Een uitsmijter is een krachtige slotzin van je tekst, bijvoorbeeld: Met lachgas vergaat je het lachen!
Onder de uitsmijter verstaan we een knallend einde dat niet snel vergeten wordt. Het einde bepaalt ook mede met wat voor indruk je bij jouw publiek achterlaat. Met een sterk einde laat je dus een goede indruk achter.
Een uitsmijter is een pakkende conclusie of slotzin van een tekst of reclame-uiting. Het doel van de uitsmijter is om de tekst samen te vatten en de lezer aan te zetten tot een bepaalde gedachte of handeling.
Traditioneel bestaat hij uit twee sneetjes getoast brood met ham en/of kaas erop. Vaak wordt het beleg ook meegebakken. Daar bovenop komt de garnering (sla, augurken…) en tot slot minstens twee spiegeleitjes om het helemaal verrukkelijk te maken.
Bij veel uitsmijters krijg je wat ongeïnspireerde garnituur als tomaat, augurk en sla. Dit kun je zelf vervangen door wat tomaatjes op je broodje. Rauwe kerstomaatjes in plakjes op je uitsmijter, of plakken vleestomaat, die je ook even kort kunt aanbakken.
Verhit een halve eetlepel vloeibare margarine in een koekenpan en leg de plakken ham erin. Breek de eieren erboven, prik eventueel de dooiers door en bak de uitsmijter op matig hoog vuur in ca. 3-4 minuten gaar.
Goede standaardzinnen voor de afsluiting van een zakelijke brief zijn bijvoorbeeld: Ik hoop u hiermee van dienst te zijn geweest.Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.Ik dank u bij voorbaat vriendelijk voor uw moeite.
Een uitsmijter is een eiergerecht bestaande uit twee sneden brood en minimaal twee spiegeleieren. Het klassieke beleg hierbij is ham of kaas, maar tegenwoordig heb je vele variaties zoals met rosbief, fricandeau, spek, gemengd beleg enz.
Particuliere beveiligers, portiers of uitsmijters mogen alleen bezoekers van hun pand vragen zich te identificeren. Als u dat niet wilt, mag de beveiliger u de toegang weigeren.
Een presentatie vereist een sterke afsluiting om ervoor te zorgen dat de boodschap bijblijft bij het publiek. Verschillende technieken zoals het samenvatten van de inhoud, het gebruik van een vraag-antwoord structuur, of het publiek aanspreken, zijn effectief om een gedenkwaardige presentatie te geven.
Een uitsmijter is een soort bewaker die verantwoordelijk is voor het handhaven van de orde in een etablissement . Ze verwijderen verstorende gasten en voorkomen dat mensen onder de wettelijke leeftijd het gebouw of evenement betreden. Ze zorgen ook voor een veilige omgeving voor alle gasten.
uitsmijter (zn) : portier, patser, bink. uitsmijter (zn) : slotnummer.
Gebruik deze klassieke slotzinnen als eventuele inspiratie: Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn geweest. Vertrouwende u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. Wij zien uw antwoord met belangstelling tegemoet.
De tips voor een goede slotzin op een rijtje
Met de slotzin probeer je de lezer aan te zetten tot actie. Zorg er wel voor dat het geen commerciële of reclameachtige zin is. Er moet een balans zijn tussen zelfverzekerdheid en bescheidenheid. In de slotzin moet je focussen op je toegevoegde waarde.
De perfecte afsluiter: kort, krachtig en duidelijk
De laatste zin van je brief of e-mail vat kort en krachtig de kern samen. Of je nu een overleg probeert te plannen of een update stuurt aan een klant, deze slotzin zorgt ervoor dat je boodschap helder blijft en verwachtingen duidelijk zijn.
Zoals elke beschouwing begint met een inleiding, eindigt elke beschouwing met een slot. Het slot komt direct na het middenstuk. In het slot komt een korte samenvatting, je laat doorschemeren wat je eigen positie is en het eindigt met een uitsmijter.
in afwachting van uw reactie. ik hoor graag van u. vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. in afwachting van uw antwoord verblijven wij.
Grote merken gebruiken uitsmijters vaak in hun marketingcampagnes. Een voorbeeld is het bekende "Just Do It" van Nike. Deze krachtige boodschap fungeert als een uitsmijter door de consument aan te moedigen om actie te ondernemen.
Hoe word je een Horecaportier? Voor het beroep van horecaportier is een SVH-diploma verplicht. Deze is via cursussen of een ééndaagse opleiding te behalen. Daarnaast kan de horecaportier ook een diploma tot beveiliger (mbo, drie of vierjarig) hebben gevolgd.
Dit gerecht komt oorspronkelijk uit Duitsland, uit de regio rond Berlijn. Hier werd het Strammer Max genoemd. Bij de Strammer Max wordt het brood in de pan geroosterd en ook de ham gebakken, waarna het ei (of de eieren) over de ham gebakken wordt. In het oorspronkelijke gerecht werd geen kaas gebruikt.