Op zich is het bij de meeste mensen bekend dat je beter geen volledig ei in de magnetron moet doen. Doe je een rauw ei met schaal in de magnetron, dan wordt de druk in het ei zo hoog dat deze zal ontploffen.
Als je een rauw ei met schaal in de magnetron doet, wordt de druk zo hoog dat 'ie ontploft. Dan heb je helaas én geen scrambled eggs én een heel vieze magnetron. Boenen dus.
Eieren. Los van de rubberachtige textuur en de vreemde geur die eieren krijgen als je ze opnieuw opwarmt, is dat ook voor je gezondheid geen al te best idee. Er kunnen giftige verbindingen in het ei ontstaan die je (op z'n minst) heel wat maagproblemen kunnen opleveren.
Eieren bakken en pocheren
Eitje! Voor een lekker omelet mix je gewoon 2 eieren met een scheutje melk in een glas (of een klein schaaltje) en verwarm je dit 2 minuten op 600 watt.
een glas en zet het glas daarna 2 minuten in de. magnetron! Tada!
Let op met water!
Bijna iedereen doet dit, maar het is eigenlijk levensgevaarlijk en veroorzaakt veel haastige ritten naar het ziekenhuis, elk jaar opnieuw: water verwarmen in de microgolfoven. Het water is dan gloeiend heet, de koffiekop of glazen bak waar het in zit blijft normaal gezien koud.
Om temperatuurschommelingen te vermijden raden wij de supermarkten aan eieren niet in de koeling te bewaren. Door die temperatuurschommelingen zou er immers condens op de eischaal kunnen ontstaan waardoor bacteriën er zich gemakkelijker op kunnen ontwikkelen en door de poreuze schaal het ei kunnen binnendringen.
Ei koken in Airfryer
Je prikt een klein gaatje in de eieren, je legt ze in het mandje en stelt het apparaat in op 120 °C. Afhankelijk van het type Airfyer heb je binnen 10 á 12 minuten een zachtgekookt eitje, en bij 15 minuten een hardgekookt eitje.
Paaseitjes smelten kan op 2 manieren: Au bain-marie: Leg de paaseieren in een hittebestendige kom en zet die op een pan met zachtjes kokend water. Laat de chocolade-eitjes smelten terwijl je regelmatig roert.
Het kan. Vul de waterkoker met water en leg er wat eieren in. Nadat de waterkoker is afgeslagen, laat je ze er nog even in liggen. Na ongeveer drie minuten heb je een zachtgekookt ei, wacht je vijf minuten dan heb je een hardgekookt ei.
Een nadeel van een magnetron is dat het voedsel soms niet gelijkmatig verhit wordt. Daardoor kunnen eventuele schadelijke bacteriën overleven in het voedsel dat niet goed heet wordt. Het is daarom verstandig om het voedsel een aantal keer om te scheppen tijdens het verwarmen.
Opwarmen gaat heel simpel.
*Leg ze in een ovenvaste schaal met koud water.Temperatuur op 50°Celsius en de timer op 15 minuten. Na die tijd is de ergste kou eraf. Mocht je je afvragen of de zachte eieren dan hard zijn geworden!
Gaatje prikken
Waarom? In een ei zit een klein 'luchtzakje'. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het niet het ei dat uitzet, maar het luchtzakje waardoor de schaal breekt tijdens het koken. Door dit gaatje te prikken voorkom je gebroken eieren.
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.
Een van de belangrijkste dingen als je een ei met één hand wilt openbreken is dat je het juist vastneemt. Een eitje heeft altijd een bovenkant die iets spitser is dan de andere. Hou de spitse kant tussen het eerste en tweede vingerkootje van je wijsvinger.
Een rauw ei is vanaf de legdatum, die vermeld staat op het ei, tot een maand te bewaren in de koelkast. Bewaar de eieren in het doosje en draai ze met het puntige deel naar beneden, zo blijft de dooier langer in het midden hangen. Bewaar ze ook niet te dicht bij etenswaren met een sterke smaak of geur.
Breng water met een scheutje azijn aan de kook.Leg de eieren voorzichtig in het water en kook ze 10 minuten. Laat de eieren schrikken in koud water en laat ze afkoelen. Serveer met een beetje zout.
Groenten die normaal moeten worden gekookt of gestoomd, zoals wortels, bonen, broccoli, kun je bijvoorbeeld beter niet gebruiken. Dat geldt ook voor heel vet vlees, zoals hamburgers. Het vet daaruit gaat smelten en dat drupt niet alleen in de frituurpan, maar wordt dus ook door de hele pan geblazen.
Aluminiumfolie en bakpapier
,,Je maaltijd wordt alleen gelijkmatig gaar en knapperig als de lucht goed door de mand kan stromen. Als je de bodem van de mand bedekt, neemt de luchtstroom in de mand af, waardoor de gerechten in de Airfryer minder krokant en smakelijk worden bereid'', wordt er op de website beschreven.
Een AirFryer is niet alleen geschikt om met minder vet te frituren, je kan er ook in bakken, braden of grillen. Zo kun je bijvoorbeeld ook een kleine appeltaart bakken in de Airfryer. Een oven is minder geschikt voor het klaarmaken van frieten.Het vocht blijft hangen en trekt in de patat.
Waarom is de koelkastdeur ongeschikt? De reden dat je eieren het beste niet in de koelkastdeur bewaart, is dat ze daar door de wisselende temperaturen sneller kunnen rotten. Telkens als de koelkastdeur geopend wordt, gaat de temperatuur (tijdelijk) even omhoog.
Eieren bezitten een luchtkamer aan de stompe kant. Door de eieren met de punt naar beneden te bewaren, beschadigt de luchtkamer niet en blijven ze langer goed.
Eieren die je in de koelkast bewaart, kan je tot 28 dagen na de houdbaarheidsdatum opeten. Twijfel je toch, doe dan even de watertest. Leg ze in een grote kom met water en ga na of ze naar boven komen. Als ze drijven, is dit slecht nieuws en kan je ze maar beter weggooien.