Je hebt misschien te veel gel op één plek aangebracht of je hebt de gel te dik aangebracht. Daarnaast kan ook gel van slechte kwaliteit deze reactie veroorzaken. Een andere oorzaak voor de pijn tijdens het uitharden kan een te dunne natuurlijke nagelplaat of een beschadigde nagelplaat zijn.
Het voorbereiden van de natuurlijke nagels en het plaatsen van gelnagels hoort geen pijn te doen. Een goed opgeleide nagelstyliste zal eerst de conditie van je nagels inspecteren en alleen gelnagels aanbrengen op gezonde nagels.
Te dikke laag gel aanbrengen
De gelnagels mogen echter nooit té dik zijn. Ze dienen zo goed mogelijk aan te sluiten op de vorm en dikte van de natuurlijke nagels. Een te dikke laag gel, zorgt voor een onnatuurlijke dikke bolling. Dat ziet er niet mooi uit en maakt de gelnagels zwaarder dan nodig.
Gel: zijn hele kleine moleculen die heel hard rond draaien onder de lamp, daardoor hardt het uit. Dat het gaat branden heeft te maken doordat de natuurlijke nagel te dun is of te veel gel.
Maar ook het gebruik van gellak, acrylnagels en ook 'gewone' nagellak kan ervoor zorgen dat je nagels dunner, minder soepel en brozer worden. Het gevolg hiervan is dat je nagels splijten en afbladderen. Daarom is het belangrijk om je nagels goed te verzorgen zodat ze sterk, mooi en gezond blijven.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Gelnagels zorgen ervoor dat je nagels wat zwaarder aanvoelen. Wanneer je de gelnagels ervan afhaalt, kan het lijken alsof je nagels dunner en lichter zijn. Wel is het zo dat sommige mensen van nature wat zwakkere nagels hebben. De natuurlijke nagels moeten voor het laten plaatsen van kunstnagels goed opgeruwd worden.
Gelnagellak tips
Als je op deze manier lakt en verwijdert, blijven je nagels in goede conditie en kan je de gelnagellak prima zo'n tien dagen dragen. Elke keer draag ik mijn gelnagellak minimaal een week en maximaal tien dagen en dat gaat altijd helemaal prima.
LED-lampen zijn duurder dan UV-nagellampen; ze hebben echter veel voordelen ten opzichte van UV-modellen: ze drogen je nagels sneller (tussen 10-90 seconden om elke laag polish te genezen, vergeleken met 1-3 minuten als je een UV-lamp gebruikt). LED-lampen zijn efficiënter.
Allereerst is het belangrijk om de natuurlijke nagels licht te buffen of te vijlen met een bufferblok of fijne vijl. De gellak hecht niet goed als de nagels te glad zijn. Verwijder dus altijd voorzichtig de bovenste glanslaag. Zorg er voor dat je de natuurlijke nagels niet te veel bewerkt met de buffer of vijl.
Je hebt misschien te veel gel op één plek aangebracht of je hebt de gel te dik aangebracht. Daarnaast kan ook gel van slechte kwaliteit deze reactie veroorzaken. Een andere oorzaak voor de pijn tijdens het uitharden kan een te dunne natuurlijke nagelplaat of een beschadigde nagelplaat zijn.
Je kunt gelnagels weg vijlen of afweken met aceton. Wip nooit een gelnagel af, want dit kan je natuurlijke nagels enorm beschadigen. De combinatie van vijlen en afweken is het veiligst, vooral als je geen vijl ervaring hebt.
Het grootste verschil tussen gel- en acrylnagels is dat er andere stoffen worden gebruikt waardoor het zetten van de kunstnagels ietsjes langer duurt dan bij acrylnagels. Bij gelnagels wordt een UV-lamp gebruikt om de verschillende lagen te drogen. Deze lagen worden aangebracht met polymeer of hars.
Het verschil met gelnagels is dat er nu geen extra laag gel onder de gellak komt, die de nagels extra verstevigen. Daarnaast kan gellak, in tegenstelling tot gel, er eenvoudig vanaf geweekt worden. Gelllak is ideaal voor wie van nature mooie nagels heeft en lang wil kunnen genieten van gekleurde nagels.
Hoe lang blijven gelnagels zitten? Net als bij acrylnagels, blijven gelnagels zo'n drie tot vier weken zitten. Daarna kun je ze eventueel laten bijvullen of laten verwijderen in de salon.
Nadat de afzondelijke laagjes zijn uitgehard, voelt de lak nog steeds plakkerig. Dit is nodig voor de hechting van de volgende laag. Nadat de CCO Shellac Topcoat is aangebracht, voelt deze nog plakkerig aan.
Breng de kleur Gellak direct aan en droog deze met met UV Lamp gedurende 2 minuten, LED Lamp gedurende 60 seconden. Als de laag droog is dan plaatst u de 2e laag. Deze droogt u opnieuw met uw UV Lamp of LED Lamp.
Toen gelnagels, waarbij UV-lampen veel gebruikt worden, voor het eerst gelanceerd werden, stelde de medische wereld al vragen over het gevaar van deze straling. Nu is bevestigd dat de lampjes wel degelijk gevaarlijk kunnen zijn. Daarnaast dragen de lampen bij aan de veroudering van de huid van de handen.
De eerste en de meest gebruikte manier is de gellak laten weken in aceton. Besprenkel een wattenschijfje met pure aceton (bij de drogist te koop). Vouw het wattenschijfje om je nagel heen en klem het vast met een stukje aluminium folie. Laat dit ongeveer 10 minuten zitten tot de gellak los begint te zitten.
Wanneer je dan gaat trekken aan de gellak zorgt dit ervoor dat je niet alleen de gellak omhoog trekt, maar ook een stukje van je nageloppervlak. En dat kan zeker schadelijk zijn voor je natuurlijke nagels. Want wanneer je dit doet, kan je nagel erg dun, broos, en pijnlijk worden.
Zwemmen met gelnagels? Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater. Het is wel belangrijk om eraan te denken dat je altijd de eerste 48 uur wat voorzichtiger moet zijn met je gelnagels. Ze hebben namelijk deze tijd nodig om volledig uit te harden.
Sommige dames komen hier elke 2 weken, en anderen weer om de 5 weken. gemiddeld is dus 1x per maand voldoende. Als u uw acryl- of gelnagels goed blijft onderhouden, is het in principe nooit meer nodig een compleet nieuwe set aan te schaffen.
“Gellak blijft normaal 3 tot 4 weken zitten, het is echter van veel factoren afhankelijk.” Het kan erg verschillen per persoon en per product hoelang je kunt genieten van je mooie nagels. Hieronder heb ik wat punten opgesteld die veel invloed kunnen hebben. Sommige merken gaan langer mee dan anderen.
Door de groei van je eigen nagels, groeien je kunstnagels uit. Om jouw gelakte nagels mooi te houden, kun je je nagels laten opvullen. Gemiddeld laat men nagels één keer per 3 á 4 weken opvullen.