"In Amerika drinken atleten vaak pickle juice. Er zitten namelijk allemaal stoffen in die goed zijn voor je lichaam", zegt hij tegen EditieNL. De belangrijkste daarvan zijn elektrolyten. "Die helpen onder andere tegen kramp en met hydrateren."
Vitaminen en antioxidanten
Naast dat het kramp in je spieren kan voorkomen, zit de sap van augurken boordevol met antioxidanten en vitamine C en E. Deze cocktail geeft je immuunsysteeem een boost (dag griepjes!) en geeft je lichaam een fijne opkikker, zo schrijft Cosmopolitan.
Augurkensap als azijn
Het sap bestaat voor een groot deel uit azijn. En buiten dat het zuur is, bevat het ook de smaak van augurk, stukjes paprika, dille en mosterdzaad. Een makkelijke, maar vooral smaakvolle vervanger.
Voldoende water drinken voor, na en tijdens het sporten is daarom van belang, maar het vocht uit een pot augurken zou voedingswetenschapper Liesbeth Smit niet aanraden. “Het sap bevat water, suiker, azijn, zout. Dit drinken is op geen enkele manier gezond.
Wat dat betreft is een augurk absoluut een gezonde optie. Vergis je echter niet, je kunt ze niet eindeloos blijven eten. Dit komt omdat er relatief veel natrium in zit. Per 100 gram augurken zit je al aan 350 mg natrium, terwijl het Voedingscentrum maximaal 2,4 gram per dag adviseert.
Augurken bevatten veel vitamine K. Eén augurk bevat wel 15% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan vitamine K. De vitamine is belangrijk voor de botstofwisseling en zorgt voor een goede bloedstolling. Dat laatste zorgt ervoor dat blessures beter herstellen.
Er wordt wel eens gezegd dat augurken helpen bij afvallen. Augurken bevatten weinig calorieën zo een 14 calorieën per 100 gram augurken. Je kunt er daarom veel van eten zonder dat je aankomt. Maar gezond zijn ze helaas niet.
Het werkt goed tegen spierkrampen, helpt je lichaam vocht aan te vullen en geeft je energie. Het sap zit vol met antioxidanten, vitamine C en E, die allen zorgen voor een goed immuunsysteem. Augurkensap bevat ook natrium, dat helpt om het vocht tijdens en na de training vast te houden.
Veel mensen zweren bij zo'n stuk zeep onder de lakens om rusteloze benen en nachtelijke spierkramp tegen te gaan, waarbij de ouderwetse Sunlight zeep nog het beste zou werken. Je legt de zeep - zonder verpakking - onder je laken op het matras en je klachten verdwijnen.
Is de augurk gezond? Komkommers zijn gezond, dus het originele vruchtje waarvan de augurk gemaakt wordt ook! Er is echter een grote maar: de augurk wordt bewerkt met zout en soms met suiker, wat het natuurlijk een flink stuk minder gezond maakt. Desondanks blijft de augurk relatief arm aan calorieën.
Augurken bevatten heel weinig calorieën, zo'n 14 per 100 gram. Je kunt er daarom best veel van eten zonder dat je er van aankomt. Helaas zitten er niet veel goede voedingsstoffen in een augurk. Dus ja, gezond zijn ze niet echt..
Een augurk is een kleine komkommer. Met het verschil dat een augurk rauw niet lekker is. Daarom worden augurken ingelegd in azijn, eventueel met kruiden en/of suiker. Er zijn vele verschillende soorten augurken: van zeer klein (cornichons) tot heel groot (zure bommen).
Er zitten 5 kilocalorieën in 1 grote (20 gram) augurken. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'augurken'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Augurken hoef je niet te koken, stomen, verwarmen of bakken om ze te kunnen eten. Rauw zijn ze heel goed eetbaar, bijvoorbeeld als tussendoortje. Een bekend gerechtje met augurk is de rolmops, een gefileerde haring gevuld met augurk wordt opgerold en in azijn gelegd.
Augurken zijn niet geschikt voor honden
Ze bevatten azijn en verschillende kruiden, zoals mosterdzaad en knoflook. Bovendien bevatten augurken die in de supermarkt verkrijgbaar zijn vaak suiker en diverse toevoegingen.
Welke voedingsstoffen in komkommers zijn gezond? Een komkommer bevat erg weinig calorieën, maar zit wel vol met goede voedingsstoffen en vezels. Voorbeelden hiervan zijn kalium, vitamine K en antioxidanten. Zo houdt het mineraal kalium je vochtgehalte in balans en de normale bloeddruk in stand.
De augurk is een vrucht van de plant Cucumis sativus uit de komkommerfamilie die wordt ingelegd in azijn en/of pekel. De vers gegeten komkommer en de augurk zijn verschillende cultuurvormen van dezelfde soort met verschillende eigenschappen.
De augurk komt van oorsprong uit India. Tot de botanische komkommerfamilie behoren zo'n 300 soorten. Verreweg de meeste komen voor in Afrika. Alleen die ene, waarvan 'onze' komkommers en augurken stammen, komt uit India.
Een zure bom is een Noord-Nederlandse term voor een ingelegde (grote) augurk, die vooral in Nederlandse haringkarren wordt verkocht. De smaak is zoetzuur, waarbij het zuur overheerst.
Augurken zijn een soort zure komkommers. Maar voordat ze in het potje zitten, smaken ze nog helemaal niet zuur. Augurken worden zuur door het brouwsel waarmee ze in het potje zitten. En dat zorgt er ook nog eens voor dat de augurken lang houdbaar zijn.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl. Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel in België.
Augurken bevatten net als andere groentes veel voedingsstoffen die gezond zijn voor jou en je baby, zoals vitamine B9 en folaten. Genoeg groente eten tijdens de zwangerschap zorgt ook voor een goede spijtvertering en vermindert daarmee de kans op obstipatie.
Er zit 1 gram vet in 1 stuk (35 gram) augurk met plakje ham, waarvan 0,3 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
Rauwe augurken hebben weinig smaak. Na het plukken worden ze in een bad met zout water gelegd om nadien opgelegd te worden in een zure of zoetzure mengeling van azijn, zout, kruiden en suiker. Je krijgt een verfrissende, sappige en smaakvolle snack.
Mosterd bevat per 100 gram bijna 3,5 gram zout, dat is relatief veel. Het advies voor volwassenen is om niet meer dan 6 gram per dag binnen te krijgen. Omdat er veel zout in zit, is mosterd een minder gezonde keuze.