Tony' komt van Teun van de Keuken, de journalist die in het programma 'de Keuringsdienst van Waarde' van 2002 t/m 2007 onderzoek doet naar slavernij in de chocoladewereld.
De naam Tony's Chocolonely verwijst naar journalist/presentator Teun van de Keuken, die op 22 maart 2004 aangifte deed tegen zichzelf van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd.
Tony's missie is samen 100% slaafvrij de norm in chocolade maken. In Ghana en Ivoorkust werken zo'n 1,56 miljoen kinderen onder illegale omstandigheden en zijn 30.000 mensen slachtoffer van moderne slavernij. We kiezen er daarom bewust voor om te werken in deze twee landen.
Henk Jan Beltman leidt Tony's Chocolonely sinds 2010 en nam in 2011 een meerderheidsbelang. Hij wil dat het bedrijf over enkele jaren onderdeel is van een grote, wereldwijd opererende chocoladeproducent, om zo de impact te vergroten.
Organisaties leveren een bijdrage aan een energieneutrale Stad door te stimuleren en faciliteren om mee te doen aan de energietransitie. Met de gouden wikkel actie brengen zij op een ludieke wijze het Zonnepark Vierverlaten onder de aandacht van medewerkers.
De juiste manier om de naam uit te spreken is gewoon, zoals het er staat: Tony's Chocolonely. Het is dus de bedoeling dat je 'lonely' uitspreekt, je weet wel, het Engelse woord voor 'eenzaam'.
Het heeft allemaal te maken met het doel van Tony's Chocolonely, namelijk dat slavernij uit de chocoladewereld wordt verbannen. Als in 2005 dan de eerste reep van de band rolt, wordt er gekozen voor een rode verpakking, omdat deze het beste past bij de alarmerende boodschap.
Je vindt ons in 200 winkels in Zweden, 73 in Denemarken, 50 in Noorwegen en.. 20 in Finland!
De kleintjes zijn er in de 6 classic smaken: Melk, Puur, Melk Noga, Puur Amandel Zeezout, Melk Karamel Zeezout en Melk Hazelnoot. De 6 kleintjes zijn ook gebundeld in een mooie cadeauverpakking, welke inmiddels ook al is uitgegroeid tot een klassieker: Tony's Proeverijtje!
Tony's Chocolonely zet zich in voor een eerlijke verdeling van de inkomsten in de cacao industrie en het (kind)slaafvrij maken van deze industrie. De ongelijke stukjes staan voor de oneerlijke verdeling.
Maar… wat is de meest populaire reep geworden: Tony's Chocolonely Melk Popcorn Discodip, een variant van de exclusives, die worden omschreven als buitengewoon lekker, je eet er nog net niet je vingers bij op.
Bedrijven als Alter Eco en Divine maken geen gebruik van kinderarbeid, betalen eerlijke prijzen aan cacaoboeren, nemen maatregelen om ontbossing tegen te gaan en doneren aan goede doelen. Ook het Nederlandse Chocolonely behoort tot de top als het gaat om duurzaamheid.
Jep, 1,56 miljoen kinderen werken illegaal op cacaoplantages in Ghana en Ivoorkust. Wij zijn opgericht om hier 'n einde aan te maken. Hoe we dat doen? Via onze 5 samenwerkingsprincipes voor slaafvrije cacao en door proactief te zoeken naar kinderarbeid in onze keten.
Woehoe! We zijn voor de vierde keer door jullie uitgeroepen tot het meest duurzame merk van Nederland in de Sustainable Brand Index.
deze overname is juist een belangrijke stap in het realiseren van onze grote droom: Tony's Chocolonely Chocolade Circus in Zaandam, die zal in de komende jaren worden gebouwd.
Om de kwaliteit en houdbaarheid van onze chocolade te garanderen kunnen we niet alleen papier gebruiken. De verpakking moet volledig afsluitbaar zijn en heeft bescherming nodig van aluminium of plastic zodat de chocolade langer dan drie weken houdbaar is.
Tony's Chocolonely
Ook Tony's Chocolonely heeft twee vegan repen in het assortiment: puur amandel zeezout en puur pecan kokos. Op hun website melden ze wel het volgende: “er is een minimale kans dat er melk of eiwitten in de repen zitten.
Bij Barry Callebaut worden de cacaobonen geroosterd (zodat de zuren en bittere smaak vervliegt), wordt het vliesje verwijderd en de bonen gemalen. Van een deel van die bonen wordt cacaomassa gemaakt, de andere partij gaat in een machine die het vet eruit perst zodat er cacaoboter overblijft.
Dit is iets meer dan 4.8% van de netto-omzet. We maakten afgelopen jaar € 2.283.572 over aan Tony's additionele premies. Enneh.. we hebben dit jaar 36.560.690 repen verkocht.
12 extra grote paaseitjes in de smaken melk, puur, melk noga, melk hazelnoot, melk karamel zeezout en puur pecan kokos! De chocolade van Tony's ziet er altijd op z'n paasbest uit, maar deze eitjes in een leuk eierdoosje zijn helemaal om op te (vr)eten!
Wat is melkchocolade en waarom is deze zo populair? Chocolade is een bekende en zeer geliefde lekkernij en verkrijgbaar in de varianten puur, melk en wit. Van deze drie is melkchocolade het meest populair. Naturel of met extra toegevoegde smaken, veel verschillende merken.
of neem Tony's FAIR-reep!
Kijk 'm shinen met zijn roodblauwe wikkel, de enige echte Tony's FAIR-reep met melk en pure chocolade, coffee crunch, sticky toffee en kaneelsuiker.
Zo maak je hem:
Vervolgens doe je 1 reep Tony's van 180 gram in een kommetje en verwarm je een pannetje met water. Hier zet je het kommetje op en zo laat je de chocolade smelten. Roer het regelmatig goed door. Wanneer de chocolade helemaal is gesmolten, haal je de kom van het pannetje af.
Tony' komt van Teun van de Keuken, de journalist die in het programma 'de Keuringsdienst van Waarde' van 2002 t/m 2007 onderzoek doet naar slavernij in de chocoladewereld.