Het kan zijn dat de tijdelijk opslagruimte, oftewel de cache, van je Google Play Store vol is of vastloopt. Om deze deze te wissen doe het volgende: Ga naar de Instellingen van je telefoon. Kies nu App > Applicatiebeheer.
De Google-app op Android lijkt op nogal wat telefoons niet goed te werken. Gebruikers maken melding van voortdurende pop-ups die in beeld komen met de melding dat de Google-app is gestopt. Mogelijk heeft het iets te maken met het doorvoeren van de laatste update. Het probleem lijkt vrij wijdverbreid te zijn.
Wat gebeurt er wanneer u gegevens wist
Wanneer u gegevens of opslag van een app wist, worden de gegevens van die app verwijderd. En als dat gebeurt, zal uw app zich gedragen als een pas geïnstalleerde app. U moet opnieuw inloggen, de benodigde rechten verlenen, meldingsinstellingen wijzigen en soortgelijke dingen.
Zet je telefoon eerst gedurende vijftien seconden helemaal uit. En zet het daarna weer aan. Het kan zijn dat bij het opnieuw opstarten van het Android-besturingssysteem de informatie hersteld wordt en Play Store gewoon weer tussen je apps staat.
Zoek de Google Play store via een zoekmachine
Ga naar een zoekmachine. Zoek vervolgens naar “Google Play store apk”. Apk is de bestandsnaam welke gebruikt wordt voor Android. Nu dient u een vertrouwde website te vinden met de juiste Google Play store.
Net als bij Google Play kun je in de F-Droid Store zoeken naar apps die je op je smartphone kunt laden en installeren. En zoals gebruikelijk neemt een F-Droid-client de taak op zich om de apps te installeren en te updaten.
Controleer uw netwerkverbinding. Schakel over naar een ander netwerk of gebruik Wi-Fi en probeer het opnieuw. 2. Gebruik een andere browser om het bestand te downloaden en controleer of het probleem zich nog steeds voordoet.
Ga in het instellingenscherm van je Android-smartphone naar 'Apps en meldingen' en scrol in de lijst met programma's totdat je het Play Store-icoontje ziet. Klik erop en tik eventueel op 'Inschakelen'.
Zoals je kan merken, is de app zelf gratis, maar kunnen er in-app aankopen gebeuren (offers in-app purchases).
Algemene stappen om dit probleem op te lossen
Check op Android -systeemupdates. Check of de app beschikbaar is voor je apparaat. Verwijder de app en installeer deze opnieuw. Sluit de Play Store en open de app opnieuw.
Hoe kan ik verwijderde apps op Android terughalen? De Google Play Store bewaart alle applicaties bij die je met je Google-account hebt geïnstalleerd. Het is dus heel eenvoudig om je lijst met applicaties te vinden en ze opnieuw te installeren.
Google Play, voorheen Android Market, is de applicatie en website waarmee apps kunnen worden geïnstalleerd op mobiele telefoons die draaien op Android. Het is de Android-tegenhanger van App Store van Apple. Google Play wordt beheerd door Google.
Google Play Store scant dagelijks de apps op malware en het wordt op diverse manieren getest op veiligheid. Ondanks dat kan er een app doorheen glippen die nieuwe malware bevat. Zodra dit wordt ontdekt verwijderd Google deze app gelijk uit de Play Store.
Niet alle apps bieden in-app aankopen. Om te controleren of een app in-app aankopen aanbiedt alvorens u deze koopt of downloadt, zoekt u de app in de App Store. Zoek vervolgens naar 'In-app aankopen' bij de knop met de prijs van de app of bij de knop 'Download'.
Je kunt het cachegeheugen en de gegevens van een app meestal wissen via de app Instellingen van je telefoon. De instellingen kunnen per telefoon verschillen. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie. Je kunt tijdelijk ruimte vrijmaken door gegevens in het cachegeheugen te wissen.
Google Play Store downloaden
De Google Play Store staat doorgaans standaard geïnstalleerd op je Android-toestel.
Google Play-services verbindt apps met andere Google-services, zoals Inloggen bij Google en Google Maps. Google Play-services is niet hetzelfde als de Google Play Store-app en wordt meegeleverd met Android. Google Play-services zorgt er niet voor dat je batterij sneller leegraakt en gebruikt niet veel mobiele data.
Wil het downloaden van apps überhaupt niet lukken, herstart dan je toestel in recoverymodus door het uit te schakelen en weer aan te zetten (druk bij Samsung-toestellen hiervoor gelijktijdig de powerknop, homeknop en volumeknop omlaag in).