Volgens Stigas zijn het relatief vaak oudere boeren die slachtoffer worden van een stier. Zij teren op hun ervaring en als het jaren goed is gegaan, verslapt de aandacht. ,,Maar een stier blijft onberekenbaar en kan zo ineens agressief worden. Meestal in het open veld, als hij de kudde wil beschermen.
Ga niet schreeuwen, spreek tegen het beest op harde, zelfverzekerde toon. Op deze manier vinden ze je in plaats van bedreigend vooral heel irritant, en laten ze in alle rust je behoefte doen.
Stieren zijn namelijk kleurenblind. Toch zal de stier wel achter het doek aangaan, omdat hij reageerd op alles wat er om hem heen beweegt. Zo wil de stier zich verdedigen tegen zijn aanvallers. De stier ziet de doek namelijk als vijand!
Blijf er bij weg! Maar als je toch per ongeluk midden tussen de stieren staat (het overkwam mij) blijf dan rustig. Ga niet rennen en maak geen wilde bewegingen. Ga zo ruim mogelijk om de stier heen, of nog beter; zoek een alternatieve route.
Een neusring is een extra middel om het dier te controleren en te corrigeren. Een neusring die niet perforeert, maar het tussenschot van de neus enkel omklemt, is wel toegelaten. Deze neusringen, meestal uit plastic, worden soms aangebracht bij dieren die zogen bij andere dieren.
De septum piercing bij de mens
Net als vele andere piercings heeft de septum piercing in veel oude en hedendaagse culturen een sociale betekenis. Bengaalse vrouwen droegen de septum ring ten teken dat zij getrouwd waren. Deze traditie begint echter vervangen te worden door een neusvleugel piercing.
De neuspiercing zoals de meeste mensen die kennen is afkomstig uit India. Daar heeft het doorboren van de linkerneusvleugel een speciale betekenis. Het zou vruchtbaarheid van de vrouw verhogen.
Koeien zijn weliswaar normaliter niet agressief, maar kunnen dat wel worden wanneer ze menen dat hun jongen bedreigd worden. En jonge dieren die in een groep bij elkaar staan kunnen ineens de kolder in de kop krijgen en in hun enthousiasme of ballorigheid wandelaars onder de voet lopen.
Een koe zal niet zomaar een mens aanvallen. De dieren worden vooral zenuwachtig van honden die rondrennen en aan hun poten komen snuffelen. Honden zijn vaak de aanleiding van incidenten tussen koeien en wandelaars. Houd je huisdier daarom aan de lijn.
De Schotse Hooglander komt veel voor in Nederland, met name in natuur- en recreatiegebieden. De dieren zijn grote grazers, hebben weinig zorg nodig en zijn zelden agressief.
Onderzoekers ontdekten dat een stier achter een stierenvechter aanrent omdat hij iets ziet bewegen. Hij is bang om aangevallen te worden en wil zich verdedigen. Het maakt niet uit welke kleur de wapperende doek van een stierenvechter heeft, want stieren zien geen kleuren.
Dan gaat het hard tegen hard, Vuur tegen Aarde. Het verschroeit of dooft elkaar al snel. Twee materialistische types zouden het goed moeten kunnen vinden met elkaar; al is de Stier een beetje te gul voor de maatstaf van de sparende Maagd. Dit verschil zou deze twee in bed ook weleens parten kunnen gaan spelen.
Uit onderzoek lijkt het erop dat stieren en koeien goed rood van groen en blauw kunnen onderscheiden. En in veel mindere mate blauw van groen. Je kan zeggen dat rundvee groen kleurenblind is (deuteranopie; zie soorten).
Twee Stieren die met elkaar optrekken hebben veel gemeen en kunnen een prachtig koppel vormen. Toch moeten ze hun aangeboren koppigheid proberen opzij te schuiven om de relatie een kans op slagen te geven, maar als dat lukt staat niets een gelukkige band in de weg!
Ze zien er heel aaibaar uit met hun lange roodbruine haren, die ze ook nog eens een beetje kwajongensachtig voor hun ogen hebben hangen. Maar het blijven ook gewoon – behoorlijk grote – wilde dieren, die helemaal niet bedoeld zijn om te aaien.
Bij de meeste stierengevechten (Spaans: corridas) treden diverse torero's na elkaar op: de picadores die de stier met spiesen verwonden, de banderilleros, die speren met weerhaken in het lichaam van de stier steken en ten slotte de matador die de stier doodt (matador betekent "doder").
De gevaarlijkste dieren van Nederland zijn:
Adder. Grote pieterman. Wolf. Wild zwijn.
Ga de koeien ook zeker niet voeren of aaien! Blijf rustig en maak het vee niet aan het schrikken. Zorg dat de dieren je bewegingen kunnen inschatten en maak geen grote, onverwachte bewegingen. Moederkoeien beschermen hun kalveren en zien honden als een gevaar.
Het gezichtsvermogen van koeien verschilt sterk van dat van mensen. Zo zien de dieren ongeveer 30 procent van wat wij zien. Dit komt onder andere omdat hun gezichtsveld beperkt is tot 330 graden en het beeld aan de randen hiervan onscherp is.
Houd afstand.
Ga dan van het pad af en loop met een ruime boog rustig om de dieren heen. Ga niet rennen en maak geen andere onverwachte bewegingen, dat maakt de koeien aan het schrikken. Kom vooral niet in de buurt een moederkoe en haar kalf.
Het soort tanden waarmee gebeten wordt speelt een grote rol. Een koe heeft botte tanden om het gras te malen. Deze beet zorgt voor kneuzingen.
Een koe kan je goed benaderen als je dat rustig doet als ze ligt. Als ze staat kan het ook, eventueel op je hurken heel erg rustig benaderen. Als ze in de groep staat is het lastiger als ze je niet kent. Koeien wennen aan aandacht, dus als ze het gewend zijn gaat het steeds makkelijker.
De neusvleugel piercen we altijd met een klein knopje of steentje. Deze heeft geen scherpe randjes of uiteindes, zodat de piercing zo snel mogelijk geneest. Na de genezingsperiode van ongeveer 8 weken kun je eventueel een ringetje laten plaatsen.
Snuit je neus voorzichtig. Dit mag je gewoon doen als dat nodig is, maar knijp niet je hele neus fijn. Check erna of al het snot echt weg is en er niets blijft hangen ð.
Groeit het snel dicht en laat het een litteken achter? De snelheid waarmee een neuspiercing dichtgroeit, hangt af van hoelang je 'm al hebt. In de eerste maanden kan dit heel snel gaan, zelfs op enkele uren. Het litteken dat een neuspiercing achterlaat is vergelijkbaar met dat op een oorlel.