Kippenborst is erg mager, dus het is erg belangrijk om te koken tot de juiste kerntemperatuur. Zodra de kip 165F overschrijdt, wordt hij altijd erg droog en taai en is er op dat moment niets meer aan te doen. Dus kort gezegd, het antwoord is dat je je kip te lang kookt.
Doe de kipfilet in een warme kom met andere ingrediënten die vers moeten blijven, zoals avocado.Voeg vervolgens de soep toe aan die ingrediënten. Klaar. De kipfilet blijft mals.
Bak je de kip te lang door, dan verandert het al snel in een taai stukje. Controleer daarom tijdig of de kip gaar is door de filet in het midden in te snijden. Als het midden niet meer transparant is of er helder sap uitloopt, weet je dat je goed zit.
Wassen met zuren
Máár, het wassen van je kip met een zuur ingredient als citroen of azijn zorgt wel degelijk voor een malser stuk vlees. Zuren verzwakken namelijk het weefsel en de eiwitten waardoor het vlees minder taai wordt.
Voor een braadkip moet je minstens een 60 minuten rekenen.Een soepkip eerder 2 uur. Schuim de soep tussendoor minstens 2 keer af met een schuimspaan. Haal de kip uit de bouillon en laat eventueel wat afkoelen.
Stel je soep samen
Voeg eerst de noedels toe en voeg dan de groenten toe als je nog vijf minuten noedelkooktijd over hebt. Terwijl die koken, versnipper of snijd je de kip in hapklare stukjes. Voeg de kip toe als de noedels en groenten gaar zijn .
Hoe lang moet je een soepkip bereiden? Kook tot de kip zacht is in 2-3 uur, zodat het vet vormt op het oppervlak. Dit kun je er tussentijds afscheppen met een schuimspaan.
Een manier om de kip malser te maken, is door hem plat te slaan. Doe dit met een deegroller of vleeshamer (of met iets anders zwaars). Bedek de kip met bakpapier of vershoudfolie en geef er volgens een paar flinke klappen op. De vezels in de kipfilet komen zo 'in beweging' waardoor hij malser wordt.
Je kunt niet teruggaan en de kip opnieuw maken, maar het goede nieuws is dat er manieren zijn om het te repareren. Je moet meer vloeistof en vet toevoegen om de kip malser en lekkerder te maken. Mijn favoriete manier om rubberachtige kip te bewaren en te serveren is door hem te versnipperen en er een soort vloeistof en vet aan toe te voegen.
Woody breast is een myopathie/spierziekte in de spier van kip . In essentie is het een aandoening waarbij de spiervezels van de kip niet goed functioneren, wat leidt tot een harde, rubberachtige textuur in het vlees. De abnormale ontwikkeling van de spiervezels is wat leidt tot de harde consistentie na de dood.
Kipfilets moeten ongeveer 10-15 minuten koken, afhankelijk van de dikte, terwijl kippendijen en drumsticks 20-30 minuten nodig hebben. Controleer de gaarheid door een stuk kip doormidden te snijden; het vlees moet wit zijn zonder roze restjes en de kerntemperatuur moet minstens 75°C zijn.
Eén manier om de gaarheid te controleren is uiteraard door naar de kleur van het vlees te kijken. Het kippenvlees verandert tijdens de bereiding van roze naar wit. Maar, sommige delen van de kip zijn net iets donkerder of meer roze dan gewoon de filet. Ondanks de donkerdere kleur kunnen deze stukken kip toch gaar zijn.
Baking soda voor een malse kipfilet
Je zorgt ermee voor heerlijk fluffy pancakes en luchtige cakes, je maakt er aangekoekte pannen mee schoon maar je kunt het ook gebruiken om kipfilet heerlijk zacht te maken. De stoffen die van nature in baking soda aanwezig zijn, breken de vezels in het vlees af.
Bovendien heeft kipfilet minder vet en kan het droog (taai of rubberachtig) worden als het te lang wordt gekookt . Zonder vocht worden de eiwitvezels in de kip elastisch.
Door de kipfilets koud te pocheren en ze vervolgens tot het einde van het kookproces te verwijderen , wordt een perfect malse en sappige textuur gegarandeerd. Door bouillon te gebruiken wordt de smaak van de bouillon versterkt, waardoor een diepere smaakvolle soep ontstaat.
Wil je een gebonden soep indikken? Kookroom, crème fraîche of sojaroom zorgt voor een dikkere soep én een romige smaak. Twee vliegen in één klap! Voeg de room toe als de soep warm is en roer goed door.
Wat kun je doen met houtachtige kipfilets? Hoewel ze niet zulke geweldige filets opleveren, zijn houtachtige kipfilets niet helemaal waardeloos. Probeer ze malser te maken door ze te marineren of te pekelen met yoghurt of karnemelk , want daar zitten enzymen in die het vlees minder taai maken.
Hetzelfde geldt voor kip… als het gekookt wordt, of te snel en snel, of gewoon te lang, trekken de eiwitten zich samen en wordt het vocht eruit geperst .
Onjuiste temperatuur en kooktijd zijn de hoofdschuldigen achter waarom uw kip droog wordt wanneer u hem kookt. De sleutel tot het koken van kip zonder hem uit te drogen is het vinden van de juiste balans tussen temperatuur en kooktijd.
Door de kip te marineren in een zure vloeistof als karnemelk of bier, kan het vlees het vocht uit de marinade vervolgens goed opnemen. Hierdoor wordt het vlees malser en krijgt het extra veel smaak.
Vaak wordt de kip kort geblancheerd voordat 'ie in de wok gaat. Dit maakt het vlees nóg zachter en helpt om die zijdezachte textuur te krijgen waar de afhaalchinees om bekendstaat.
Een manier om je hele kip mals uit de oven te krijgen, is door de kip regelmatig te bedruipen. De kip gaat voor 1,5 uur de oven in en elk half uur leg je een klontje boter op de kip, laat dit smelten en bedruip de kip met de sappen uit de ovenschaal. Zo krijg je de lekkerste, malse hele kip uit de oven.
Wat is een Soepkip? Een soepkip is een oudere kip die weinig tot geen eieren meer legt. Omdat deze kippen wat ouder zijn, hebben ze iets meer vet, wat hen ideaal maakt voor het trekken van een rijke bouillon. Dit zorgt voor een overheerlijke kippensoep met sappig kippenvlees.
De citroen en venkel geven een frisse twist aan de traditionele kippensoep. Zo is hij heerlijk om bij warm te worden op winterdagen, of als maaltijdsoep tijdens de zomer.
Voor een hele kip, kook deze ongeveer 20 minuten per pond. Bijvoorbeeld, een kip van 4 pond zou ongeveer 80 minuten moeten koken. Zorg er altijd voor dat de kip een interne temperatuur van 165°F bereikt.