Met deze kaarsendover kun je de vlam uitknijpen.Hierdoor ontstaat er minder rook, vliegt er geen wax rond en blijft je lont mooi rechtop en heel.
Een kaars uitblazen is ongezond vanwege de rook
Een uitgeblazen maar nog nagloeiende lont is niet langer warm genoeg om het kaarsvet om te zetten in kooldioxide. Door die onvolledige verbranding ontstaat een walm waar onder andere fijnstof in zit. En dat is ongezond.
Druk de lont in de gesmolten kaarsvet.
Buig de lont onder een hoek totdat deze volledig is ondergedompeld in de vloeibare was. Dit zal de vlam doven zonder een onaangename geur of rook te produceren. Zorg ervoor dat je het lontje er meteen weer uithaalt zodat het niet in het kaarsvet blijft steken.
Een kaarsendover (ook wel kaarsenstok of domper genoemd) is een hulpmiddel om de vlam van een kaars te doven. Het bestaat veelal uit een kegelvormig metalen kapje aan een steel, soms is het klokvormig dan wel een halve bol.
De pit bestaat uit drie gevlochten katoenen draden. De balkjes met de pitten worden met de hand neergelaten in een bak met vloeibare was. Bij iedere onderdompeling groeien de kaarsen met ongeveer één millimeter. Het smeltpunt van waskaarsen ligt bij 66 graden.
* Gebruik de deksel van de kaars als onderzetter zodat de ondergrond niet te heet kan worden of beschadigd. * De large jars bevatten de meeste geurolie, dus van alle jars geven zij de meeste geur af. * Hoe groter de pool kan worden hoe meer geur de kaars afgeeft.
Bij het branden van kaarsen komen giftige stoffen vrij. Een kaars brandt op een relatief lage temperatuur, waardoor er fijnstof zoals roet vrijkomt. Fijnstof zie je niet, maar het kan wel schadelijk zijn voor je gezondheid. Het kan leiden tot astma of andere luchtwegproblemen.
Brand kaarsen alléén in een houder gemaakt van niet-brandbaar materiaal. Boven de 28 graden Celsius kan de kaars gaan smelten (vervormen). Plaats de kaars in de zomer dus niet in de volle zon of in een serre waar de zon op staat.
Wanneer het begint te regenen doe je er verstandig aan om de brandende kaars meteen uit te maken en de kaars droog te zetten totdat het kaarsvet weer is gestold. Water is zwaarder dan kaarsvet en zal dus naar de bodem zakken. Zo ontstaat er een blijvende waterlaag binnenin de kaars.
Houd het lontje kort
Gelukkig bestaat er dus een trucje om kaarsen te kunnen branden zonder dat daar al teveel fijnstof bij vrijkomt. Dit doet u door elke keer voor u een kaars aansteekt, een stukje van de lont af te knippen. Hoe langer de lont namelijk is, hoe meer roet, en dus fijnstof, deze produceert.
Paraffinekaarsen branden het snelst op, gevolgd door stearine. Verreweg het traagst brandende zijn bijenwaskaarsen. Ze branden bijna twee keer zo lang als kaarsen van paraffine. Als algemene regel geldt: hoe dikker een kaars, hoe langer hij brandt.
* Zorg ervoor dat uw kaars niet op de tocht staat, hierdoor voorkomt u dat de kaars gaat walmen of roeten. * Laat de kaars voldoende lang aan zodat de bovenlaag van de wax (nagenoeg) geheel kan smelten. Op deze manier kunt u de kaars mooi opbranden en voorkomt u een “tunneleffect”.
Anti muggen kaars, ook wel citronella kaars genoemd, houdt muggen op een afstand door de geur van citronella olie die verspreid wordt. Citronella is een plantaardige geurstof en wordt al jaren gebruikt om muggen te weren.
Een stompkaars is een kaars met een langwerpige cilindervorm en een stompe, vlakke kop. Eigenlijk is het een kaarssoort waar je het eerst aan denkt. Stompkaarsen zijn vooral leuk om in verschillende kleuren en hoogtes met elkaar te combineren.
Budget Kaarsen, de goedkoopste webshop om kaarsen online te bestellen. Ideaal voor Horeca en grootverbuikend Nederland. Gratis levering v.a. €75,- voor 14.00 besteld , morgen in huis. Wij verkopen Nederlands en Duits fabrikaat kaarsen, dus voldoet aan alle eisen.
Laat de kaarsen nooit onbewaakt achter. Doof de kaarsen als je gaat slapen of de kamer verlaat. Brand nooit een kaars in de buurt van spullen die brandbaar zijn. Houd brandende kaarsen uit de buurt van meubels, gordijnen, ontvlambare decoratie etc.
Zo kan een kaars met allerlei synthetische ingrediënten wel jaren meegaan, terwijl een kaars gemaakt van natuurlijke producten een stuk sneller over de datum gaat. Toch raadt Kathy LaVanier, CEO van Renegade Candles aan Real Simple aan om je kaars binnen twaalf tot zestien maanden na aankoop aan te steken.
We zetten niet voor niks kaarsen aan wanneer we willen ontspannen of een romantische avond willen beleven. De heerlijke, natuurlijke geuren en het kaarslicht zorgen voor pure ontspanning en zorgen voor rust. Ook zijn geurkaarsen perfect om minder fijne luchtjes uit je huis te verdrijven of te camoufleren.
Het vrijkomen van benzeen en formaldehyde kan irriterend zijn voor de ogen en longen, vooral wanneer er veel kaarsen tegelijk gebrand worden. Ook kun je door VOS last krijgen van duizeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid.
Water en CO2
In principe is er niet zoveel aan de hand als je een kaars aansteekt. Het materiaal waarvan de kaars gemaakt is, wordt verbrand door de vlam en vergaat tot CO2 en water. De rook die je ziet, bestaat uit waterstofatomen en koolstofatomen en die zijn niet giftig.
Als de lont geplaatst is wordt vervolgens de vloeibare was in de mal gegoten. Na het stollen wordt de pit op maat afgeknipt en heeft men een kaars met een houten lont. Sommige houtsoorten geven een leuk knetterend geluid als deze gebruikt worden als lont.
Deze natuurlijke soy-stearine kaarsen maak ik in kleine hoeveelheden allemaal met de hand en voorzie ze van een cedar houten lont die tijdens het branden een subtiel "knetterend" geluidje geeft. Dat maakt deze kaars zo leuk en uniek. De duurzame geurkaarsen bestaan uit de beste ingrediënten met liefde voor de natuur.
WoodWick Fireside
Fireside is een absolute bestseller, en met een reden! Deze geurkaars ruikt namelijk exact naar een haardvuurtje. Combineer dat met het gezellige geknisper van de houten lont en je hebt een product waar je nooit mis mee kunt gaan. De warme en gezellige houtgeur geeft een sterk aroma af in de kamer.
Muggen houden niet van rook. Toch is speciale anti-muggen wierook niet effectief. Jouw lichaamsgeur is namelijk aanlokkelijker voor de insecten, dan dat de wierookgeur ze afschrikt. Om steekmuggen op afstand te houden moet je ze flink uitroken, bijvoorbeeld door de vuurkorf of barbecue aan te steken.