Er is geen reden waarom consumenten die een cerebrovasculair ongeval of soortgelijke aandoeningen hebben gehad, COMPEED® niet zouden gebruiken. Als je echter twijfelt over de ernst van de aandoening, raden wij je aan je arts te raadplegen.
Compeed Blarenpleister beschermt in tegenstelling tot een normale pleister beter. Dit komt omdat de blarenpleister van Compeed de rand van het verband stevig aan de huid vastzit en zo pijnlijke wrijving wordt voorkomen. Mocht de blaar open zijn of volledig afgescheurd zijn is de eerste stap om het te ontsmetten.
Mag ik Compeed® Blarenpleisters gebruiken op een open wond? Compeed® Blarenpleister kan worden gebruikt in het stadium dat de wond/blaar open is. Compeed® beschermt tegen infectie, vuil en water en creëert een wondomgeving die de genezing bevordert. Compeed® moet worden toegepast na het ontsmetten van de wond.
Compeed® Blarenpleister kan worden gebruikt in het stadium dat de wonde/blaar open is.
In het algemeen is het beter om een blaar niet door te prikken, maar gewoon te laten uitdrogen. Helaas is dit tijdens het wandelen geen goede optie. De blaar kan door de wrijving en druk alsnog kapotgaan en geïnfecteerd raken.
Een blaar doorprikken kan in dat geval de kans vergroten op infecties omdat er een opening naar het lichaam ontstaat. Blaren gaan vaak vanzelf weg maar indien het zo hinderlijk is dat u toch de blaar door wilt prikken dan is het van belang om dit zo steriel mogelijk te doen en de wond goed te ontsmetten en verzorgen.
Ultraklevende, afgeschuinde randen, zodat COMPEED® meebeweegt en tot 12 uur op zijn plaats blijft zitten.
Hoe lang moet een COMPEED® pleister op de huid blijven zitten? De pleister kan enkele dagen stevig op zijn plaats blijven zodat uw huid zich snel kan herstellen. Probeer de pleister niet te verwijderen voordat het aan de randen beginnen op te rollen.
Het is perfect mogelijk om COMPEED® Blarenpleister met hydrocolloïde technologie enkele dagen te laten zitten.
"Wonden genezen het beste in een vochtige omgeving.
Maar als het gebeurt, desinfecteer je open blaren (bijvoorbeeld met een antiseptische spray) en bedek je hem met een blaarpleister. Deze beschermt de wond tegen verdere druk, wrijving en andere schadelijke invloeden van buitenaf.
COMPEED® pleisters mogen niet worden geknipt omdat dit de hechting ervan zou verminderen.
Al onze blarenpleisters zijn voorzien van de COMPEED® hydrocolloïde technologie; een actieve gel met vochtabsorberende deeltjes. De pleister verdeelt de druk van de blaar om de pijn onmiddellijk te verzachten.
De beste van alle producten voor het genezen van koortsblaren, en biedt vooral onmiddellijke verlichting in de eerste paar uur wanneer de pijn het hevigst is Eenvoudig in gebruik (minder ingewikkeld dan Zovirax-achtige crèmes) Met 2 vervangingen per dag duurt het 10 dagen om van de puist af te komen.
Om Compeed te verwijderen: Compeed blijft het best op de wond tot hij niet meer hecht en vanzelf loskomt. Wilt u hem toch verwijderen, trek hem dan niet naar boven, maar maak hem voorzichtig los, parallel met de huid.
Gebruik een steriele naald en prik de blaar aan twee kanten door.Druk met een steriel gaasje of een schoon wattenstaafje het vocht uit de blaar en laat het vel zoveel mogelijk zitten. Hierdoor verklein je de kans op infecties. Ontsmet de blaar opnieuw en dep deze droog.
Compeed Anti-Blaren Stick helpt blaren en wrijving onzichtbaar voorkomen. Directe vermindering van wrijving op de huid met de Compeed Anti-Blaren Stick. Compeed Likdoornpleisters geven verzachting van de likdoorn voor een milde en effectieve verwijdering.
Blaren: Compeed® specialistische pleisters helpen de pijn te verlichten die door de blaar wordt veroorzaakt en helpen de huid te genezen. Likdoorns en eelt: de Compeed® pleister houdt een omgeving in stand die de likdoorn verwijdert door deze te bevochtigen en te verzachten en helpt de pijn te verlichten.
Wanneer een blaar infecteert, kleurt het vocht in de wond geel. Bovendien krijgt de huid rond de blaar een rode tint. In dat geval is het beter om de ontstoken blaar open te prikken en de overtollige huid weg te knippen met een goed ontsmette schaar. Zo kan je het gele vocht verwijderen en de wonde proper houden.
De huid moet schoon en droog zijn. De huid rondom de blaar moet vrij zijn van crème- en vetresten. Verwijder het onderste beschermlaagje zonder het kleefvlak aan te raken. Plak de pleister over de blaar en strijk de randen zorgvuldig glad.
Dek de blaar af met een wondpleister of een steriel niet-verklevend kompres en zet dit kompres vast met een kleefpleister of fixatiepleister. Is de blaar open? Maak dan de wond schoon en dek deze af met steriel verband of een pleister.
Snel herstel: De patches helpen bij het versnellen van het genezingsproces, waardoor de duur van de koortslip of lipblaasjes wordt verkort. Directe verlichting: Compeed Patch vormt een beschermende laag over de koortslip of lipblaasjes, waardoor de pijn, jeuk en het branderige gevoel direct worden verlicht.
Zitten jouw blaren in de holling van je voet of juist op de top van je tenen? Smeer de blaar en de omliggende huid dan eens in met vaseline, hierdoor zal de wrijving en de kans op nieuwe blaren een stuk minder zijn!
Een ontstoken blaar is te herkennen aan het groene of gele vocht binnenin de blaar. De huid eromheen ziet er rood uit en kan gezwollen of gevoelig zijn. Prik een ontstoken blaar of bloedblaar niet zelf door. Voor een ontstoken blaar is behandeling door de huisarts vaak aan te raden.
Blaren ontstaan doordat de diepere huidlaag beschadigd raakt. Er hoopt zich vocht (plasma) op in of onder de opperhuid. Het beschadigen van de huid komt meestal door druk of wrijving (een drukblaar), bijvoorbeeld door te krappe schoenen. Een drukblaar is vaak klein en niet gevaarlijk.