Het product werd in 1984 ontwikkeld door De Vries Vleessnacks uit Dordrecht. De naam "Mexicano" werd in 1984 bedacht vanwege voorrondes van het WK 1986 in Mexico (waar Nederland zich in 1984 niet voor plaatste) en is in 1986 als merk geregistreerd in de Benelux.
Serveer de smoky Mexicano met frietjes en sambal ketchup of tussen een heerlijk broodje.
Een burger die niet voor watjes is, dat is de Mexicano Burger. Een nieuwe aanwinst in de Mexicano familie, dit keer vierkant en perfect voor op een broodje. De Mexicano Burger heeft exact dezelfde smaak als de standaard Mexicano, dus een pittig smaak. Ook de herkenbare ribs zijn op de vierkante burger aangebracht.
De Mexicano is al lange tijd verkrijgbaar in de snackbar en is daardoor ingeburgerd geraakt in de markt voor snacks. Er zijn daarnaast veel andere aanbieders van snacks met een vorm die lijkt op de Mexicano, zoals de Carrero van Mora en de Ribburger van Mekkafood.
Veel snackbars gebruiken gewoon curry ketchup, wat sla onder de carrero ( de diepvries snack die hiervoor gebruikt wordt) en sommigen doen er rauwe ringetjes ui, plakjes tomaat en/ of komkommer / augurk.
Je kunt mexicano's ook in de pan of in de oven bakken.
Een Mexicano kun je in een broodje eten met mayonaise of een andere saus naar eigen voorkeur. Deze vlezige hartige snack gaat ook goed samen met friet. Voor de vleesliefhebber is de Mexicano waarschijnlijk een van de beste snacks, de pittige kruiden maken dit rijke tussendoortje extra smaakvol.
Ingrediënten: 42% Rundvlees, 25% kipseparatorvlees, water, paneermeel (TARWE), kipcollageen, plantaardig eiwithydrolysaat (SOJA), paprika, zout, TARWEZETMEEL, ui, SOJA-EIWIT, kruiden, specerijen, stabilisator: E451, smaakversterker: E621, suiker, gistextract, aroma, zonnebloemolie, specerijenextract, antioxidant: E321, ...
Misschien is dit niet heel verbazingwekkend, maar de frikandel is de meest populaire snack van Nederland. Wat misschien een grotere verrassing is, is dat de loempia op nummer 2 staat, net boven de kroket.
Er zitten 297 kilocalorieën in 1 stuk (135 gram) mexicano.
Reacties. De Chickano is samengesteld uit kip en kalkoen. De Mexicano bevat: paardenvlees, varkensvlees, rundvlees en kip.
Yes, we can! Tussen onze BICKY CRUNCHY CHICKEN vind je heerlijk kippenvlees met een krokant jasje op basis van cornflakes. Hij heeft dus écht alles wat je van een kipburger mag verwachten. Juicy vanbinnen en crunchy vanbuiten.
Broodje mexicano 4,70 EUR.
Dit assortiment wordt op korte termijn uitgebreid met kroketten en bitterballen die eenvoudig en snel in de oven of airfryer bereidt kunnen worden. Het merk is in Nederland verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Jumbo en een groot aantal Turkse en Noord-Afrikaanse supermarkten.
Ingrediënten: Kippenseparatorvlees 64%, rundvlees 10%, drinkwater, paneermeel (TARWEBLEOM, drinkwater, gist, tafelzout), uien, tafelzout, specerijen, rundervet, SOJA-EIWIT, bouillon (gehydroliseerd plantaardig eiwit (koolzaadeiwit, maïseiweit), tafelzout), antioxidant (ascorbinezuur).
Mekkafood producten bestellen | Albert Heijn.
Een heerlijke vleessnack met een duivels pikante kruiding.
In een frikandel zit voornamelijk kippenvlees (40%) dat achterbleef op het karkas (zogenaamd separatorvlees), varkensvlees (25%), afhankelijk van de producenten ook nog paardenvlees (5%). De rest van de frikandel is gemaakt van water, kruiden, uien, paneermeel, bindmiddel en smaakversterkers.
De Mexicano wordt fabrieksmatig geproduceerd. De samenstelling is een pittig gekruid gehakt van rundvlees, kip en varkensvlees. In 2018 werd paardenvlees als ingrediënt geschrapt.
De frikandel bevat gewoon vlees: kippenvlees, varkensvlees en heel soms wat paardenvlees. Het grootste deel van het vlees dat in de snack wordt verwerkt is zogeheten separatorvlees. Dat zijn kleine restjes die aan de botten blijven zitten nadat de filet, borst en andere grotere stukken van de kip zijn afgesneden.
Een viandel is een vleesproduct dat wordt gefrituurd. Het is een variant op de frikandel. Qua smaak is de viandel hiermee vergelijkbaar, maar deze is in een krokanter jasje gestoken. Een viandel wordt ook langer gefrituurd in een frituurpan dan een frikandel.
Het Nederlandse kapsalon op een broodje, dat is een broodje Mitraillette zoals ze dat in Brussel ooit bedacht hebben. Een half stokbrood belegd met wat sla of andere groenten, een frituursnack, frietjes, kaas en een gulle portie saus.