Waarom geen roesje bij gastroscopie?

Door het roesje kunt u tijdelijk vergeetachtig of suf worden. U mag 24 uur lang geen machines bedienen en belangrijke beslissingen nemen raden wij af. U mag op de dag van het onderzoek geen alcohol gebruiken. Als u een roesje krijgt is het volgende van groot belang om het onderzoek door te kunnen laten gaan.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op amphia.nl

Kan een gastroscopie met roesje?

Verdoving tijdens het onderzoek

Sommige onderzoeken gebeuren met sedatie, ook wel een 'roesje' genoemd. Voor een normale gastroscopie is dit meestal niet nodig. Het is vaak voldoende om de keel te verdoven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op antoniusziekenhuis.nl

Waarom geen roesje?

Als u een slechte hart- of longfunctie heeft, kan de MDL-arts besluiten u geen roesje te geven.Dit is om het risico op eventuele complicaties te verkleinen. De arts bespreekt dit met u op de behandelkamer. De keuze is dan om het onderzoek zonder roesje te doen, of alleen met pijnstilling.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op erasmusmc.nl

Welke verdoving bij gastroscopie?

Over het algemeen wordt een gastroscopie goed verdragen. Het passeren van de gastroscoop door de keel kan vervelend zijn. Soms wordt een gastroscopie uitgevoerd na toediening van een ver- dovend middel (sedatie) via een injectie in de arm. De sedatie is een heel lichte vorm van algemene verdoving.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op assets.uzleuven.be

Hoe lang duurt een maagonderzoek met roesje?

Het onderzoek duurt drie tot vijf minuten en wordt meestal onder lichte verdoving, oftewel een roesje uitgevoerd. Door het roesje kunt u zich meer ontspannen voelen en voelt u minder angst. U bent wel in staat om aanwijzingen van de arts op te volgen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zaansmedischcentrum.nl

Explanation about sedation in UMC Utrecht

17 gerelateerde vragen gevonden

Hoe snel wakker na roesje?

Na het onderzoek

Na afloop van het onderzoek rijden we u op uw bed naar de uitslaapkamer. Doordat u een roesje heeft gehad, duurt het nog enige tijd voordat de medicijnen zijn uitgewerkt. Daarom blijft u na het onderzoek nog een ½ tot 1 uur in bed liggen, totdat u weer goed wakker bent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op asz.nl

Wat zijn de symptomen van maagkanker?

Symptomen van maagkanker

In het begin heb je van maagkanker meestal weinig of geen klachten. Als de tumor in of door de maagwand groeit, kunnen wel klachten ontstaan, zoals (stekende) pijn boven in de buik of rond het borstbeen, afvallen, misselijkheid en/of braken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op kanker.nl

Hoe vervelend is een gastroscopie?

Doet het onderzoek pijn? Het onderzoek is niet pijnlijk. Veel mensen vinden vooral het inbrengen van de gastroscoop vervelend, omdat ze moeten kokhalzen. Sommige mensen krijgen een benauwd gevoel, als de gastroscoop de keel passeert.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zaansmedischcentrum.nl

Kan een gastroscopie onder volledige narcose?

Bij jonge kinderen wordt een gastroscopie meestal niet met een roesje maar onder narcose uitgevoerd.Bij volwassenen gebeurt dit alleen in zeer zeldzame gevallen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op mlds.nl

Wat is sedatie bij gastroscopie?

Voor het onderzoek krijgt u via een infuus een middel dat uw bewustzijn vermindert, zodat u niets van het onderzoek merkt. Dit wordt sedatie genoemd (sedatie is géén narcose, u blijft zelf ademen en slikken en kunt op ieder moment wakker worden gemaakt).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wza.nl

Is een roesje slecht voor je?

Het roesje lijkt dan bijna op een narcose en kinderen die op een afdeling liggen bij te komen van een roesje worden niet zo scherp in de gaten gehouden. Dan kunnen er risicovolle situaties ontstaan. Het grootste gevaar is dat een kind ongemerkt stopt met ademen, of stikt doordat de tong te diep in de keel zakt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nemokennislink.nl

Wat is het verschil tussen een roesje en een sedatie?

Het doel van sedatie is om u met zo min mogelijk angst en ongemak een onderzoek of ingreep te laten ondergaan. U bent niet onder algehele narcose. Het roesje bestaat uit een kalmeringsmiddel (Midazolam) en soms een pijnstiller (Alfentanyl).

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op radboudumc.nl

Wat zijn de nadelen van sedatie?

Nadelen sedatie

Door de sedatie gaat u oppervlakkiger ademhalen, waardoor het soms nodig is zuurstof toe te dienen. Als uw zuurstofgehalte te ver daalt, kan het nodig zijn de werking van het slaapmiddel op te heffen door u een medicijn toe te dienen. Ook kunt u minder gevoelig zijn voor het medicijn.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isala.nl

Hoe lang werkt een roesje door?

Als u een roesje heeft gehad, duurt het nog enige tijd voordat de medicijnen zijn uitgewerkt. Daarom blijft u na het onderzoek nog 1 tot 2 uur uur in uw bed op de uitslaapkamer totdat u weer goed wakker bent. Gedurende deze tijd worden uw hartslag en zuurstofgehalte bewaakt. Na het onderzoek mag u weer eten en drinken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op antoniusziekenhuis.nl

Hoe voel je je na roesje?

Door een roesje (sedatie) verloopt een onaangenaam onderzoek prettiger voor u. U bent dan minder bang, u voelt zich gemakkelijker en heeft minder pijn. Als u ontspannen bent, verloopt het onderzoek in het algemeen ook gemakkelijker.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op amphia.nl

Wat voel je van een roesje?

Wat is een roesje? Een roesje is anders dan een narcose of algehele anesthesie waarbij uw bewustzijn wel volledig uitgeschakeld wordt. Bij een roesje is het de bedoeling dat u het onderzoek als draaglijk ervaart. Het is ook mogelijk dat u door het roesje in slaap valt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op sjgweert.nl

Wat is het verschil tussen een endoscopie en een gastroscopie?

Een endoscopie van de dikke darm noem je een coloscopie (of colonoscopie). Een endoscopie van de maag noem je een gastroscopie. Een endoscopie van de slokdarm noem je oesofagoscopie. Een endoscopie van het sigmoïd (laatste deel van de dikke darm) noem je sigmoïdoscopie.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ziekenhuis.nl

Hoe dik is de slang bij een gastroscopie?

Voor dit onderzoek gebruiken we een endoscoop. Dit is een dunne, soepele slang van ongeveer 1 centimeter dik. Aan de slang zit een lampje en een cameraatje. Het cameraatje maakt beelden, die we kunnen zien op een beeldscherm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcg.nl

Doet een Barrett slokdarm pijn?

Sommige mensen met een Barrett slokdarm hebben helemaal geen klachten. Anderen hebben jarenlang last van brandend maagzuur. De klachten die daarbij horen zijn oprispingen en pijn bij het borstbeen. Door het brandend maagzuur kan de slokdarm gaan ontsteken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op antoniusziekenhuis.nl

Hoe lang duurt uitslag gastroscopie?

De uitslag van het onderzoek

De uitslag is dan na 1 week bekend bij uw arts.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op zorgsaam.org

Heb je pijn na gastroscopie?

Pijnklachten. De eerste uren na de behandeling kunt u last hebben van een opgeblazen gevoel en pijn in de buik. Dit komt doordat er tijdens de behandeling lucht in het darmstelsel is geblazen. Daarnaast kan er door de ontstane oppervlakkige wond een scherpe pijn ontstaan in uw bovenbuik of achter uw borstbeen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op umcutrecht.nl

Kan je slikken tijdens gastroscopie?

Tijdens het onderzoek ligt u op uw linkerzijde op een onderzoektafel. De endoscoop wordt met een speciale gelei ingesmeerd. De arts brengt de endoscoop via uw mond in en vraagt u te slikken.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op isala.nl

Is maagkanker te zien in bloed?

Een onderzoek dat vaak wordt uitgevoerd bij een vermoeden van maagkanker is het bloedonderzoek. Hierbij kan bloedarmoede worden aangetoond.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op vumc.nl

Hoe lang leef je nog met maagkanker?

Wat is de prognose? Maagkanker geeft in het begin weinig of geen klachten. De ziekte wordt daarom vaak pas laat ontdekt. Hierdoor is een curatieve aanpak (behandeling gericht op genezing) vaak niet mogelijk en is gemiddeld 20% van alle patiënten met maagkanker na 5 jaar nog in leven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op lumc.nl

Waar zaait maagkanker naar uit?

Uitzaaiingen van maagkanker kunnen in organen komen, zoals de lever en het buikvlies. Een behandeling in deze fase kan uw leven verlengen en/of klachten verminderen.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op thuisarts.nl

Populaire vragen