hebt.
Kijk naar de aderen in je polsen of je aderen een blauwe tint hebben of meer groen zijn. Bij een blauwe tint heeft je huid een koele ondertoon. Als je aderen meer aan de groene kant zijn heb je een warme ondertoon. Soms is het lastig te zien, of zijn je aderen groenblauw.
De warme kleuren zijn geel, geeloranje, oranje, roodoranje, rood en roodpaars. De koele kleuren zijn paars, blauwpaars, blauw, blauwgroen, groen en geelgroen.
De ondertoon van de huid is de warme, koele of neutrale kleurtint die door je gezichtshuid schijnt. Hoewel de kleur van je gezicht verandert door blootstelling aan de zon of door huidaandoeningen als rosacea of acne, is de ondertoon van je huid altijd hetzelfde.
Ook droogt volgens Toekoen je huid uit door foundation en gaat de huidveroudering sneller. "Foundation met olie erin is al helemaal slecht voor je huid. De olie creëert een laagje, maar je huid maakt zelf ook al olie aan. Tussen die twee lagen blijft zweet en talg zitten.
Soorten. Zoals de naam al zegt dient "foundation" "fond" als basislaag voor andere soorten make-up en zorgt het ervoor dat de huid er egaal in textuur en kleur uitziet en blijft zien. Foundation kan daarnaast ook zorgen dat een huid een iets lichtere of iets donkere tint krijgt.
1. Je gebruikt de verkeerde foundation voor jouw huidtype. Er zijn veel verschillende soorten foundations: poeder, crème en vloeibaar. Als je een vette huid hebt helpt foundation in de vorm van poeder goed om oneffenheden weg te werken en de vette huid minder zichtbaar te maken.
M.A.C Face & Body is een van de meest gebruikte en bekendste foundations die we achter de schermen hebben gezien. Hij is natuurlijk ook multifunctioneel, aangezien je hem zowel voor het gezicht als voor de hals en het decolleté kunt gebruiken.
Na het aanbrengen van foundation en concealer ga je de huid afpoederen. Dit doe je om vlekken te voorkomen. Bij een foundation op waterbasis is afpoederen niet perse nodig, maar met poeder zit het soms net iets mooier, bijvoorbeeld bij een huid met vettige T-zone.
Grijs een koele, praktische kleur en geel een warme, optimistische kleur. Mooi deze twee kleuren bij elkaar, maar met welke kleur kan jij jouw grijs het best combineren? Grijs is één van de gemakkelijkste basiskleuren en iedereen kan deze kleur dragen.
Terwijl puur grijs een koude kleur is, straalt taupe juist warmte uit. Daarom is het ideaal geschikt om de rustzones in je huis te accentueren: denk bijvoorbeeld aan de living of de slaapkamer.
Onder warme kleuren verstaan we kleuren zoals rood, oranje, bruin en roze (al hebben sommige roze tinten ook een koele ondertoon). Blauw, groen, grijs, en paars zijn dan juist weer koele kleuren.
Spataders zijn verwijde aders. Het kan geen kwaad en de meeste mensen hebben er weinig last van. Als je het niet mooi vindt, kun je ze laten behandelen. Om te voorkomen dat het erger wordt, is het goed om niet te lang te zitten of te staan, veel te bewegen, af te vallen of met je benen omhoog te zitten.
Heb je bruine of groene ogen, dan kun je ze meer laten stralen door warme tinten als chocoladebruin. Houd er wel rekening mee dat de bruintint van je haren niet exact hetzelfde is als de kleur van je ogen (denk aan het contrasteren). Kies in plaats daarvan een bruine kleur die een paar tinten donkerder of lichter is.
Warme kleuren, zoals rood, geel en oranje zijn energieke kleuren. Ze zetten je in beweging en maken je enigszins extravert. De kleuren blauw, groen en lichtpaars werken vooral kalmerend.
Gebroken wit en antracietgrijs zijn neutralen. Andere universele neutralen zijn: taupe (grijs/bruin), midden marineblauw, neutraal middengrijs, kiezel (grijs/beige) en jeansblauw. Universele kleuren bevatten ongeveer evenredig veel geel- als blauwpigmenten. Dit maakt ze zo goed draagbaar voor iedereen.
Of het nu gaat om sneakers, enkellaarsjes of pumps: blauwe en zwarte modellen behoren tot de kleurenklassiekers, die overal bij passen. Deze kleuren passen trouwens ook goed bij elkaar, mits de gekozen kleuren niet te dicht bij elkaar liggen.