Een deodorant roller werkt discreet en je maakt echt huidcontact door de roller tegen je oksel aan te drukken. Dit is ook meteen het nadeel van een roller, omdat je dan ook steeds eventuele bacteriën van je huid oppakt en die terug rolt in de roller.
Iemand die veel zweet, kan beter een roller gebruiken, omdat de deodorant of antitranspirant daarmee beter op de huid kan worden aangebracht. Hoe beter de zweetklieren in contact komen met en product, hoe beter het werkt. Ook de dikte van de laag maakt uit; een beetje 'deo' werkt doorgaans minder goed dan wat meer.
Rol ermee. Met een roll-on deodorant, de naam verklapt het al: rol je deodorant - bijvoorbeeld onze Original Antiperspirant Deodorant Roll-on - gewoon een paar keer over elke oksel, zodat deze goed en gelijkmatig bedekt is.
Deodorant is een vloeistof en zolang het een verpakking onder de 100 ml is mag deze mee. Als spuitbus of als roller, dat maakt niet uit. Helaas is een normale spuitbus deodorant te groot om mee te mogen in de handbagage. Deze moet dus mee in de ruimbagage.
Tegen natte oksels staat een deodorant in ieder geval machteloos. Bij natte oksels en zweetvlekken helpt een anti-transpirant. Die begint namelijk eerder te werken en vermindert de zweetproductie effectief. De reden daarvoor zijn de aluminiumzouten die erin zitten.
Als je een anti-transpirant spray gebruikt, is het belangrijk dat je deze goed schudt, zodat het aluminiumchloorhydraatpoeder gelijkmatig wordt verdeeld in de spuitbus en op de huid. Om witte sporen te voorkomen, moeten alle producten tegen transpiratie (dus ook sticks of rollers!)
Callewaert: 'Veel mensen hebben eigenlijk helemaal geen deo nodig, maar gebruiken het omdat het ons zo is opgelegd. Ik zou iedereen aanraden om eens een tijdje zonder deo te leven, zodat je microbioom zich kan herstellen en de bacteriën zelf hun werk kunnen doen.
Wanneer je stopt met deo ga je dus gewoon weer transpireren. Geur ontwikkelen. Het is juist heel goed voor je lichaam dat het onder de armen weer kan stromen.
Uit ons onderzoek kwam de Weleda 24h Roll-on Deodorant als beste uit de test. Deze deodorant houdt je oksels lang fris en de verschillende geuren zijn heerlijk. Wij probeerden de granaatappel (fris én zoet), maar hij is ook verkrijgbaar in duindoorn (grapefruit, mandarijn en sandelhout) en citrus.
Bewaar een roller niet te lang
Hoewel op de meeste deorollers staat dat het product na openen 12 maanden houdbaar is, zou ik voor de zekerheid toch elke 3 maanden een nieuwe roller kopen. En deel deze liever niet met iemand anders. Dit kan huidirritatie veroorzaken.
Iedere dag deo opdoen is eigenlijk helemaal niet nodig. Laat staan het in de loop van de dag nog eens te doen. Als je een goede deodorant hebt, zou je het volgens dokter Harper maar 1 à 2 keer per week op hoeven te spuiten of smeren. "Breng twee stroken deo omhoog en twee stroken deo omlaag aan op je oksel."
Vermijd tot 24 uur na het ontharen ook factoren als deodorant of geparfumeerde producten, deze kunnen leiden tot een gevoelige of pijnlijke huid.
Draag luchtige kleding van katoen. Was u elke dag met water en zeep. Een deodorant of lotion met aluminium-zouten kan ook helpen. Soms komt veel zweten door bijvoorbeeld de overgang, angst, overgewicht, alcohol of drugs.
Odorex Extra Dry Lotion is langer werkzaam dan een reguliere deodorant, slecht 2-3 maal per week aanbrengen volstaat. Is dit product schadelijk voor mijn huid? Nee, Odorex is niet schadelijk voor de huid. De werking van het actieve bestanddeel van Odorex berust op het afsluiten van de zweetklieren onder de oksels.
Probeer luchtige en wijde kleding te dragen. Zorg dat je kleding ventileert, dus geen latex pakje.. Grapje natuurlijk, maar de juiste kleding zorgt ervoor dat je het minder snel warm krijgt en je zweet makkelijker kan verdampen.
Deodorant is veilig
Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont tot nu toe aan dat parabenen veilig zijn voor mens en milieu. Het gebruik van parabenen als conserveringsmiddel voor cosmetica en andere productgroepen is goedgekeurd door de Europese Commissie. Deodorant kan je dus veilig gebruiken.
Vloeistoffen en gels mag u alleen in uw handbagage meenemen onder de volgende voorwaarden: Vloeistoffen en gels moeten in een verpakking zitten van maximaal 100 milliliter. De verpakte vloeistoffen en gels moeten zitten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Het zakje mag maximaal 1 liter zijn.
Een spuitbus deodorant mag mee in de handbagage tot maximaal 100 millimeter per verpakking. Totaal mag er 1 liter aan vloeistoffen mee. Houd er rekening mee dat de douane altijd het laatste woord heeft. In de ruimbagage is het ook toegestaan om deodorant mee te nemen.
Omdat de lucht in de fles deels vloeibaar is; die vloeistof kookt en koelt daardoor af, Omdat de lucht die uit de fles ontsnapt langs de fles stroomt en daarmee de fles afkoelt.
– Gebruik een antiperspirant dagelijks en bij voorkeur 2x per dag. Een antiperspirant gaat pas na een aantal dagen echt goed werken, dan raken namelijk de zweetklieren pas goed verstopt. Stop je met aanbrengen, dan verdwijnt de werking ook geleidelijk weer.
Een spray is bovendien praktischer en sneller in het gebruik. De meeste mensen kunnen echter beter tegen een roller dan tegen een spuitbus. Een roller is veel vriendelijker voor de gevoelige huid. Daarnaast is een roller milieuvriendelijker, vanwege de drijfgassen in een spray.
Niet alleen deo's, ook andere sprays zoals schoonmaaksprays hebben negatieve invloed op de longen. Noorse wetenschappers ontdekten dat regelmatige blootstelling aan schoonmaakmiddelen leidt tot beschadiging van de luchtwegen.