Je kunt Haarlemmerbruin van Jacob Hooy gewoon bij de Etos of Holland & Barrett kopen en het is pure magie in een flesje. Binnen 3 uur belooft het goedje een diepbruine tint.
Met Haarlemmer Bruin wordt u in 3 uur diepbruin. Haarlemmer Bruin wordt op traditionele wijze gefabriceerd uit zorgvuldig geselecteerde natuurlijke grondstoffen. Het bevat geen conserveringsmiddelen.
"Haarlemmerbruin is best een dikke olie, maar trekt redelijk in. Er zit geen beschermingsfactor in dus voorzichtigheid is zeker aan te bevelen (staat ook de verpakking). Zeker in het gezicht dus oppassen!"
Met Haarlemmerbruin wordt u in 3 uur diepbruin. Haarlemmerbruin wordt op traditionele wijze gefabriceerd uit zorgvuldig geselecteerde natuurlijke grondstoffen. Het bevat geen conserveringsmiddelen.
Haarlemmer Bruin is een fijn geurende natuurlijke zonneolie waarmee de huid sneller een bruine teint krijgt in de zon. Haarlemmer Bruin werkt het aanwezige pigment naar de oppervlakte van de huid en zorgt ervoor dat dit pigment snel bruin wordt gekleurd in de zon.
Je kunt dus met een zelfbruiner op de zon in, omdat dit product niet in de huid doordringt. Er zit echter een belangrijk verschil tussen bruin worden door een zelfbruiner en bruin worden door de zon. Met een zelfbruiner maak je alleen de bovenste huidcellen bruin, het doet niets voor de bescherming van de huid.
Dit verzorgende oliemengsel is geschikt voor onder de zonnebank of in de zon, maar houd er rekening mee dat deze je olie je niet beschermt tegen schadelijke uv-stralen! Deze olie bevat namelijk geen SPF.
Beste uit de Test: Biodermal Hydraplus Zonnespray 50plus
Beschermen doet deze zonnebrand van Biodermal goed, zowel tegen uv A- als tegen uv B-straling. Het etiket geeft duidelijk aan wat erin zit. De zonnebrand van Biodermal bevat geen allergenen en scoort ook voldoende op duurzaamheid.
Dit betekent Sun Protection Factor (afgekort tot SPF zoals het op de zonnebrandmiddelen staat). Dit is de mate van bescherming die dit middel tegen het verbranden door de aanwezige UV stralen in het zonlicht geeft.
Onder de zonnebank is het aan te raden een zonnebankcrème of zonnebanklotion te gebruiken. De straling van de zonnebank kan namelijk huidveroudering en pigmentvlekken veroorzaken. Door speciale zonnebankcrème of lotions te gebruiken bescherm je de huid tegen de zonnebankstralen.
Australian Gold heeft de beste zonnebankcrèmes (49)
Heel goed dat je de Australian Gold zonnebankcrèmes wilt gebruiken als je onder de zonnebank gaat. Wist je dat dit heel belangrijk is om snel bruin te worden, want een droge huid reflecteert namelijk UV licht en daardoor bruin je veel minder snel.
O.a. babyolie, olijfolie en zonnebloemolie helpen je om super snel bruin te worden. Als je dit gaat doen, let dan er goed op je huid en blijf nooit lang in de zon zitten.
ALGASUN – ULTRA. Deze snelbruiner is een aanrader als je snel last hebt van zonnebultjes. Daarnaast word je er ook nog eens superbruin van. AlgaSun is op basis van diepzeealgen, natuurlijke vitaminen, kruiden en andere natuurzuivere grondstoffen.
Australian Gold is wellicht een van de bekendste merken op het gebied van bruinen. Deze zonnecrème voor het gezicht met factor 45 beschermt je gezicht tegen de schadelijke zonnestralen en bevat een graduele zelfbruiner.
Kruidvat Solait Self Tan Bronzing Cream zorgt het hele jaar door voor een natuurlijke gebruinde teint, zonder zon. Deze verzorgende crème met walnootolie, sheabutter en vitamine E hydrateert je huid en beschermt tegen vroegtijdige huidveroudering en uitdroging.
Maar 1 ding is zeker: verkleuring door de zon (of zonnebank) vergroot de kans op huidkanker en beschadigt de huid terwijl rond DHA geen enkele wetenschappelijk bewezen gevaren bekend zijn. Wil je een kleurtje, is het dus veiliger om zelfbruiner te gebruiken dan in de zon te bakken.
Daarna 2 tot 3 keer per week herhalen om het resultaat te behouden. Ook kan je tussendoor een verzorgende crème gebruiken om het resultaat langer te behouden. Scrub de huid dan alleen voordat je een zelfbruiner gebruikt.
Toegegeven: wat Haarlemmerbruin is moesten wij ook even opzoeken. Het is inderdaad een soort zelfbruinende olie. Waarom onze stadsnaam hierin verwerkt is konden we niet direct achterhalen, maar het kan te maken hebben met het feit dat dit goedje al jaren wordt verkocht door Haarlems oudste drogisterij Van der Pigge.
Factor 30 biedt bescherming tegen 97% van de zonnestralen en factor 50 biedt 98% bescherming. Het verschil tussen factor 30 en 50 is dus minimaal. Wel ben je met factor 50 iets langer beschermd tegen de zon.
Zeer hoge beschermingsfactor: SPF 50+
Wanneer je dus onbeschermd 8,5 minuut in de zon mag, kan je met een zonnebrandproduct met factor 50, 425 minuten in de zon. De UV kleding heeft altijd bescherming tegen zowel UBA als UVB.
Veel dermatologen raden aan om minstens een SPF van 30 of hoger te gebruiken, maar het hangt ook van je huidtype af. Heb je een bleke huid, dan is SPF 50 beter, terwijl je bij een al enigszins getinte huid ook al genoeg kan hebben aan een factor 20.