Kaarsen die te dicht bij elkaar staan kunnen elkaar ook 'schade' toebrengen.Dat komt omdat ze elkaar verwarmen en zodoende ontstaan er gaten in de was. Zet ze dus altijd op voldoende afstand van elkaar voordat u ze aansteekt. Probeer kaarsen niet te dicht tegen elkaar aan te zetten.
Zorg bij een kaars in een glazen potje dat de kaars niet helemaal vloeibaar wordt, dan gaat de lont zwemmen en zich verplaatsen. Hierdoor brandt hij minder mooi op. Ontstaat er toch en gat in de kaars of begint hij aan één kant sneller te smelten, snijd dan de rand eraf. Zo is het oppervlak weer gelijk.
Een kaars uitblazen is ongezond vanwege de rook
Een uitgeblazen maar nog nagloeiende lont is niet langer warm genoeg om het kaarsvet om te zetten in kooldioxide. Door die onvolledige verbranding ontstaat een walm waar onder andere fijnstof in zit. En dat is ongezond.
* Gebruik de deksel van de kaars als onderzetter zodat de ondergrond niet te heet kan worden of beschadigd. * De large jars bevatten de meeste geurolie, dus van alle jars geven zij de meeste geur af. * Hoe groter de pool kan worden hoe meer geur de kaars afgeeft.
Doof de kaarsen als je gaat slapen of de kamer verlaat. Brand nooit een kaars in de buurt van spullen die brandbaar zijn. Houd brandende kaarsen uit de buurt van meubels, gordijnen, ontvlambare decoratie etc. Houd brandende kaarsen uit de buurt van kinderen en huisdieren.
Bij het branden van kaarsen komen giftige stoffen vrij. Een kaars brandt op een relatief lage temperatuur, waardoor er fijnstof zoals roet vrijkomt. Fijnstof zie je niet, maar het kan wel schadelijk zijn voor je gezondheid. Het kan leiden tot astma of andere luchtwegproblemen.
Doof de kaars altijd met een kaarsendover. Dit voorkomt spatten van het warme kaarsvet. Als u geen kaarsendover heeft, blaas dan voorzichtig en houd uw hand achter de vlam.
Houd ook tijdens het branden van de kaars de lengte van de lont van uw kaars in de gaten! * Zorg ervoor dat uw kaars niet op de tocht staat, hierdoor voorkomt u dat de kaars gaat walmen of roeten. * Houd rekening met andere luchtstromen die een brandende kaars ongelijkmatig doen opbranden.
Paraffinekaarsen branden het snelst op, gevolgd door stearine. Verreweg het traagst brandende zijn bijenwaskaarsen. Ze branden bijna twee keer zo lang als kaarsen van paraffine. Als algemene regel geldt: hoe dikker een kaars, hoe langer hij brandt.
Een kromgetrokken kaars weer recht krijgen
Leg je kaars een tijdje bij de verwarming. Op deze manier wordt hij zacht en kun je hem super eenvoudig weer recht buigen. Let er wel op dat je hem niet te lang laat liggen, want dan kan hij dus gaan smelten!
Houd het lontje kort
Gelukkig bestaat er dus een trucje om kaarsen te kunnen branden zonder dat daar al teveel fijnstof bij vrijkomt. Dit doet u door elke keer voor u een kaars aansteekt, een stukje van de lont af te knippen. Hoe langer de lont namelijk is, hoe meer roet, en dus fijnstof, deze produceert.
De eerste keer brandt je de kaars 1 tot 1,5 uur, hierdoor activeer je de was, de geur en verzadig je het lont met de geurende was. Het is beter om een geurkaars niet langer dan 3 uur te laten branden.
De gepatenteerde houten lont van WoodWick geeft een rustgevend knisperend ("crackling") geluid en creëert een unieke sfeer, terwijl het jouw huis vult met heerlijke authentieke, natuurlijke aroma's. Er zijn vier soorten Woodwick sojawas kaarsen in luxe vazen van kwaliteitsglas; De WoodWick Mini hourglass.
Hoe lang gaat een kaars mee? Het varieert enorm per kaars hoe lang deze mee kan, maar gemiddeld kan je een kaars gebruiken tot 12 tot 16 maanden nadat je hem hebt gekocht. Iedere kaars is echter anders, dus het kan ook zijn dat je bepaalde kaarsen na een paar maanden echt moet gebruiken voor hij over datum raakt.
Een te dikke lont kan de oorzaak zijn. Iedere lont heeft namelijk zijn eigen smeltomtrek en is die niet goed, dan ontstaat extra rook. Het walmen van kaarsen gebeurt ook als de kwaliteit van het kaarsvet verschillend is.
Bolsius kaarsen roeten niet zwart en bovendien roken en walmen ze niet. De brandzekerheid en het aantal branduren van Bolsius kaarsen zijn erg goed. Ze geven een mooie vlam en dat komt doordat de lonten/kaarsenpitten gevlochten zijn op een manier dat dit bevorderd.
Zout, zout, zout
Een oude, maar gouden tip: strooi een beetje zout over de pit van de kaars die je langer wilt laten branden. Dit kan terwijl de kaars al brand, maar ook voordat je hem aansteekt. Wat je ook kunt doen, is de kaars in zoutwater leggen en ze daarna laten drogen.
Met deze kaarsendover kun je de vlam uitknijpen. Hierdoor ontstaat er minder rook, vliegt er geen wax rond en blijft je lont mooi rechtop en heel.
Doof de kaars en kort de lont in tot ongeveer 1 cm. Ook kan de rand van de kaars te hoog zijn waardoor de lont niet genoeg zuurstof krijgt. Snijd een rand van het kaarsvet af zodat deze niet hoger is dan 1cm. Als het probleem dan nog niet is opgelost, is de lont misschien verontreinigd of verstopt met was.
De meest voorkomende vorm van een kaarsendover is een klein metalen kapje in kegelvorm met een steel eraan. Naast kegelvorm bestaan er ook modellen in klokvorm of een halve bol. Het kapje wordt een korte tijd boven de vlam gehouden waardoor een tekort aan zuurstof ontstaat en de vlam vanzelf dooft.
Het vrijkomen van benzeen en formaldehyde kan irriterend zijn voor de ogen en longen, vooral wanneer er veel kaarsen tegelijk gebrand worden. Ook kun je door VOS last krijgen van duizeligheid, hoofdpijn en vermoeidheid.
Helaas kleven er best wat nadelen aan waxinelichtjes. Het kaarsvet is een bijproduct van petroleum en zorgt voor giftige stoffen in huis. Dat is schadelijk voor het milieu en uzelf. Daarnaast moet de huiskamer vaker worden gewit, gaan ze maar kort mee en is er uiteraard brandgevaar.
Productbeschrijving. De anti tabak Air Wick kaars verwijdert de geuren van tabak en parfumeert de lucht met een delicaat vleugje van fruit en bessen. Bevat 70% natuurlijke was. Kaars brand tot 35 uur.