Dat kan verschillende redenen hebben: Uw container stond om 7.30 uur nog niet aan de straat. In dit geval zijn we waarschijnlijk al geweest voordat de container klaar stond, we legen vanaf 7.30 uur. Het is nog geen 20.00 uur.
Vervuiling in de bak
Wanneer een bak teveel vervuild is, wordt het afval alsnog verbrand en dat is zonde. Wanneer er iets in de bak zit wat er niet in hoort, vind je meestal een hangkaart met de reden waarom de bak niet is geleegd.
Is uw huishoudelijk afval of oud papier of dat van de hele straat nog niet opgehaald? Dan kunt u dat melden bij de gemeente.
Is de container niet leeg, of te zwaar om te legen, dan wordt pas op de eerstvolgende inzameldag de groene container opnieuw geleegd. Bij teveel tuinafval adviseren we het afval in een vuilniszak te stoppen en deze dan later in de GFT-container te legen, of uw tuinafval naar een milieustraat te brengen.
Op de website van Cyclus kunnen inwoners hun aanbiedgegevens van het restafval nu dus eenvoudig checken. De informatie wordt elke maand geactualiseerd. De aanbiedgegevens die op de website getoond worden, komen uit de registraties van de software op het inzamelvoertuig of de verzamelcontainer.
Zet jouw oud papier en karton vóór 6 uur 's morgens buiten, desnoods de avond voordien. Per inzamelbeurt mag maximaal 1 m³ aan papier en karton worden aangeboden. Denk aan onze ophalers en maak het pak niet zwaarder dan 15 kg.
Plaats uw afval in een andere afvalcontainer in de buurt of neem het weer mee naar huis. U kunt via een melding doorgeven dat de afvalcontainer vol is.
Zo mag een container maximaal 90 kilo per kuub wegen. Wanneer je een 1100 liter container hebt mag de container dus maximaal 100 kilo wegen. Een rolcontainer van 240 liter, de containermaat die ook voor huisvuil wordt gebruikt, mag dan maximaal 22 kilo wegen.
Zet de afvalbak op de inzameldag altijd vóór 7.30 uur op de aanbiedplaats. Plaats de afvalbak met de deksel gesloten en de wielen en het handvat naar de rijbaan toe. De afvalbak mag niet zwaarder zijn dan 50 kg. Zet geen afval naast de afvalbak.
Zet de kliko met handvat naar de straat. Zet de kliko's zoveel mogelijk bij elkaar aan één kant van de straat. De kleine (140 liter) mag niet zwaarder dan 50 kg en de grote (240 liter) niet zwaarder dan 75 kg zijn. De deksel moet gesloten zijn.
De papiercontainer wordt één keer in de vier weken geleegd.
Ja, de afvalcontainers zijn verplicht, ze zijn eigendom van je gemeente, maar horen bij je woonhuis. Voor bedrijven zijn er andere containers beschikbaar, die bedoeld zijn voor bedrijfsafval.
De meeste mensen zetten hun grijze container nu ook al 1 keer per 4 weken aan de weg. Heeft u een keer écht teveel restafval? Dan kunt u het tegen betaling kwijt in een ondergrondse container in de buurt.
Dat kan verschillende redenen hebben: Uw container stond om 7.30 uur nog niet aan de straat. In dit geval zijn we waarschijnlijk al geweest voordat de container klaar stond, we legen vanaf 7.30 uur. Het is nog geen 20.00 uur.
Zorg voor een tussenruimte van 30 centimeter na iedere twee containers. Zorg ervoor dat al het afval in de container past en het deksel goed sluit. Houd 2,5 meter afstand van obstakels, zoals lantaarnpalen of geparkeerde auto's. Bied de containers voor 7.00 uur in de ochtend aan.
U kunt een nieuwe rolcontainer (kliko) krijgen als die van u kapot of gestolen is. Geef het aan ons door. Noteer in uw melding dat de container kapot of gestolen is. Geef ook aan voor welk soort afval de container is (restafval of papier) en uw naam, adres en telefoonnummer.
Een papiercontainer plaatsen we al vanaf € 8,00 per maand (exclusief btw). U heeft de keuze uit verschillende inhoudsmaten: 240 liter, 660 liter, 750 liter, 1000 liter en 1100 liter. Bestellen is eenvoudig!
U kunt in uw berekening uitgaan van de volgende gegevens: per 1000 liter container kunt u ongeveer 1 m3 papier kwijt. In gewicht staat dit gelijk aan zo'n 0,8 kilogram papier. Bij twijfel over welk formaat container geschikt is voor uw bedrijf, vindt u onderaan dit artikel onze contactgegevens.
Met het nummer op uw Saverpas (én uw postcode en huisnummer) kunt u via de pagina van Saver over de Saverpas zien hoe vaak uw container aan huis geleegd is of het aantal aanbiedingen bij een ondergrondse restafvalcontainer.
Aanbieden van afval
Voor het binnenhalen geldt: nee, de container mag je niet pas later, bijvoorbeeld na drie dagen, van de straat halen. Wordt jouw afval op dinsdag opgehaald? Dan moet-ie dezelfde avond vóór 0.00 uur weggehaald zijn. Dat staat in het afvalreglement van de gemeente.
Hoewel er nog geen tarieven zijn vastgesteld, zal iemand die een vuilniszak met restafval in een ondergrondse container gooit straks tussen de 1 en de 2,5 euro per keer kwijt zijn.
Aannemende dat er net zo veel ongeinteresseerde vervuilers als milieubewuste mensen zijn en het midden evenredig is verdeeld, en de helft van de mensen een kat heeft en iets meer dan 2 keer per week de hele bak verschoont, kom je op gemiddeld ongeveer 33 + 26 = 59 zakken.
U kunt 10x per maand restafval in de ondergrondse container gooien. Dat is in totaal 120 keer in 2022. Als u minder dan 105 keer afval in de ondergrondse container gooit, krijgt u geld terug. Hoe minder vaak u restafval weggooit, hoe hoger het bedrag dat u terugkrijgt van de BSOB.