Aangrenzend is Dutch Harbor, zo genoemd omdat het verhaal gaat dat een Nederlands schip er als eerste binnenvoer. Het is een belangrijke haven voor de handel op de Beringzee.
Volgens sommige is de naam Dutch Harbor ontstaan toen de ontdekkingsreiziger James Cook een Hollands schip voor anker zag liggen toen hij er aankwam. Dutch Harbor is samen met Pearl Harbor de enige Amerikaanse haven dat in de tweede wereldoorlog door de Japanners werd gebombardeerd.
Harbour Village Beach Club is het meest luxe resort op Bonaire. Het is kleinschalig en direct gelegen aan een paradijselijk zandstrand. Het ligt op korte afstand van Kralendijk. Enerzijds grenst het aan de eigen pittoreske jachthaven en anderzijds aan een privéstrand; gasten zijn gegarandeerd van rust en ruimte.
haven zelfst. nw.
The boat sailed into the harbour in the evening. De boot zeilde 's avonds de haven in. minder gebruikelijk: zeehaven zelfst.
Mede-eigenaar Richard van Leeuwen van The Harbour Club is 'stomverbaasd', zegt hij in een van de andere vestigingen, naast de Apollohal in Amsterdam-Zuid.
The Netherlands (Dutch: Nederland [ˈneːdərlɑnt]), informally Holland, is a country located in northwestern Europe with overseas territories in the Caribbean.
The Netherlands is gewoon Engels voor 'De Nederlanden' dat synoniem is met 'De Lage Landen' en 'België', wat ruwweg overeenkomt met 'De Benelux'. Nederland is een woord dat we gebruiken voor een koninkrijk dat ongeveer de noordelijke helft van de Nederlanden beslaat, plus enkele Caraïbische eilanden.
Dutch komt van de oude benaming Duitsch of Dietsch voor het Nederlands. Het Engels heeft het woord Dutch ontleend aan het Nederlands, in een tijd dat wij onze taal zelf nog met Duitsch of Dietsch aanduidden – waarschijnlijk in de late Middeleeuwen.
Onder meer Fransen, Engelsen, Duitsers en Amerikanen zijn geregeld blijven spreken van Holland als aanduiding voor Nederland. Ook Nederlanders zelf gebruiken vaak Holland terwijl ze (heel) Nederland bedoelen.
De officiële naam van het land is Koninkrijk der Nederlanden. Koning Willem Alexander is de koning van het land. Met Holland worden slechts de twee provincies Noord-Holland en Zuid-Holland bedoeld. Toch wordt de naam Holland vaak gebruikt om heel Nederland mee aan te duiden.
De Nederlanden, Frans-Lotharingen en de Elzas kwam onder de naam hertogdom Lotharingen aan Lotharius II toe. Het hertogdom Lotharingen viel vervolgens verder uiteen in verschillende bestuursgebieden, die met de naam hertogdom of graafschap werden aangeduid.
Waarom heten wij 'The Dutch'?
De verwarring in het buitenland om onze naam en taal is groot. Begrijpelijk, want the Netherlands en Dutch verschilt nogal van elkaar. Waarom noemen de Engelsen ons Dutch? De verwarring in het buitenland om onze naam en taal is groot.
Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden
Tussen 1795 en 1801 werd Nederland de Bataafse Republiek genoemd. Onder Lodewijk Napoleon werd Nederland voor het eerst een Koninkrijk, het Koninkrijk Holland bestond tussen 1806 en 1810.
Nijmegen wordt over het algemeen beschouwd als de oudste stad van Nederland. Helemaal vast staat dit niet, en uiteraard zijn er meer Nederlandse steden die voor deze belangrijke historische titel gaan. Bewezen is in elk geval dat al voor de jaartelling de Bataven zich vestigden op de plek die wij nu Nijmegen noemen.
Nederland werd nog in de Franse tijd en ook onder koning Willem I vertaald in het Frans als Belgique. In de Franse tijd waren de officiële namen eerst de Bataafse Republiek, daarna het Bataafs Gemenebest en voor de invoeging in het Franse keizerrijk het Koninkrijk Holland.
In het koudere westen en noorden van Europa moest Homo erectus zich aanpassen aan een klimaat van ijstijden en tussen-ijstijden om te kunnen overleven. Meer dan 300.000 jaar geleden verscheen de Neanderthaler, Homo neanderthalensis, de eerste mensachtige die we ook uit Nederland kennen.
"Nederland wil zichzelf niet langer Holland noemen in het buitenland. De Engelsen maken er Netherlands van, de Duitsers Niederlande en de Polen Niderlandy."
De afkorting Benelux staat voor België, Nederland en Luxemburg.
Op 19 april 2019 bestaat België 180 jaar. Officieel tenminste, want België ontstond uiteraard al in 1830, toen het zich na een revolutie losmaakte uit het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (1815-1830).
De Nederlanden werden langzamerhand gekerstend en door verschillende Germaanse stammen gekoloniseerd. In het oosten vestigden zich de Saksen, in Midden- en West-Nederland vormden de Friezen een sterke macht, en in het binnenland woonden de Franken. Die verdeling is vandaag nog in de Nederlandse dialecten te vinden.
Vlees, melk en kaas
Een groot deel daarvan was van bekende landbouwdieren, zoals rund, varken, schaap, geit en paard. De bewoners van de nederzetting aten vooral rundvlees. Varken en schaap kwamen minder vaak op het bord, al hadden ze in de loop van de eeuwen wel steeds meer voorkeur voor schapenvlees.
Antwoord van de Bieb: De officiële naam van ons land is 'Koninkrijk der Nederlanden'. Met Holland worden slechts 2 provincies : Noord- en Zuid Holland bedoeld. Maar in de Republiek der 7 Verenigde Nederlanden tussen 1588 en 1795 speelde het gewest Holland een grote economische en bestuurlijke rol.
Namen uit de Bijbel zoals Judas, Kaïn of Satan behoren dan ook tot de bekendste "verboden voornamen". Evenzo mogen religieuze gevoelens niet worden gekrenkt door de voornaam (b.v. Christus of God). Veelgebruikte merk- of plaatsnamen zijn ook niet toegestaan als voornaam.
Nederland (Países Bajos)
Laten we eens kijken naar de Nederlandse provincies en hoe deze in het Spaans genoemd worden: Groningen = Groninga. Friesland = Frisia. Drenthe = Drente.