De bubbels in de nagellak ontstaan doordat er tijdens het drogen lucht tussen de verschillende laagjes nagellak komt. Die zie je pas nadat je helemaal klaar bent met het lakken en dat maakt het zo frustrerend.
Wanneer je de nageltoppen niet goed sealt krijg je lucht onder de nagels en zullen de gellak nagels uiteindelijk afbreken. Onthou dat je bij iedere stap (base coat, kleur en top coat) de nagel goed sealt.
Verwijder de primer/gellak dan met een orange-wood-stick. Als de gellak niet goed wordt aangebracht, ontstaat er lucht onder de gellak en laat de gellak snel los. Breng de base-, kleur- en topcoat in dunne laagjes aan. Hoe dikker de gellak wordt aangebracht hoe korter de houdbaarheid.
Hoewel gellak niet schadelijk of gevaarlijk is, kun je toch infecties oplopen tijdens een gellak behandeling als je niet hygiënisch te werk gaat. Zeker als je dunne nagels of wondjes hebt, kun je een schimmel, bacterie of ontsteking oplopen. Dit voorkom je door al je nagels tools te desinfecteren voor én na gebruik.
Ze zeven dagen per week bedekken met een laagje (gel)lak is daarom geen aanrader. De meeste soorten nagellak laten namelijk geen zuurstof door. Daardoor kunnen verkleuringen ontstaan en drogen je nagels uit.
Als u de eerste laag volledig laat drogen voordat u de tweede laag aanbrengt, voorkomt u waarschijnlijk luchtbellen. Als u echter in de eerste laag luchtbellen ziet komen, is het niet te laat om het te verwijderen en opnieuw te beginnen.
De lifting komt meestal voor bij de zijwallen van de nagel en rond de nagelriem. Het maakt in dit geval niet uit welk product je gebruikt. Je kan deze vorm van lifting voorkomen door het niet levende weefsel te verwijderen van de natuurlijke nagelplaat. Reinig de nagelplaat goed zodat het product zich kan hechten.
Allereerst is het belangrijk om de natuurlijke nagels licht te buffen of te vijlen met een bufferblok of fijne vijl. De gellak hecht niet goed als de nagels te glad zijn. Verwijder dus altijd voorzichtig de bovenste glanslaag. Zorg er voor dat je de natuurlijke nagels niet te veel bewerkt met de buffer of vijl.
Je hebt misschien te veel gel op één plek aangebracht of je hebt de gel te dik aangebracht. Daarnaast kan ook gel van slechte kwaliteit deze reactie veroorzaken. Een andere oorzaak voor de pijn tijdens het uitharden kan een te dunne natuurlijke nagelplaat of een beschadigde nagelplaat zijn.
De basecoat voelt na 30 seconden onder de ledlamp ook nog steeds plakkerig aan.Na de basecoat breng je de kleur aan. Ook deze dient 30 seconden uit te harden onder de ledlamp evt. een 2e keer de kleur aanbrengen, voor een betere dekking. Na de kleur breng je de topcoat aan.
Een heel bekend merk is bijvoorbeeld ook Pink Gellac. Verder heb je Orly Gel SX en Sensationail. Ook Harmony Gellish, NSI Polish Pro en SuperNail ProGel zijn bekende merken. Al deze merken hebben een prachtig kleurenpallet en bezitten een goede kwaliteit.
Een nagel primer, ook wel gekend als bonder, is een product dat de hechting van de kunstnagel aan de natuurlijke nagelplaat verbetert. Primer mag enkel worden aangebracht op de natuurlijke nagelplaat. Binnen de primers heb je twee soorten: zure en zuurvrije primer.
Hoe verkomen je dat er lucht onder de kunstnagels komt? Er zijn verschillende oorzaken die lifting/lucht kunnen veroorzaken. Maar de oorzaak kan ook liggen, aan slechte producten, te dik gewerkt, product in de nagelriemen, producten van verschillende merken combineren, of de prep die niet goed is gedaan.
De BIAB-nagels blijven 3 tot 4 weken zitten. Je kunt de behandeling blijven herhalen, zo vaak je wilt. Let op: het moet wel, net als gellak, professioneel eraf gehaald worden in een salon.
Breng de kleur Gellak direct aan en droog deze met met UV Lamp gedurende 2 minuten, LED Lamp gedurende 60 seconden. Als de laag droog is dan plaatst u de 2e laag. Deze droogt u opnieuw met uw UV Lamp of LED Lamp.
Nagellak kan ook uitdrogen of stroperig worden door de zon.
Lak nooit je nagels als je buiten in de zon zit, door de warmte verdampt het oplosmiddel te snel, zowel op je nagels als in het flesje. Je lak wordt dan dik of stroperig. Je nagellak droogt niet op je nagels en je kan je flesje nagellak weggooien.
“Gellak blijft normaal 3 tot 4 weken zitten, het is echter van veel factoren afhankelijk.” Het kan erg verschillen per persoon en per product hoelang je kunt genieten van je mooie nagels.
Inderdaad goed de nagels reinigen en vijlen zodat de glans verwijderd is. Ook bij de nagelriemen mag het produkt niet de dik zijn. Dit geeft ook lucht. Probeer een Proteine bond.
In de kleine ruimte tussen je natuurlijke nagels en acrylnagels kunnen zich snel bacteriën ophopen. Ook kan dit tot (besmettelijke) schimmelgroei leiden. Een van de redenen waarom zorgprofessionals vaak geen acrylnagels mogen gebruiken! Het verwijderen van de acrylnagels kan nadelig zijn voor je huid.
Volgens Rooijackers schuilt het grootste gevaar in de actieve acrylaten. Als nagelstylist kom je in aanraking met deze actieve stofjes tijdens het aanbrengen van bijvoorbeeld gel- of acrylproducten. 'De deeltjes komen dan vrij in een dampvorm en dat kan in de slijmvliezen terecht komen.
De primer zorgt voor een betere hechting van de gel nagellak. De primer moet niet onder een lamp gedroogd worden, gewoon aan de lucht laten drogen. De base coat zorgt ervoor dat je nagel niet verkleurt, het beschermt en egaliseert je nagels en zorgt ook voor een betere hechting.
Wil je maar één avondje mooie nagels? Gebruik dan helemaal geen primer, dan kan je de gellak na één of twee dagen gemakkelijk verwijderen. Natuurlijk kan je bij ons ook soak off gellak kopen. Handige starterspakketten en meer dan 130 verschillende kleuren gellak.
Je kunt je nagels ontvetten met alcohol, met een watje met een druppeltje thinner, maar het gebruik van een nagellak remover volstaat ook. Deze handeling zorgt ervoor dat je nagellak beter hecht. Zorg ervoor dat je na deze stap niet eerst iets anders gaat doen, want dan zullen je nagels weer vet worden.
Gellak bestaat meestal volledig uit gel. Hierdoor blijft het vaak meer dan 3 weken mooi, terwijl Shellac het vaak 2 à 3 weken volhoudt. Shellac beschadigt minder snel dan normale nagellak vanwege de gel, maar gellak is nóg robuuster omdat het vaak volledig uit gel bestaat.