Je gebruikt het om te…voeden! Het kussen dient als ondersteuning. Het ondersteunt je arm of baby waardoor het een stuk comfortabeler wordt om je baby borst- of flesvoeding te geven. Zeker in de eerste maanden krijgt je baby veel voeding en dan is zo'n handig hulpmiddel magisch!
Een zwangerschapskussen biedt uitkomst.
Zwangere vrouwen leggen hem vaak als steun onder hun buik, dan tussen de benen door naar de onderrug waar hij steun aan biedt. Daarnaast is het zwangerschapskussen heel fijn om te voorkomen dat je op je rug draait in je slaap.
Het voeden van je baby kan tot wel een half uur duren. Wanneer je al die tijd je kleine in je arm vasthoudt kan dit na enige tijd voor kramp in je arm leiden. Wanneer je het voedingskussen gebruikt ligt je baby lekker comfortabel en heb jij minder last van je arm.
Het voedingskussen van Snoozzz is gevuld met extra kleine geruisloze micro korrels. Dit zorgt voor een hele stille ervaring tijds het voeden of slapen. Want ja, dit borstvoedingskussen is ook ideaal om mee te slapen of tijdens het relaxen. Het kussen is verkrijgbaar in veel verschillende prints.
Dan is dít een ideale manier om je zwangerschaps- en voedingskussen te gebruiken. Maak elk uiteinde van het kussen aan elkaar vast en leg je baby voorzichtig in het midden. Zo voelt je baby zich heerlijk ontspannen en comfortabel, terwijl zijn of haar rug beschermd blijft en hij of zij veilig vertoeft.
Conclusie: in 2022 is uit de meeste tests en recensies gebleken dat Babyjem het beste zwangerschapskussen is die nu verkrijgbaar is in Nederland. Een zeer goed alternatief voor de Babyjem is dit merkloze zwangerschapskussen.
Onthoud: tijdens de gehele zwangerschap zijn alle houdingen prima! Buik slapen bijvoorbeeld zal je vanzelf niet meer doen wanneer jouw buik in de weg gaat zitten. Je kan dus veilig op jouw rug liggen of slapen.
Waar je voor je zwangerschap nog genoeg had aan zeven tot acht uur slaap per nacht, is dat tijdens je zwangerschap wel anders. Luister naar je lichaam en pak de rust waar nodig. Doe 's middags een power nap als je dat nodig hebt. Dan kun je er daarna weer helemaal tegenaan!
De beste optie! Op je zij slapen is veruit de beste slaappositie als je zwanger bent. Op je zij slapen zorgt er namelijk voor dat de bloedtoevoer naar de placenta toeneemt zodat meer voedingsstoffen en zuurstof je baby kunnen bereiken. De beste kant is je linkerzij, maar ook op je rechterzij zit je helemaal op safe.
Als je op je rechterzij slaapt, zet je druk op je lever en verhinder je zo een optimale werking van het orgaan. Zeker als je buik dikker wordt. Ben je een rugslaper? Dan duwt de baby tegen je aorta, vena cava en belangrijke organen.
Een kussen onder de benen kan ischias verlichten (pijn in de rug, heupen en buitenbenen). Als zijslaper zorgen knikkende knieën ervoor dat je heupen niet in de juiste stand staan. Als je als rugslaper met een kussen onder je knieën slaapt, zorg je voor een goede slaaphouding en kun je rugpijn en ochtendpijn verlichten.
Een voedingskussen dat veel goede beoordelingen op zijn naam heeft staan is de Snoozzz. Voor veel ouders een van de beste voedingskussen. Lees hier de ervaringen van andere gebruikers. Het Snoozzz voedings- en relaxkussens is te gebruiken als zwangerschapskussen en als voedingskussen.
Het beste kniekussen is een exemplaar dat geproduceerd is door Gadgy. Dit is een orthopedisch kniekussen die je kunt gebruiken in bed en het zal dus zorgen voor een optimale slaaphouding. Hierdoor zul je minder rug- en kniepijn ervaren, terwijl het ook goed is voor je heupen. Het koel gel effect is verbazend goed.
Maak gebruik van een slaapwikkel of slaapzak
Begrijpelijk! Gelukkig kun je zelf dingen doen om het buikslapen van je baby tegen te gaan. Maak gebruik van een Snoozzz slaapwikkel of een babyslaapzak om te voorkomen dat je baby zelf op de buik kan draaien in de slaap.
Nieuw: doomoo sleepy
Het kussen is ontwikkeld met zwangerschapsexperts en kan op 2 manieren gebruikt worden: tussen de knieën en enkels voor een ontspannen bekken of hoger tussen de knieën voor ontspanning van buik, bekken en arm. Het kussen is gevuld met vezels en hoeft niet opgeschud te worden.
Weinig energie en (extreme) vermoeidheid komen vaak voor onder zwangere vrouwen, vooral tijdens het eerste trimester. Heb je hier last van, dan ben je dus zeker geen uitzondering. Ook na het eerste trimester kan het zijn dat de vermoeidheid aanhoudt.
Op je rug slapen en zwanger
De kans dat je baby gevaar loopt is nog steeds heel klein. Als je weleens op je rug wakker wordt, kan je het beste op je linkerzij draaien en zo weer in slaap vallen. Deze slaaphouding is het veiligst als je zwanger bent.
Je slaapcyclus verandert
Tijdens je zwangerschap wordt je REM- slaap aanzienlijk korter, waardoor je eerder wakker bent. Ook kan het zijn dat je meer beweegt tijdens je slaap en dus onrustiger en minder effectief slaapt.
Risico's van zwanger tillen en bukken
Je groeiende baarmoeder zorgt ervoor dat de buikspieren worden uitgerekt waardoor deze spieren minder sterk zijn, en er meer last op de rugspieren komt. Als je hier ook nog eens veel bij gaat bukken of tillen, kan het risico op vervelende rugklachten toenemen.
De eerste voorzichtige schopjes van je baby in je baarmoeder zul je niet snel vergeten. Het is heel bijzonder wanneer je de baby voelt en dat zal de komende maanden alleen maar sterker worden. In de eerste weken zal het waarschijnlijk voelen als kriebels of vlinders in je buik.
Je baby ontwikkelt vanaf 28 weken een patroon waarin hij slaapt en wakker is. Slapen duurt meestal 20 tot 40 minuten. Soms zelfs wel een uur, maar vaak niet langer dan anderhalf uur. Tijdens het slapen beweegt je baby niet of nauwelijks.
Wat is een goed zijslaapkussen? Het beste zijslaapkussen is van Litollo. Het kussen is 132cm lang biedt goede verlichting van pijn en druk. De vulling is gemaakt van dons en daardoor past dit zijslaapkussen zich goed aan je lichaam en helpt jouw wervelkolom goed uit te lijnen.
Een positioneringskussen biedt extra ondersteuning bij het zitten of liggen. Ook voorkomt dit kussen uit bed vallen. Vaak hebben ze een drukverlagende eigenschap en hierdoor een gunstig effect op doorliggen (antidecubitus).
Liggend borstvoeding geven
Jij en je baby liggen op een zij, buik aan buik, heel dicht bij elkaar. Deze borstvoedingspositie is vooral 's nachts aan te raden of wanneer je overdag tijdens het geven van borstvoeding wilt uitrusten.