Zwemkleding of badkleding is kleding die speciaal gemaakt is om te dragen in situaties waarbij de drager nat wordt, met name bij het zwemmen en bij watersport. Zwemkleding is meestal gemaakt van een combinatie van polyamiden, polyester en elastaan.
Met een badpak bedek je al je buik en je rug: kunnen die delen in ieder geval niet meer verbranden. Scheelt ook weer wat insmeerwerk. Het is ten slotte vakantie, dus er mag best wat extra's gegeten worden. Dan is het heel fijn dat je strandoutfit ook nog wat van die kilo's corrigeert.
Pas na de oorlog, in 1946, werd de bikini geïntroduceerd, een ontwerp van de Fransman Louis Réard. Er kwamen steeds meer badpakken die rond de armen en schouders geen stof meer hadden. Dat was vooral populair in de jaren zeventig.
Wat is Badkleding; badkleding beperkt zich tot kleding (confectie) wat gedragen wordt tijdens het zonnebaden of zwemmen. Echter maakt badkleding deel uit van badmode. Met badmode bedoelen we alle artikelen die samenhangen met het zonnebaden of zwemmen. Naast badpakken valt bijvoorbeeld ook een accessoire hier onder.
Zwemkleding wordt meestal gemaakt van een mengsel van de synthetische textielvezels elastaan, polyamide en polyester. Voor het maken van deze textielvezels zijn chemische stoffen nodig, zoals oplosmiddelen bij het maken van het garen.
Wil je dat het badpak goed blijft zitten, dan moet je opletten dat je randen overal goed aansluiten en er nergens een ruimte ontstaat als je je armen omhoog doet. Je hebt badpakken met een laag uitgesneden rug, met gesloten rug en met allerlei soorten bandjes, van gekruist tot gewoven en gestrikt.
Badpak stof is een ander soort stof
dan gewone lycra of zelf turnpak stof. Het grootste verschil met de 'gewone lycra' is dat badpak stof minder snel verkleurd.
Kleding die wordt gedragen bij het baden of zwemmen. Categorie: Kleding > strandkleding.
De eerste bekende mens die kleding maakte, de Neanderthaler, overleefde van ongeveer 200.000 voor Christus tot ongeveer 30.000 voor Christus.
Het is niet helemaal duidelijk wanneer de kleding zijn intrede doet. Er zijn wetenschappers die denken dat het zo'n 500.000 jaar geleden al moet zijn geweest, maar recent onderzoek beweert dat kleding veel jonger is. Zo'n 170.000 jaar geleden zou de mens pas behoefte hebben gekregen aan kleding.
De Grieken en Romeinen wilden er niet veel van weten en vonden het kledingstuk barbaars. Pas op het einde van de Romeinse tijd - en parallel met de invallen van de Germanen - werd de broek populair en aanvaard kledingstuk in de Romeinse wereld. Tijdens de Middeleeuwen werd het hét kledingstuk voor de man.
In 1932 ontwierp de Parijse modeontwerper Jacques Heim als eerste een tweedelig badpak, de Atome, de voorloper van de moderne bikini.
BADPAKKEN MET LANGE MOUWEN
Ze zijn eenvoudig aan te trekken en beschermen je schouders goed tegen de zon.
Het strandjurkje is ideaal om met een bikini of badpak te dragen. Je kunt het snel aantrekken, de stoffen zijn luchtig en het zit niet zo strak om je lichaam, al kan het model wel degelijk getailleerd zijn; vaak kun je dit met een koordje extra benadrukken.
Het dragen van kleding (ook kledij of kleren, een syncope van klederen) in het algemeen (of juist niet) of van speciaal ontworpen kleding kan diverse redenen hebben: Het bieden van bescherming tegen koude, warmte en/of zonnestraling. Het bieden van bescherming bij bepaalde activiteiten.
Kleding maakt altijd deel uit van de aspecten die we analyseren wanneer we iemand voor het eerst ontmoeten. Kleding stelt ons in staat om een beeld van ons zelf te vormen bij anderen. Mode en psychologie kunnen dus erg veel met elkaar te maken hebben.
Als je je afvraagt hoeveel kledingstukken je minimaal nodig hebt om dagelijks netjes voor de dag te komen, dan is het antwoord volgens modeontwerpster Marieke Flipse 10 stuks. Een ander veelgenoemd aantal is 30. Ik denk dat je met 10 kledingstukken inderdaad een heel eind komt.
Zwemkleding of badkleding is kleding die speciaal gemaakt is om te dragen in situaties waarbij de drager nat wordt, met name bij het zwemmen en bij watersport.
Denk aan je grote strandtas, waarin je al je beach-items bij elkaar houdt, je zonnebril, je handdoek en natuurlijk je zonnebrandcrème. Ook hydratatie mag je nooit vergeten. Ga voor die drinks, drinks, drinks dus! Alcohol mag zeker, maar neem ook wat water tussendoor.
Polyamide wordt wel het zusje van polyester genoemd. De stoffen worden vaak met elkaar verward omdat ze beide van aardolie zijn gemaakt en vergelijkbare eigenschappen hebben. Polyester en polyamide zijn in de basis stoffen die geen vocht opnemen, maar juist vocht naar buiten sturen.
Dat is afhankelijk van de beenuitsnijding. Als de klant het badpak niet opgesneden wil, kunt u het beste 3 à 4 cm uit het kruis innemen. Zit het badpak verder goed, maar het decolleté te laag of rimpelt het bij de taille, kunt u de schouders innemen.
Lycra bestaat bestaat uit polyurethaan. Een stof die tot 6x kan oprekken voordat deze breekt. Daarnaast is ze goedkoop te produceren en in verschillende diktes verkrijgbaar. Doordat ze transparant is moet het worden verwerkt met andere draden (verweving) om het in Badkleding te kunnen gebruiken.
Je kan met een tankini rennen, raften, volleyballen en zwemmen zonder je zorgen te maken over het verlies van je topje.
Een badpak in de goede maat krijg je door je maten op te meten. Je kunt ook dezelfde kledingmaat aanhouden die je op dit moment hebt maar let dan wel op de stof waar het van gemaakt is. Een badpak met meer elastan kan meer bewegen en zit “losser” om je lichaam en kan dus beter niet te groot zijn.
De bikini valt goed op maat. Naast dat de bikini een superleuk printje heeft zit de badmode van Just Beach ook erg comfortabel en blijft de kleding goed zitten tijdens het spelen in het water. Beide bikini's hebben een triangle model en zijn op de rug en in de hals verstelbaar.