De ring bevat gedistilleerd steriel water zonder toevoegingen. Koelen in de koelkast NIET in de vriezer in verband met kapot vriezen.
Stop de bijtring niet in de diepvries. Bepaalde ringen hebben een gedeelte dat gevuld is met gezuiverd water of een speciale koelgel. Deze mag je in de koelkast leggen zodat ze de pijn nog wat sneller verlichten. De bijtring in de diepvriezer stoppen is niet veilig!
Op veel bijtringen zitten bobbels of noppen. Deze masseren het tandvlees van je baby als hij hierop bijt. Dat is extra fijn voor je kindje. En omdat een bijtring vaak een leuke kleur of vorm heeft, kan hij er tegelijkertijd fijn mee spelen.
Het bijten op een koelbijtring kan de pijn verzachten en maakt uw kindje weer rustig. De bijtring is gemaakt van zacht kunststof met 0% BPA en is gevuld met water. U koelt de bijtring gemakkelijk in de koelkast, waarna uw kind er uren plezier van heeft. Deze bijtringen zijn beschikbaar in 3 varianten.
Waarom een bijtring? Het doorkomen van baby's tandjes is pijnlijk, al varieert dat van kind tot kind. Je baby wordt wat jengelig, heeft wat verhoging en soms is de ontlasting wat zachter. Een bijtring geeft dan verlichting.
Baby's verkennen vooral ook met hun mond, dus zoek naar speelgoed dat ook op die manier veilig te ontdekken valt, zoals een bijtring. Het is speelgoed waar de allerkleinsten graag naar grijpen en bijkomend voordeel is dat een bijtring pijn bij doorkomende tandjes (meestal vanaf 6 maanden) kan verlichten.
Welke kraal gebruik je waarvoor? (En hoeveel draad heb je nodig?) Bijtring: Met 12-14 kralen van 15 mm kun je een mooie strakke ring maken.
Geef je een bijtring als kraamcadeautje bij een pasgeborene, dan adviseren wij de 16 mm kralen (omdat de bijtring lichter blijft). Bij kleintjes met doorkomende tandjes zijn de 20 mm kralen perfect voor een bijtring.
De kleinste maat is perfect om te combineren met de blanke kralen, in een bijt- of speenketting bijvoorbeeld. Voor een rammelaar (bijtring) voor een baby gebruik je best maat 70 mm. Maak je er eentje voor een groter kindje (peutertje), dan kun je ook 85 mm gebruiken.
Mooie houten speenclips. Te gebruiken voor het maken van speenkoorden. Maar ook zeer geschikt te gebruiken om wagenspanners mee te maken. Eigenlijk kan je ze overal voor gebruiken wat maar vast geclipt mag worden!
Siliconen kralen kunnen veilig gebruikt worden voor speenclips en babyspeelgoed. Het is een goedgekeurd materiaal, dat niet stuk gaat als er op geknabbeld en gesabbeld wordt. Bovendien is het makkelijk schoon te maken met een sopje. Siliconen kralen rijg je het beste op satijnkoord van 1 of 2mm.
Satijn koord bestaat uit een geweven satijndraad of uit meerdere gedraaide strengen touw. Het kan bestaan uit 100% satijn of een combinatie van bijvoorbeeld polypropyleen en katoen. Deze laatste samenstelling wordt voornamelijk voor dik koord gebruikt ten behoeve van de stevigheid.
Je baby krijgt doorkomende tandjes tussen de 4 en 7 maanden, en dat kan soms pijn doen: een bijtring zorgt dan voor verlichting. Dat is een ring speciaal ontworpen voor het mondje voor je baby en zijn doorkomende tandjes. Hier kan je baby zorgeloos op bijten.
Nog voordat je de tandjes in het mondje ziet, kun je al aan je baby merken dat er tandjes onderweg zijn. Kindjes hebben er vaak last van en dit kan tot uiting komen in hangerig of humeurig gedrag, meer kwijlen dan normaal, minder willen drinken, slechter slapen en soms ook koorts.
Spelen helpt je baby bij het ontwikkelen van de fijne motoriek en de oog-handcoördinatie. Vanaf drie maanden gaat je baby naar speelgoed grijpen. Goed speelgoed is dan bijvoorbeeld een mobiel, muziekdoosje en stoffen ballen. Vanaf vier tot zes maanden is speelgoed met geluid geschikt, zoals een rammelaar.
Vouw 1 meter satijnkoord dubbel en rijg alle kralen door beide draden satijnkoord. Knoop een lusje aan de luszijde van het speenkoord. Knoop aan de andere zijde de speenclip vast met een stevige knoop: rijg de twee draden satijnkoord eerst door de speenclip en leg vervolgens een knoop.
Een speenkoord mag niet langer zijn dan 22 cm, moet minstens 6 mm breed zijn, de clip mag niet breder zijn dan het koord zelf en moet ook gaatjes hebben. De gaatjes zijn belangrijk want als er een dichte clip in de mond van je kind terecht komt, zou je kleintje hierin kunnen stikken.
Maak je zelf een wagenspanner, gebruik dan koordelastiek van 3 mm dik. Elastisch koord is rekbaar, waardoor je wagenspanner niet meteen uit elkaar gaat als de kleine hem te pakken heeft! Daarnaast verschillen kinderwagens nog wel eens van breedte, waardoor je hem makkelijk kunt verstellen.
* Vouw je touw dubbel en haal 'm door een van de speenclips. Haal de uiteindes van het touw nu door de lus en trek het geheel goed aan. * Pak een grote naald en steek de uiteindes van het touw door de naald. * Knoop het uiteinde van de draad aan de tweede speenclip en steek de draden weer een paar kralen terug.
Normaal gesproken komen alle tanden en kiezen van het melkgebit binnen drie jaar door. Hoe lang je baby last heeft van het tandjes krijgen, is niet te zeggen. Soms duurt het maar een paar dagen, soms veel langer.