Volgens de Opiumwet is het verboden om hennep, maar uiteraard ook vele andere stoffen binnen of buiten het grondgebied van Nederland te brengen, of om ze te telen, te bereiden, te verwerken, te verkopen, af te leveren, te verstrekken of te vervoeren. Ook mag u hennep niet bij u hebben of vervaardigen.
Wanneer je opzettelijk handelt in strijd met de wet (dus wanneer je hennepplanten bezit, teelt, bereidt, verkoopt, bewerkt etc), wordt je gestraft met een gevangenisstraf van maximaal 2 jaar of een geldboete van maximaal €20.500.
Je mag geen enkele hennepplant hebben of kweken. De politie neemt hennepplanten altijd mee. Als de verdachte, dat is diegene die de plant heeft of kweekt, afstand doet van de plant kan de zaak eventueel geseponeerd worden. Als een zaak geseponeerd wordt, neemt het Openbaar Ministerie de zaak niet verder in behandeling.
De kans op kortsluiting en daardoor brand en/of ontploffing is erg groot. Ook hebben hennepplanten veel water nodig om te kunnen groeien. Dit kan lekkage, vochtproblemen en zelfs wateroverlast tot gevolg hebben. Daarnaast brengen hennepkwekerijen vaak criminele activiteiten met zich mee, denk aan drugshandel.
* de opbrengst per plant is hierbij afhankelijk van de onderlinge afstand van de planten. Als gemiddelde wordt gehanteerd dat een plant 28,2 gram verkoopbare hennep oplevert.
Eerdere vaststelling van de politie
Deze "vaststelling" kan op verschillende manieren plaatsvinden: Met behulp van warmtebeeldcamera; de politie zal via een warmtebeeldcamera proberen vast te stellen dat er sprake is van een verhoogde warmteconcentratie ten opzichte van de omliggende woningen.
Hennep kent een zeer breed scala aan veelbelovende toepassingen in de bouw. Eindproducten variërend van isolatiedekens, bouwblokken van kalk-hennepsteen, vezelplaat, dakpannen, muurplaat, lambrisering en bakstenen, maar ook vezelversterkte bioplastics en andere biobased composieten behoren tot de mogelijkheden.
Het bezit van softdrugs en dus van wiet is toegestaan mits het voor eigen gebruik is. In de Opiumwet is de hoeveelheid wiet die een persoon bij zich mag hebben vastgesteld op 5 gram. Als iemand meer dan 5 gram wiet bij zich kan dit worden gezien als indicatie dat de persoon wiet verkoopt.
Normaal gesproken kost een stekje ongeveer 1,50 euro.
De maximale toegestane gebruikershoeveelheid is maximaal 5 gram aan softdrugs. Wordt een dergelijke hoeveelheid aangetroffen bij een persoon, dan wordt deze in principe niet strafrechtelijk vervolgd. Dit geldt ook voor het thuis telen van wiet- of hennepplanten.
Gemiddeld levert een ton hennepstro 126 euro op. Je hebt het dan over een opbrengst van rond de 1.000 euro per hectare. De kosten zijn 130 euro voor zaad en wat dierlijke mest. Het saldo ligt dan op 860 tot 900 euro per hectare.”
Nederland heeft een gedoogbeleid. Dat houdt in dat het kweken van wiet verboden is, maar binnen zekere beperkingen (mate van professionaliteit) wordt toegelaten. Het kweken van maximaal 5 planten per huishouden wordt gedoogd.
Het bezit van maximum drie gram cannabis of de teelt van één vrouwelijke cannabisplant wordt niet altijd vervolgd. Wel wordt de cannabis in beslag genomen en wordt door de politie een vereenvoudigd proces verbaal opgesteld.
De politie inspecteert het verdachte pand en zoekt uit wie de eigenaar van het pand is. Als blijkt dat het inderdaad om een hennepkwekerij gaat, wordt het pand ontruimd. Bij gevaar gebeurt dit direct!
Hennepkwekerijen zijn vaak goed verstopt om te zorgen dat ze niet ontdekt worden. Ze zijn wel te herkennen aan: stankoverlast: een zware, beetje zoetige geur van wiet (wiet roken ruikt anders) gezoem van ventilatoren.
Een hennepkwekerij is een plek waar hennep wordt geteeld. Het telen van hennep is in Nederland verboden. Dit geldt ook voor kleine hoeveelheden. Er wordt niet altijd tot vervolging overgegaan.
Hennepzaad is het zaad van de hennepplant, Cannabis sative. Het hoort bij dezelfde familie als cannabis (marihuana). Hennepzaad bevat echter maar een zeer kleine hoeveelheid THC, de stof die zorgt voor de werking van marihuana als een drug.
Hennep of Cannabis is de naam van de plant. Wiet, marihuana en hasjiesj zijn verschillende begrippen voor producten die van de plant worden gemaakt. De woorden worden vaak door elkaar gebruikt. In de Opiumwet is sprake van hennep en cannabis.
Nee, van hennepzaad kun je niet stoned worden. Hennepzaad is het zaad afkomstig van de hennepplant, oftewel Cannabis sativa. Dit doet misschien vermoeden dat de zaadjes dezelfde eigenschappen hebben als de rest van het plantje, maar dit is niet het geval.
Afhankelijk van kwaliteit en wietsoort levert een kilo tussen 2000 en 7000 euro op. Bepalend voor de kwaliteit is de plantsoort - het ene zaadje is duurder dan het andere - en de hoeveelheid THC, de stof die voor de roes zorgt.
The Ultimate, dit is onze gefeminiseerde zadensoort met de 'Ultimate' opbrengst! *THC: Zeer hoog, meer dan 20% in optimale omstandigheden. Als je echt op zoek bent naar de hoogst mogelijke opbrengst van een gefeminiseerd zaadje, dan raden we The Ultimate aan.
Je kunt een wietplant echter wel meerdere jaren in leven houden.
Hennep absorbeert tussen 8 en 15 ton CO2 per hectare geoogst product, rekening houdend met een gemiddelde stro-opbrengst van 5,5 tot 8 ton per hectare. CO2 kan langdurig worden vastgelegd als het als grondstof voor duurzame goederen wordt gebruikt. Hennep is een multifunctioneel gewas met veel verwerkingsmogelijkheden.