Als je de bodem aan de zijkant invet, blijft het bakpapier er lekker tegenaan plakken en dan komt er geen cakebeslag tussen de vorm en je bakpapier. Als je een los stuk bakpapier in de vorm legt, gaat het altijd nog een beetje bollen omdat het van een rol af komt.
Grease: Simpel, maar effectief
Je kunt dit doen met een kookspray zoals kokosolie of olijfolie , of je kunt het echt ouderwets doen en je vet verspreiden met een papieren handdoek. Je kunt dit ook met boter doen (een stok werkt prima), het hangt allemaal af van jou en het type vet dat je verkiest.
Het vet in de brownies koelt af en zorgt ervoor dat de brownies aan het bakpapier blijven plakken . Hitte smelt het vet en laat het bakpapier gemakkelijk los van de brownies. Zorg ervoor dat je het niet te veel verhit.
(Doe dit ook als het recept het niet aangeeft.) Nadat ze de pan hebben ingevet, bekleden veel bakkers deze met stukken bakpapier of aluminiumfolie die groter zijn geknipt dan de pan zelf, zodat de randen als een slinger over de zijkanten hangen . Vet de bekleding grondig in.
Geen nood, je kunt de chocoladebrownies nog steeds redden met behulp van de oven of magnetron. Als je de oven wil gebruiken, plaats ze er dan gewoon opnieuw in.
Om schadelijke bacteriën te doden, moeten de brownies minstens 165 °F (74 °C) bereiken . Als je van je brownies houdt die zo super fudgy zijn dat ze op je bord druipen, kun je ze eruit halen als ze 165 °F (74 °C) hebben bereikt.
Brownies bakken
Giet het beslag in de bakvorm en bak de brownies 40 minuten in de voorverwarmde oven van 175 °C.
Voor brownies zijn glimmende metalen pannen het beste om die klassieke knapperige randjes te ontwikkelen die je kent en waar je van houdt. Maar brownies die in glas worden gebakken zijn beter dan helemaal geen! Als je alleen glas hebt, verlaag dan de oventemperatuur met 25 graden om verbranding te voorkomen.
Het enige wat je nodig hebt, is bakpapier: papier dat vocht- en vetbestendig is en niet kan verbranden. Als je je bakvorm hiermee bekleedt, gebruik je geen extra vetstoffen van de boter in je bereiding en komt je gebak er nóg makkelijker uit.
Bak de brownies in ca. 40 minuten gaar. De brownies zijn klaar wanneer de bovenkant glanzend is en de binnenkant licht vochtig. Laat de brownies goed afkoelen in de vorm voordat je deze verwijdert.
Vet de mini-muffinvorm in om plakken te voorkomen .
Als je bang bent dat de brownies blijven plakken, gebruik dan mini cupcakevormpjes. Laat de brownies volledig afkoelen: Je bent misschien geneigd om deze fudgy brownie bites meteen uit de pan te halen als ze klaar zijn met bakken, maar een beetje afkoeltijd geeft ze de tijd om steviger te worden.
Gevaarlijk? Maar is het gebruik van bakpapier daarom schadelijk? Volgens De Europese Autoriteit van Voedselveiligheid (EFSA) zijn de hoeveelheden PFAS-stoffen in bakpapier extreem laag. Wanneer je bakpapier op de juiste manier gebruikt komen de stoffen maar erg beperkt je lichaam binnen.
De antiaanbaklaag zorgt ervoor dat de brownies niet aan de pan blijven plakken en veegt er heel makkelijk af. Brownies zijn notoir makkelijk te lang te bakken, en de donkerdere pan betekent wel dat je extra op de timing moet letten, omdat ze meer warmte vasthouden dan een lichtgekleurde pan.
In brownies bieden zowel boter als olie een vochtige, zachte textuur, maar alleen boter geeft het gerecht de luchtigheid die nodig is om brownies goed te laten rijzen . Als je een cakebrownie gebruikt, is boter een betere optie omdat het helpt om het beslag te laten rijzen. Voor dichtere, fudge-achtige brownies is olie toegestaan.
Ingevette pan
Als u een antiaanbaklaag voor koekjes of cakes wilt maken, probeer dan op de ouderwetse manier te bereiden door de pan in te vetten en te bestrooien met bloem . U kunt ongezouten boter gebruiken, wat een lichte rijkdom aan het beslag toevoegt, samen met een goudbruine kleur, of voor iets neutralers, probeer in plaats daarvan bakvet.
Bakpapier heeft vaak een coating van siliconen of PFAS.Deze stoffen zorgen ervoor dat het bakpapier water- of vetafstotend is, zodat het eten niet blijft plakken en baksels makkelijk van het bakpapier loskomen. Bakpapier met siliconen is waterafstotend, maar niet vetafstotend.
Invetten Pannen
Rege gebruikt altijd olie of boter naast bakpapier om ervoor te zorgen dat alles er schoon uitkomt . Ze zorgt ervoor dat ze de pan invet voordat ze bakpapier toevoegt (wat helpt om het bakpapier te laten plakken en op zijn plaats te houden), en vet vervolgens ook het bakpapieroppervlak in.
Proppen en natmaken
Doordat het nat is, scheurt het papier minder snel. En het natte zorgt ervoor dat het papier in de vorm blijft zitten. Zorg wel dat het papier strak tegen de vorm aan zit en dat er geen extra vouwen in zitten.
Ongebleekt bakpapier herken je heel eenvoudig aan de bruine kleur.Gebleekt bakpapier is wit. Het bleken van bakpapier heeft geen enkele functie, het wordt puur gedaan omdat mensen het mooier vinden. Dat vind ik persoonlijk al wat apart en overdreven, maar de effecten blijven daar helaas niet bij.
Brownies bewaren
Brownies zijn het lekkerst tot 2 dagen na het bakken, daarna zijn ze ook prima te eten maar dan zijn ze iets droger en kruimeliger. Je kan een gebakken brownie ook goed invriezen. Verpak de brownies dan in plasticfolie, dan kan je ze ongeveer 3 maanden in de vriezer bewaren.
Als je te lang mixt, komt er meer lucht in het beslag , waardoor je luchtigere, cake-achtige brownies krijgt in plaats van volle, stevige brownies. (Als je daarentegen wél cake-achtige brownies wilt, klop dan de eieren beter op.)
Op dezelfde manier kan het openen van de deur voor vochtgevoelige recepten zoals bananenbrood en brownies leiden tot een ongelijkmatige bak , waarbij de randen te gaar kunnen zijn tegen de tijd dat het midden gaar is. Deze inconsistentie kan de textuur en algehele aantrekkingskracht van uw desserts verpesten.
Om de brownie nóg smeuïger te maken is het mogelijk om extra eigeel toe te voegen. Dit maakt het geheel romiger en compacter. Let wel op: te veel eigeel maakt de brownie 'dun'. Houd ongeveer 1 extra eigeel aan op 2 eieren die in het recept staan.
Brownies: Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en plaats het ovenrooster in het midden van de oven.
" Bovenwarmte gebruik je om iets te gratineren, zoals ovenschotels, onderwarmte voor een taart of een quiche; dan krijg je een goed doorbakken, krokant deeg. Kies wel altijd de combiknop met hetelucht. Voor pizza heb je aan alle kanten veel hitte nodig, dus boven- én onderwarmte.