Na 30 september zal BVN niet meer te ontvangen zijn via de Hotbird 13B satelliet. Wacht dus niet langer en zorg dat uw schotel geschikt wordt voor de ontvangst via de Astra 1M satelliet. Wij adviseren u om hiervoor een lokale satellietinstallateur in te schakelen.
Stream de BVN-app naar je televisiescherm via Chromecast en Airplay. Met de app kun je live naar BVN kijken en veel programma's terugkijken. Je kan onze app downloaden in de App Store of op Google Play. Je kan ook via onze livestream op de website naar BVN kijken.
BVN is FTA (Free to Air) dus zonder abonnement te ontvangen via de Astra 4A. De meeste ontvangers hebben een zoek mogelijkheid om alle FTA kanalen automatisch in te lezen (Blind Scan). Ook is het meestal mogelijk een kanaal handmatig toe te voegen met de volgende gegevens: 12565 MHz, V, 30.000 Ms/s, FEC 5/6.
Op voorkeuzepositie 14 komt een informatiekanaal van CanalDigitaal en TV Vlaanderen dat ongecodeerd wordt uitgezonden. De nieuwe zenderlijsten zijn vanaf 30 september via de Astra1- en Astra3-satelliet beschikbaar. Enkele HD-satellietontvangers laden de nieuwe zenderlijst automatisch in.
Astra 19,2°O (of Astra 1) is de satellietpositie 19,2 graden oosterlengte op de geostationaire baan rond de Aarde. Vanaf deze positie zenden een aantal omroepsatellieten van de onderneming SES S.A. radio- en televisieprogramma's uit naar Europa.
De BVN-livestream vindt u op www.bvn.tv/bvnlive. Of download de gratis BVN-app voor Android en iOS. VRT-programma's tot 1 juli 2021 bij BVN: De VRT-programma's zullen nog tot 1 juli 2021 deel uitmaken van de BVN-programmering.
Op veler verzoek komt BVN, de publieke tv-zender voor Nederlandstaligen in het buitenland, terug op de Astra 19.2° satelliet! BVN is vanaf 1 april te ontvangen via de Astra 1M satelliet.
In Nederland zijn de drie landelijke kanalen van publieke omroep NPO – NPO 1, NPO 2 en NPO 3 – ongecodeerd en dus gratis digitaal via de ether te bekijken. Dit geldt ook voor de regionale tv-zender van de provincie waar men kijkt alsmede de regionale tv-zender van een aangrenzende provincie.
BVN is de aanbieder van Nederlandse en Vlaamse televisie in het buitenland (ook buiten de EU). Via de website (BVN.tv) of de app (voor Android of iPhone) kun je de zender van BVN streamen. Op deze zender is een selectie van populaire programma's van de Nederlandse en Vlaamse televisie te zien.
De ASTRA 3-satelliet vind je op 23,5 graden oost ten opzichte van het zuiden. De ASTRA 1-satelliet staat op 19,2 graden oost ten opzichte van het zuiden. Je vindt de ASTRA 1-satelliet op 160,8 graden ten opzichte van het noorden (180 graden min 19,2 graden is 160,8 graden).
Check 1: Zorg voor vrij zicht voor de schotel
Belangrijk is dat de schotel vrij zicht heeft op het oosten en zuiden. Op die positie aan de hemel staan namelijk de satellieten waarmee je satelliet-tv verbinding gaat maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kompas. Zo weet je zeker dat de schotel de juiste kant op staat!
Het beste antwoord. Voor het ontvangen van de Astra 1 en 3 heb je een duo lnb (kop) nodig. Daar zitten twee koppen in die op de juiste afstand staan op de satellieten op zowel 19.2 als 23.5 te ontvangen. Aannemende dat je een HD abonnement van Canaal Digitaal hebt, is het verstandig om ook daar de lnb te kopen.
Voor de ontvangst van de populaire Nederlandse zenders in HD dien je ontvangst te hebben van Astra 3. Deze satelliet bevindt zich op 23.5 graden oost ten opzichte van het zuiden. In het grootste gedeelte van West-Europa kun je het signaal ontvangen met een standaard 64cm schotelantenne.
Via Kijk.nl kun je online voor niks de zenders SBS6, SBS9, Net5 en Veronica terugkijken. Er is ook een Kijk-app waarmee je on demand kunt kijken. Met een gratis account kun je deels toegang krijgen tot live-content, zoals Europees voetbal.
De Astra 3 - 1G ontvangt de Nederlandse regionale zenders via frequentie 11.914 L1 TV, Omroep Brabant TV, Omroep Friesland, Omroep Zeeland TV, TV Drente, TV Gelderland, TV Noord, TV Noord Holland, TV Oost, TV Rijnmond.
In Spanje kunt u de Nederlandse TV kanalen ontvangen door via een satellietschotel het signaal binnen te halen. De schotel, met in ieder geval voor de Canarische Eilanden een doorsnede van 1 meter, moet afgesteld staan op de Astra 1 satelliet, 19.2 graden Oost.
Met NLZIET kun je tv-kijken in het buitenland zonder schotel of kabel. En dat in heel de EU! Nederlands tv-kijken in het buitenland doe je gemakkelijk op een device naar keuze, zoals je tv, tablet, smartphone of laptop. Het enige dat je nodig hebt, is een goed werkende internetverbinding en een abonnement bij NLZIET.
IPTV staat voor Internet Protocol TeleVision. Waar je met normaal tv kijken het signaal ontvangt via een coaxkabel, kijk je met IPTV televisie via het internet. Je ontvangt alle tv-zenders die je gewend bent via een razendsnelle ADSL- of glasvezelverbinding.
Via de webbrowser: Via de internetbrowser surf je naar de website van tv-aanbieders. Hier kan je televisieprogramma's, series of films streamen. Een voorbeeld is de website van NPO Start, waar je gratis alle NPO-zenders kunt bekijken.
O.a. Discovery HD, National Geographic HD, RTL 4 HD,RTL 5 HD, RTL 7 HD, NET5 HD, SBS6 HD, NED 1 HD, NED2 HD, NED 3 HD. Ook het 2e kanaal van Eredivisie live voetbal is hier beschikbaar. Duidelijk is weer te zien waar in Europa de zenders te ontvangen zijn.
Gelukkig is dit door u zelf te herstellen door het GRATIS downloaden en installeren van de juiste software. Deze update zorgt ervoor dat het zoeksysteem van Teleco de nieuwe instellingen van Astra 3 weer kan vinden.
Wat zijn transponders? De TV-beelden die jij ontvangt komen vanaf de satelliet via zogenaamde transponders. Een transponder is eigenlijk een “antwoord-zender”; je stuurt met een krachtige zender de TV-beelden naar de satelliet en die transponder stuurt die beelden weer terug naar de aarde.