Het beste antwoord Stokbroden zijn over het algemeen vrij "dun" . Als je rechte stukjes afsnijdt heb je relatief meer korst dan brood. Als je schuine stukjes afsnijdt heb je meer brood tussen de korsten.
Sandwichliefhebbers die de voorkeur geven aan de diagonale snede vinden dat de presentatie van twee driehoeken de sandwich er aantrekkelijker uit laat zien. Een diagonale snede biedt een beter zicht op de ingrediënten in de sandwich en creëert optimale eethoeken, wat betekent dat u bij elke hoek kunt beginnen en naar binnen kunt werken .
Ook jij snijdt je tosti hoogstwaarschijnlijk altijd schuin door. Maar waarom eigenlijk? Daar zijn twee redenen voor te bedenken: het lekkere oppervlak, namelijk zonder korst en met kaas, is zo het grootste én het is zo gemakkelijker om in de saus onder te dompelen.
Vanuit een wiskundig oogpunt kunnen diagonaal gesneden sandwiches u een betere verhouding tussen vulling en brood geven als u eet . Wanneer een sandwich in driehoekige helften wordt gesneden, is het midden breder zichtbaar en biedt het een groter oppervlak, d.w.z. toegang tot de "goede dingen" in het midden.
Zout en vet geven niet alleen meer smaak, ze voorkomen ook dat je brood kruimelig wordt. Ze zorgen er namelijk voor dat gist zich niet te snel ontwikkelt. Vooral vet (een eetlepel boter of olie) voorkomt dat het brood uitdroogt en kruimels vormt.
Een tosti lijkt groter wanneer ie schuin is doorgesneden. Door de scherpe hoeken kun je de tosti makkelijker dippen in saus. Driehoeken zijn interessanter dan vierkanten.
Kaas is een calorierijk voedingsmiddel en bevat relatief veel verzadigd vet, dus als je daar veel van gebruikt wordt een tosti ongezond. Als je gewoon de normale hoeveelheid kaas (20 gram = 3x schaven) gebruikt, dan komt het op hetzelfde neer als wanneer je een dubbele boterham met kaas eet.
Besmeer je tosti altijd met een beetje boter aan de buitenkant, hierdoor krijg je een heerlijk krokante korst. Smeer wel altijd een dun laagje; als je te veel boter gebruikt, heb je kans op een kleffe, zompige tosti.
De reden waarom driehoeken de voorkeurstechniek zijn voor mensen die daadwerkelijk van eten houden, is dat je – op een omweg – meer sandwich uit je sandwich haalt . Zoals Delbert het zegt, het is basisgeometrie en de wet van behoud van materie.
Antwoorden (6)
Zo simpel is het. Nee hoor, een boterham is één snee brood. Alleen met een sandwich en een tosti wordt altijd een dubbele boterham met iets ertussen bedoeld. Een boterham is één plak gesneden brood, meestal voorzien van broodbeleg (dit kan zowel iets zoets zijn als iets hartigs).
Het lijkt erop dat driehoeken je meer sandwichvulling per hap geven . Een driehoekige sandwich heeft twee hoeken van 45° waardoor je veel verder naar het midden kunt bijten bij je eerste twee happen, waar meer vulling zit. Dit wordt gevolgd door een perfecte, korstloze derde hap terwijl je de ruimte in het midden inneemt.
Toast is lichter verteerbaar dan een gewone boterham.“Het zetmeel in brood bevat lange moleculen die door het roosteren korter worden,” legt diëtiste Ukie Harkema uit aan het Nederlandse magazine Margriet. “De vertering van deze kortere moleculen begint, in tegenstelling tot de langere moleculen, al in de mond.
Iets doormidden snijden is een fysieke verandering , geen chemische verandering.
Toastjes worden vaak belegd met (room)kaas, worst, vis, salades en pesto. Ook kunnen ze worden belegd met hummus of groentespread. Veel mensen houden van toastjes met Brie of Camembert, omdat de knapperige toast goed combineert met de zachte kazen.
Eén van die redenen is dat er (in ieder geval voor het gevoel) minder korst te eten is. Het grootste oppervlakte van de tosti is namelijk geroosterd brood en gesmolten kaas. Een andere reden is dat een punt van een driehoek makkelijker te dippen is in de ketchup of een andere saus naar smaak.
Door het ei in de mayonaise wordt de buitenkant van je tosti extra krokant (belangrijk is dus wel dat je een mayonaise met ei erin gebruikt) Mayonaise is perfect smeerbaar, in tegenstelling tot boter die nog niet helemaal op kamertemperatuur is.
Welke smaak crisps? Je kunt vrijwel elke smaak crisp in een sandwich doen, maar sommige smaken zijn absoluut beter dan andere en sommige moet je helemaal vermijden . Mijn favoriete smaak is altijd de klassieke kaas en ui. En dat moeten Walkers kaas en ui zijn.
Als je precies dezelfde kaassoort (en brood) gebruikt is een tosti niet ongezonder dan een broodje met kaas. Het smelten van de kaas heeft geen invloed op de voedingswaarden. Daarom maakt het dus ook niet uit of je nou een tosti of een normaal broodje met kaas eet.
Naast dat het soms gewoon lekker is om een geroosterd broodje te eten, is het ook een goed voedingsmiddel voor wanneer u zich niet zo lekker voelt. Juist omdat het zo licht verteerbaar is, houdt geroosterd brood de maag en darmen rustiger, wat het goed verdraagbaar maakt.
De mensen die zeggen dat een tosti in de pan gebakken hoort te worden, adviseren om boter of mayonaise (of beiden) op de buitenkant te smeren. Dat zorgt voor knapperig brood. Bak hem in dit geval op een middelmatige stand. Bij hoog vuur smelt de kaas wel, maar wordt het brood niet krokant.
En leg de sneetjes brood in een warme koekenpan op laag vuur met de bakzijde omlaag. Zo kan het brood beginnen krokant te worden, dit duurt langer dan het smelten van de kaas. Beleg tijdens het bakken één boterham met plakken kaas tot net binnen de rand. Leg de onbelegde boterham op de kaas en bak de tosti goudbruin.
De diagonaal deelt de rechthoek (of vierkant) in twee gelijke delen (driehoeken).Beide diagonalen zijn even lang en snijden elkaar in het midden (snijpunt S). Hierdoor ontstaan twee keer twee gelijkzijdige driehoeken.
De tosti (Nederland) of croque-monsieur (België/Frankrijk) is een sandwich-gerecht dat bereid wordt door twee dungesneden sneetjes brood samen met het tussenliggende beleg te roosteren in een tosti-ijzer (croque-monsieurmachine), grill, oven, speciaal broodrooster of koekenpan.
Boterham
Veel taalleerders denken dat een boterham een broodje is met boter en ham, maar niets is minder waar. Een boterham is simpelweg een sneetje brood. En daar kun je boter en ham opdoen als je wilt. Dan is het dus een boterham met boter en ham.
Brood zorgt voor een goed gevuld gevoel en bevat alle stoffen om je darmen op gang te krijgen. Met een glas water erbij zorg je er bovendien voor dat je darmen de voedingsvezels goed kunnen verwerken, wat je stoelgang de hele dag ten goede komt.