Door het vlees losjes te bedekken met aluminiumfolie tijdens het rusten, wordt warmte vastgehouden en blijft het vlees sappig.
Door het vlees strak in alufolie te wikkelen gaart het veel te snel door en het mooie krokante korstje van het bakken wordt zacht.
Als je het vlees graag even wilt laten rusten maar niet te veel wilt laten afkoelen, is het handig om het even losjes in aluminiumfolie te wikkelen of in de oven (op 65 tot 70 graden) even wat tijd te geven. In de folie hou je een tijd aan van 4 à 5 minuten; in de oven kan het zo'n 20 minuten op kracht (smaak) komen.
Wikkel de biefstuk na het bakken losjes in aluminiumfolie, met een kleine opening voor de stoom. Laat hem nog 3-5 minuten rusten. Zo kunnen de sappen in het vlees zich goed verspreiden en dat zorgt voor een malser resultaat.
Eigenschappen. Aluminiumfolie is goed bestand tegen warmte en koude en kan voedsel afschermen van licht, lucht, vocht en andere externe invloeden (bacteriën). Bovendien voorkomt folie dat voedsel uitdroogt. Het metaal is in tegenstelling tot bijvoorbeeld lood niet giftig.
Het is altijd een goed idee om uw gerechten af te dekken met aluminiumfolie tijdens het koken op hoge temperaturen in de oven . Het beschermt uw eten tegen uitdroging of verbranding en helpt de warmte en vochtigheid binnen te houden, wat zorgt voor een perfect gekookte maaltijd. Door uw gerecht losjes af te dekken met folie, voorkomt u ongelijkmatige bruining tijdens het bakken.
Naast dat aluminiumfolie restjes niet luchtdicht afsluit, levert het gebruik ervan nog een gevaar op. En dat is bij zoute en zure levensmiddelen. Het aluminium in het folie reageert hier sterk op. Het lost op en komt zo in de voedingsmiddelen terecht.
" Als je liever geen aluminiumfolie gebruikt, plaats het vlees dan 10 minuten in een voorverwarmde oven van 50°C.
Dit is een groot NEE-NEE . Het leggen van de folie op de roosters kan de beoogde luchtstroom in de grill beperken, wat kan leiden tot schade aan de interne componenten, om nog maar te zwijgen van het creëren van een gevaarlijke situatie.
Door vlees te laten rusten zullen de vleessappen zich na het bakken weer verdelen door het vlees. Rusten zorgt daarom voor een betere smaak en malser vlees. Vlees kun je simpelweg inpakken in aluminiumfolie en gewoon even laten liggen. Een steak zul je zo'n 5 a 10 minuten moeten laten rusten.
Als je voedsel warm wil houden, is het een goed idee om het in te pakken met de reflecterende en dus glanzende kant van de aluminiumfolie aan de binnenkant. Wil je voedsel koud houden, dan is het beter dat de matte kant aan de binnenkant zit.
Je kunt het vlees op tafel laten rusten, naast het fornuis als het niet te heet is, of waar je maar wilt. Naast folie kun je het bedekken met een deksel, kom of pan die er mooi overheen past. De reden dat we vlees laten rusten is om de sappen in het vlees te laten bezinken.
U kunt verschillende opties gebruiken om uw brisket, varkensvlees of kip in te pakken voordat u het in de voedselroker doet. Deze omvatten aluminiumfolie en slagerpapier. Het inpakken van uw brisket in aluminiumfolie versnelt de kooktijd en houdt het vet en de sappen van het vlees vast, waardoor het mals blijft.
' Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kun je zo'n 40 milligram aluminium per kilo lichaamsgewicht per dag binnenkrijgen zonder al te grote risico's voor de gezondheid. Dus bij normaal gebruik is aluminiumfolie niet schadelijk voor je gezondheid.
Bij het gebruik van aluminiumfolie bij het bereiden van gerechten moet de glanzende kant naar beneden, want die weerkaatst de warmte. De matte kant neemt de warmte beter op. Op deze manier blijft de warmte gecentreerd in het gerecht en geleidt de warmte minimaal richting omgeving.
Het koken van zure of zoute voedingsmiddelen in aluminium kookgerei kan ervoor zorgen dat het metaal in het voedsel lekt . Overmatige consumptie van aluminium is in verband gebracht met gezondheidsproblemen, waaronder neurologische problemen en botaandoeningen.
( Zorg ervoor dat u gaten in de folie prikt om voldoende luchtcirculatie mogelijk te maken ) Het inpakken van voedsel kan helpen om het malser te maken en te beschermen tijdens lange grilltijden. Houdt u ervan om langzaam en op lage temperatuur te koken? Grillfolie houdt de maximale smaak en vochtigheid vast.
Maak met een grillvork drainagegaten in de folie. Zorg ervoor dat de doffe, antiaanbakkant naar boven wijst. Leg de burgers op de folie. Om de sappigheid van uw burgers te behouden, kunt u ze het beste maar één keer omdraaien tijdens het koken, ongeveer 5 minuten na het begin van het proces.
Voor gebruik in de oven, vervang folie door bakpapier . Voor het bereiden van voedsel is waspapier antiaanbak en kan het een alternatief zijn voor folie. En als het op de grill aankomt? "Goede alternatieve opties zijn lastig!" zegt Brown.
Dit kan een reactie veroorzaken met het aluminium, wat mogelijk de smaak van je eten beïnvloedt. Wil je bevroren voedsel opwarmen in de oven, laat het voedsel dan eerst helemaal ontdooien voordat je het inpakt in folie in de oven doet. Doe je dat niet, dan kan er vocht ontstaan en kan de folie scheuren.
Als je je ham niet afdekt tijdens het koken, zal deze snel uitdrogen . In plaats daarvan: Leg wat aluminiumfolie over je ham terwijl deze kookt. Het wordt aanbevolen om de ham ten minste de helft van het kookproces af te dekken en alleen de laatste helft te verwijderen wanneer je hem glazuurt.
Bij normaal gebruik is aluminiumfolie veilig. Als aluminiumfolie langere tijd in contact komt met zuur of zout voedsel, kan er een kleine hoeveelheid aluminium in het voedsel terechtkomen. Aluminium zit van nature in veel voedsel, dus je krijgt er altijd wel wat van binnen.
Voor extra veiligheid zou je het toestel in aluminiumfolie kunnen inpakken om er zeker van te zijn dat er geen signaal vanuit en naar het toestel gaat. Als je het toestel vervolgens weer aanzet zal alle data die niet verzonden of ontvangen kon worden op je beeldscherm verschijnen.