Voor brood dat aan een stok boven een vuur wordt gebakken, zie Stokbrood (gebakken aan een stok). Stokbrood is de Nederlandse naam voor de Franse broodsoort baguette (letterlijk "stokje"). Het stokbrood dateert uit de 19e eeuw.
De bereidingswijze van stokbrood komt uit Oostenrijk ergens in de 19e eeuw. Stokbrood is de Nederlandse naam voor de Franse broodsoort baguette wat letterlijk vertaald "Stokje" betekend.
Verschil stokbrood en baguette
Nou eigenlijk is er helemaal geen verschil! Stokbrood is de Nederlandse naam voor de Franse baguette. Wel is het zo dat ze in Frankrijk verschillende soorten baguettes hebben. Zo heb je bijvoorbeeld de ficelle (hele smalle baguette), de flûte (de lichtste) en de campagne (boerenbrood).
Stokbrood is de Nederlandse naam voor de Franse broodsoort baguette. Wat zeg ik, Franse broodsoort? Stokbrood dateert uit de 19e eeuw en de bereidingswijze van dit brood komt uit Oostenrijk. Sommige Franse bakkers noemen het daarom 'Weens brood'.
Het gewone stokbrood van 250 gram heeft een klein zusje: la ficelle van 125 gram. En je mag ook altijd om een half brood ('demi-baguette') vragen.
Stokbrood is de Nederlandse naam voor de Franse broodsoort baguette (letterlijk "stokje"). Het stokbrood dateert uit de 19e eeuw. De bereidingswijze van dit brood komt uit Oostenrijk. Daarom wordt baguette in Frankrijk door de bakkers ook wel 'Weens brood' genoemd.
Een stokbrood is net als een mes en vork, het moet op tafel liggen. “In de meeste landen eet je met een mes en vork, maar in Frankrijk heb je vaak in de ene hand een vork en in de andere hand een stukje baguette.Dat stukje gebruik je dan om voedsel naar je vork te duwen en om te sauceren.”
Stokbrood. Of zoals de Fransen zeggen, baguette.
Een stokbrood is veel meer dan een langgerekte stok brood. Het is een op en top authentieke Frans brood die op verschillende wijzes kan bereid worden met al onze Epistar bloemsoorten. Om authenticiteit te creëren, gebruikt de Franse bakker een levain of desem.
In Nederland worden er bijvoorbeeld vaak extra gist en broodverbeteraars toegevoegd. Daarnaast heeft het Franse brood een lang rijsproces, waardoor de suikervorming anders is dan bijvoorbeeld in Nederland. Hierdoor krijgt het stokbrood een sterker aroma en vollere smaak.
Door het lange rijsproces is onder andere de suikervorming anders.Dit resulteert in een betere smaak en sterker aroma. Daarom ruikt het Franse brood zo lekker.
Baguette. Het bekendste brood van Frankrijk is toch echt de baguette. Je vindt ze bij elke Franse bakker en ze worden de hele dag door vers gebakken. Het lekkerste moment vind ik dat eerste puntje dat je van het brood afbreekt, vaak al direct zodra ik de boulangerie uit loop.
Het klassieke Franse boerenbrood, ook wel pain paysan genoemd. Dit zijn grote stevige broden met een dikke korst, die daardoor langer vers blijven. Ze zijn gemaakt van tarwemeel met een beetje rogge of volkorenmeel en vaak ook wat zuurdesem.
Un pain is hetzelfde als een baguette, maar twee keer zo breed en dik, ongeveer 400 g per stuk, met meer broodkruim in verhouding tot de korst.
Als Fransen hun maaltijd beginnen met een voorgerecht dat bestaat deze vaak uit soep, stokbrood of een salade. Heel bekend is natuurlijk de Franse uiensoep, opgedient met een stuk stokbrood en gesmolten kaas. Maar ook een lekkere salade met geitenkaas of een stokbroodje met tapenade is een lekker begin van de maaltijd.
le pain. (Hier vind je geen automatische vertalingen!)
Snijd het stokbrood schuin in plakjes, dat staat mooier dan recht afgesneden plakjes stokbrood.
Wel is het zo, dat de Fransman 's avonds veel later aan tafel gaat dan wij: het eten wordt pas vanaf een uur of 19.30 uur opgediend. Eerder kunt u dus in Franse restaurants 's avonds echt niet terecht.
Onder meer Fransen, Engelsen, Duitsers en Amerikanen zijn geregeld blijven spreken van Holland als aanduiding voor Nederland. Ook Nederlanders zelf gebruiken vaak Holland terwijl ze (heel) Nederland bedoelen. Daar is niet iedere Nederlander het mee eens.
Waar wonen de meeste Nederlanders in Frankrijk? De meeste Nederlanders wonen in Aquitaine, een regio in Zuidwest Frankrijk.Daarnaast is Zuid-Vendée een hippe regio waar ook veel zonne-uren zijn. Perfect wanneer u wil emigreren naar Frankrijk voor het klimaat.
Voor vele Fransen is België in het beste geval synoniem van goede acteurs, surrealisme en Brussel.