De gladde structuur van satijn zorgt ervoor dat je haar als het ware over het kussen glijdt. Je haar blijft beter in model zitten en wordt minder snel vettig. Daarnaast voorkomt het satijnen kussensloop gespleten haarpunten, klitten en pluizig haar en zorgt het voor een felbegeerde glans.
De werking van zijde en van satijn is in essentie hetzelfde. Beide zorgen voor een stralende huid en een glanzende haardos. Dus wat betreft de werking kunnen we zeggen dat er geen verschil is tussen een zijden en een satijnen kussensloop.
Dit komt voornamelijk door het zachte en gladde oppervlak van het satijnen kussensloop. Het polijst je haren, waardoor het je haren niet beschadigd en minder snel breekt. Hierdoor krijg je veel minder snel gespleten haarpunten. Daarnaast reguleert het je talgproductie, waardoor je haar minder snel vet wordt.
Bamboe, satijnen en zijden kussenslopen zijn echter gemaakt van een veel gladder materiaal. Je haar en huid glijden er overheen, waardoor er 's nachts minder wrijving ontstaat. Bamboe, satijnen en zijden kussenslopen absorberen ook minder vocht, waardoor je huid en haar beter gehydrateerd blijven.
Een zijden kussensloop zit vol proteïnen (eiwitten), aminozuren en antioxidanten. Deze voeden en behouden de natuurlijke vochtbalans van jouw huid en haar terwijl je slaapt. In tegenstelling tot andere stoffen absorbeert zijde geen vocht, maar heeft het een vochtregulerende werking.
Katoen is bijvoorbeeld veel poreuzer dan zijde, en absorbeert het vocht uit je haar. Zijde onttrekt geen vocht uit je coupe, en houdt daarmee de hydratatie daar waar het hoort: in je haardos. Dus voor allen die dagelijks de strijd aangaan met hun droge lokken of hoofdhuid, de zijden kussensloop is je beste vriend.
Omdat zijde een eiwit is, mag het alleen gewassen worden met een pH-neutraal wasmiddel, zonder optische witmakers. Was je het een keer met een normaal wasmiddel, dan zal het sneller slijten. Hoe lang een zijden kussensloop bij dagelijks gebruik meegaat wisselt per persoon. Dat kan 1,5 jaar zijn, maar ook 4 jaar.
Bij het slapen op de zij of op de buik, is de wrijving tussen het gezicht en kussen het grootst. Hierdoor ontstaan sneller slaaprimpels. Door op je rug te slapen, verminder je aanzienlijk de druk op je gezicht en wordt de huid in je decolleté niet samengedrukt.
Heb je kort krullend haar dan kun je heerlijk gaan slapen op een satijnen kussensloop zonder dat je met een ontplofte haarbos wakker wordt. Het voorkomt namelijk pluis en klitten. 2. Heb je lang krullend haar, dan kun je ook heerlijk gaan slapen op deze kussensloop.
Een satijnen kussensloop zorgt ervoor dat vocht dicht bij je huid blijft en blijft ademen. Slapen op een zijde kussensloop is een geweldige optie voor het behouden van het natuurlijke vocht in de huid.
Wist je dat satijn geen materiaal is, maar een weeftechniek? Bij deze weeftechniek worden de garen heel dicht op elkaar geweven, waardoor er een soepele en glanzende stof ontstaat. Satijn wordt meestal geweven uit katoen, hierdoor wordt het materiaal ook wel katoen-satijn genoemd.
Maak een losse staart voorop je hoofd. Dit zorgt ervoor dat je haar niet slap wordt en de volume van je krullen erin blijven. De beste manier om je haar te beschermen doe je door een slaapkapje of zijde doek om je hoofd vast te maken. Dit scheelt je heel wat tijd in de ochtend.
Kenmerken van zijde
Het is luxer dan satijn, en daardoor ook duurder. Dit komt door de kwaliteit van de vezels die worden gebruikt om de stof te maken. Zijde wordt namelijk gemaakt van de cocons van zijderupsen. De vezels worden van de cocons afgewikkeld, tot draden gemaakt en worden vervolgens tot stof geweven.
Met deze techniek kunnen garens dicht op elkaar geweven worden. Hierdoor ontstaat een soepele, gladde, glanzende stof. Satijn kan geweven zijn van katoen, zijde, polyester en andere materialen. Vaak bedoelen we met 'satijn' een satijn van 100% polyester.
Goed voor huid en haar
Door de satijnweving! Satijnen beddengoed zorgt namelijk voor glanzend zijdezacht haar, minder rimpels en het kan tot een zuivere huid leiden. Dit komt door de zachte glans die ontstaan is door de satijnbinding.
5) Een ander nadeel van satijn gemaakt van polyester of katoen, is dat het erg brandbaar is en gemakkelijk vlam vat.
door de slapen met een bonnet zorg je ervoor dat je wakker wordt met je haar netjes en ready for the day. De bonnet blijft op de juiste manier op zijn plek zonder dat je er last van gaat krijgen. voordelen satijnen bonnet: je haar schuurt niet tegen je kartoenen kussensloop, hierdoor zal het minder snel afbreken.
Satijnen Kussenslopen
Satijn is gladder en zachter dan katoen. Dit zorgt voor minder wrijving tussen jouw huid en haar en een kussensloop, en dit leidt weer tot minder huidirritatie en minder knopen in het haar. Daarnaast neemt satijn minder vocht op dan andere materialen.
Vaak worden vanaf je 30e levensjaar de eerste rimpels zichtbaar. Door je huid te ondersteunen met een crème of serum, kunnen rimpels worden verminderd.
Sommige gezichtsuitdrukkingen - zoals fronsen en lachen - kunnen voor rimpels zorgen. Iedere keer dat u de beweging maakt, ontstaat er een vouw in de huid. Een oudere huid is minder flexibel en veert soms minder goed terug. Wanneer u deze uitdrukkingen vaak maakt, zult u dus sneller rimpels krijgen.
Stop zijde nooit in de droger en laat het niet in de volle zon drogen. Bekijk voordat je begint ook altijd even het waslabel voor specifieke wasinstructies.
De meeste mensen hebben gewoon 1 slaapkussen op hun bed liggen. Slaap je met z'n tweeën? Dan liggen er natuurlijk 2 kussens. Slaapkussens zijn er vaak in 3 verschillende maten: standaard, kingsize en queensize.
Het beste is om je kussensloop twee tot drie keer per week te verschonen. Zo voorkom je dat je kussen vol komt te zitten met viezigheid waar je vervolgens natuurlijk met je gezicht tegen aan ligt. Slaap je in eentje en was je je haar elke dag?