Een tattoo neem je voor jezelf. Drink een uur van te voren 1 glas appelsap op om het bloed iets dikker te maken zodat er weinig bloedverlies optreed die de inkt uit de huid zullen drukken.
Een half glas wijn of biertje de avond van tevoren verdunt je bloed natuurlijk niet zo erg dat een tattoo onmogelijk is. Voor het beste resultaat en de beste ervaring kun je echter beter 24 uur voor je afspraak niet meer drinken.
Alcohol drinken voor het tatoeëren verdunt je bloed, waardoor er tijdens de sessie meer bloed vrijkomt. Voor de artiest is het nu moeilijker werken, omdat hij minder goed kan zien wat hij doet. Ook is het voor jou geen pretje als het bloed steeds weggeveegd wordt.
Gebruik geen alcohol of drugs 24 uur voordat je getatoeëerd wordt. Dit kan leiden tot bloedingen en zal het genezingsproces vertragen. Zorg ervoor dat je in goede fysieke en emotionele gezondheid verkeert wanneer je je tattoo gaat laten zetten. Probeer van tevoren voldoende te eten.
Eén van de meest pijnlijke plekken voor een tattoo is absoluut de tepel. Hier komen veel zenuwuiteinden samen, waardoor de pijn moeilijk te verdragen is. De nek, onderrug, bovenste ribben en het hoofd staan ook hoog op het lijstje van onze professionele tatoeëerders en de Barber DTS -crew.
Je artiest kan je zelfs aanraden om de folie er 24 uur op te laten en je adviseren om de eerste nacht met de folie te slapen. Als je echt heel erg veel wondvocht verliest, kan je je tattoo inpakken met folie voordat je gaat slapen. Zo voorkom je dat je beddengoed of kleding vastplakt aan je tattoo.
Neem geen drugs van te voren in en rook GEEN wiet of hasj. Smeer GEEN verdovende substanties op de plek waar je behandeld wordt. Geen pijnstillers slikken zoals paracetamol, ibuprofen e.d. hiervan ga je meer bloeden. Wat een negatief effect heeft op de behandeling.
Tattoo moet genezen
En die wond moet helen. Daarom wordt geadviseerd om 'm goed in te smeren met bijvoorbeeld Bepanthen, er zeker drie weken mee uit de zon te blijven en ook niet te gaan zwemmen. Maar na die drie weken, is de tattoo nog lang niet volledig genezen - dat kan nog wel een jaar duren.
Je kunt voor of tijdens het zetten van je tattoo gerust paracetamol of Ibuprofen nemen. Scheer je huid niet van tevoren. Dat doet de tatoeëerder, om wondjes te vermijden.
Een lege maag zorgt ervoor dat jij niet genoeg energie hebt voor de afspraak. Eet daarom genoeg voordat je naar de afspraak komt en neem voldoende eten mee. Zorg er ook voor dat je niet te veel koffie drinkt. Cafeïne maakt je gevoeliger waardoor de sessie minder comfortabel is.
Voor het plaatsen van een tatoeage adviseren wij om 24 uur voor het zetten van de tatoeage geen alcohol en/of drugs te gebruiken.
Appels en appelsap zijn een goede bron van kalium. Dit mineraal is betrokken bij verschillende belangrijke functies in je lichaam. Een van deze functies is de regulatie van je bloeddruk. Door via je voeding voldoende kalium binnen te krijgen help je een normale bloeddruk in stand te houden.
Zorg dat je naar een dokter gaat om het te doen, niét naar een tattooshop. Een dokter kan je namelijk een verdoving geven, zodat het geen pijn doet, maar een tattooshop heeft geen licentie om een verdoving te geven, waardoor de behandeling pijnlijk kan zijn.
Vitamine K werkt het effect van de coumarines (fenprocoumon/Marcoumar®, acenocoumarol, warfarine) tegen zodat de INR lager wordt en het bloed dus 'dikker' wordt. Het lichaam heeft maar kleine hoeveelheden vitamine K nodig om goed te werken en dit wordt uit de voeding gehaald.
De meeste tattoos kan je alles weer mee doen na ongeveer 2 a 3 weken. Dan kan je weer heerlijk lang onder de douche staan, naar de sauna, zwemmen, sporten enz.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) geeft aan dat het risico op kanker door tatoeages klein is, maar niet verwaarloosbaar: variërend van 1 op 10.000 tot 1 op 1 miljoen. Tatoeage-inkt bevat stoffen als polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK's) en aromatische aminen.
Je tattoo heeft net als een normale wond, vocht nodig om te genezen. Als je tattoo te droog wordt, geneest het minder snel. Een te vochtige wond is weer niet goed, want dan verhoog je het infectiegevaar. Smeer je tattoo regelmatig in met de crème of zalf die je speciaal voor het genezen van je tattoo hebt gekocht.
Als er te veels te veel alcohol in je bloed zit, loop je het risico dat de tattoo inkt te veel mengt met het bovenmatige bloed dat naar je tattoo wordt gestuwd. Hierdoor kan je tattoo er na het genezen vager en minder scherp uit zien dan je gehoopt. Een minder mooie tattoo dus.
Effecten zijn vaak veel heftiger
De effecten van het eten van spacecake kunnen veel heftiger en intenser zijn dan bij roken van hasj of wiet. De tripeffecten (dingen anders zien en beleven) nemen vaak de overhand. Soms kunnen de effecten ronduit onplezierig worden. De gebruiker kan zich dan ziek en angstig voelen.
Probeer niet op je nieuwe tattoo te slapen
Maar probeer zoveel mogelijk te vermijden dat je op je tattoo gaat liggen. Zo voorkom je zoveel mogelijk dat je tattoo vastplakt, maar zorg je er ook voor dat er voldoende zuurstof bij je tattoo kan komen. Dat komt het genezingsproces van je tattoo ten goede.
Slaap niet op je tattoo
Je voorkomt hiermee dat je tattoo aan je slaapkleding of beddengoed vast komt te zitten. Merk je dat je tattoo aan je kleding of beddengoed is vastgeplakt, dan moet je het niet los trekken. In plaats daarvan maak je de kleding of beddengoed nat met warm water.
Zorg ook dat er de eerste weken geen (fijn) stof of chemische middelen in je wond kunnen komen. Dus werk je bijvoorbeeld in de bouw of als hovenier, zorg dan dat je tattoo goed bedekt is. Ook voor de dames die met make-up, haarverf ed. werken, goed je tattoo bedekken.