Door een zonnebankcrème te gebruiken blijft jouw huid tijdens het zonnen gehydrateerd en neemt jouw bruiningsresultaat met maar liefst 40% toe! Gaat fijne lijntjes en rimpeltjes tegen en verbetert de kwaliteit van je huid.
Het is aan te raden om een zonnebankcrème te gebruiken wanneer je onder de zonnebank gaat, zelfs als je een donkere huid hebt. Dit kan helpen om huidkanker en andere huidproblemen te voorkomen. Een zonnebankcrème bevat dus geen SPF, maar versterkt wel het bruiningsresultaat.
Gebruik liever geen verzorgingsproducten, make-up of parfum als je onder de zonnebank gaat. In combinatie met UV-straling kunnen deze producten tot huidirritaties leiden.
Smeer je in voordat je onder de zonnebank gaat
Bij een zonnebankcrème met bronzer wordt de bruining extra gestimuleerd. Hierdoor krijg je een nog dieper bruiningsresultaat. De bruining werkt ook na de zonnebanksessie nog enkele uren door. Hierdoor is het bruiningsresultaat nog beter en je langer bruin.
Onder de zonnebank hoef je geen zonnebrandcrème te gebruiken. Sterker nog, het vermindert het effect van de zonnebank. De hoeveelheid licht is op jouw huidtype afgestemd, waardoor bescherming niet nodig is.
Veel mensen denken dan misschien wel dat het beter is om niet te douchen nadat je een bezoekje hebt gebracht aan de zonnestudio. Ze zijn namelijk bang dat ze dan hun nieuwe bruine kleurtje verliezen, maar dit is een regelrechte mythe. Het is namelijk onmogelijk om je kleur te verliezen!
Regelmatig krijgen wij deze vraag, want het gerucht gaat namelijk dat een douche de kleur wegspoelt. We kunnen je geruststellen: je kleurtje ontstaat in je huid, niet erop en kan er dus niet zomaar worden afgewassen. Toch is ons advies om niet te snel onder de douche te springen na het zonnen.
Van één bezoekje, ga je niet opeens langdurig bruiner worden. Daarom raden wij je in het begin aan om voor een wekelijkse beurt onder de zonnebank te kiezen. Op die manier zal de bruine kleur dieper doordringen in je huid. Als beginner doe je er goed aan de duur van je sessie te beperken tot 10-15 minuten.
Het is dan ook van groot belang uw huid goed in te smeren (vlak) vóór u gaat zonnen. Ook na het zonnen is het belangrijk uw huid goed te verzorgen met een aftersun, dit kunt u het best doen nadat u al een paar uur onder de zonnebank uit bent.
Is de zonkracht van de zonnebank hetzelfde als die van de zon? De gevaren van een zonnebank zijn volgens de Gezondheidsraad hetzelfde als de gevaren van de zon. Huidkanker kan dus ook ontstaan door de zonnebank.
Wanneer je een zonnebankcrème gebruikt met bronzer is het echter wel belangrijk nog even te wachten met douchen na de zonnebank. De werkzame stof in de bronzer werkt 4 tot 8 uur na de zonsessie. Wacht dus zeker 4 uur voordat je gaat douchen, maar nog beter om 8 uur te wachten.
Eén keer goed verbranden is voldoende. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer jonge mensen melanomen ontwikkelen, en dat daar vaak een periode van zonnebanken aan vooraf is gegaan. 'Niemand weet precies bij hoeveel keer per jaar je "veilig" zit, omdat elk huidtype anders reageert.
Dermatologen geven aan dat je er verstandig aandoet om sowieso niet vaker dan één keer per maand onder de zonnebank te gaan terwijl ze je bij de meeste zonnestudio's vertellen dat je rustig eens in de twee weken kan gaan.
Onder de zonnebank mogen geen producten gebruikt worden die voor de buitenzon bedoeld zijn. Die producten bevatten een SPF, sun protection factor en beschermen dus. En dat is onder de zonnebank niet de bedoeling.
Die producten bevatten namelijk een sun protection factor en beschermen dus je huid. Die zonnebrand moet je dus absoluut niet gebruiken onder de zonnebank. Je bent jezelf namelijk ook al heel erg goed aan het beschermen doormiddel van het klokje wat op de zonnebank zit.
Nee.Een dagcrème of soort make-up geeft nooit genoeg bescherming om te gaan zonnen. Dit is alleen bescherming voor korte momenten in de zon. Als je echt veel in de zon gaat zijn moet je gewoon zonnebrandcrème gebruiken om goed beschermt te zijn.
Voor je eerste keer zonnebank, kun je het beste rustig beginnen. Dit is één van de belangrijkste zonnebank tips voor de eerste keer zonnebank, aangezien je hier nog geen ervaring mee hebt. Begin met een korte sessie van ongeveer 10 minuten tot 12 minuten en bouw dit geleidelijk op.
Als beginner is het goed om te beseffen dat je niet direct resultaat hoeft te merken na je eerste zonnebank minuten. Het kan even duren voordat je wat kleur krijgt. Wees dus geduldig en ga niet extra lang onder de lampen liggen, omdat je zo snel mogelijk bruin wilt worden. Opbouwen is belangrijk, net als bescherming.
Zonnebanken met ergonomisch gevormde ligvlakken kunnen dit verminderen. Het helpt om tijdens het zonnen even op uw buik te liggen of af en toe te gaan 'verliggen' zodat er geen drukplekken kunnen ontstaan.
Tot ongeveer 2 tot 4 weken na de laatste zonnesessie. Door het natuurlijke vernieuwingsproces van de huid worden de bovenste huidcellen geleidelijk afgestoten. Na circa 28 dagen heeft de huid zich volledig vernieuwd. Door geschikte verzorging kan de bruine kleur van de huid langer behouden blijven.
Tussen iedere zonsessie moet minimaal 48 uur zitten. Als je dus op dinsdag onder de zonnebank bent geweest, mag je donderdag weer zonnen. Je mag dus nooit 2 dagen achter elkaar onder de zonnebank en wij houden dit voor onze klanten in de gaten. Kan ik een zonnebrandcreme voor buiten ook onder de zonnebank gebruiken?
Over het algemeen raden we aan om minimaal twee uur te wachten voordat je onder de douche stapt. Op deze manier geef je de zonnebankcrème voldoende tijd om in te trekken en de bruining van je huid te optimaliseren.
Hoe vaak per dag mag ik onder de zonnebank? Ga niet meer dan 1 keer per dag onder de zonnebank. Maak hierbij geen onderscheid tussen binnen en buiten zonnen, uw huid doet dat ook niet. Houdt bij een normaal zongedrag in de natuurlijke zon een maximaal aantal sessies op de zonnebank aan van ongeveer 50 maal per jaar.
Kun je nu onder de zonnebank met je telefoon en AirPods? Ja, het zou kunnen maar wij raden het niet aan. De temperatuur van je smartphone kan oplopen, het beeldscherm kan strepen krijgen waardoor je de smartphone niet meer kan gebruiken.