Wanneer je nagellak niet dekkend genoeg is kun je best nog wat laagjes aanbrengen. Maar let wel, want wanneer je dikke lagen nagellak aanbreng op de oude laag zal de nagellak veel sneller gaan afbladderen en zal het heel lang moeten drogen. Breng daarom drie dunne laagjes aan (met droogtijd er tussenin).
Laat elke laag nagellak ongeveer 1-3 minuten drogen. Nagellak zal niet volledig drogen als je meerdere dikke lagen aanbrengt. Het kan op deze manier langer duren om je nagels te lakken, maar de droogtijd zal aanzienlijk korter zijn.
Als de nagellak dik is en veel dekking geeft, kun je gemakkelijk één of twee laagjes aanbrengen. Maar als de nagellak een dunne substantie heeft, dan moet je al snel drie lagen gebruiken.”
Je kunt dit voorkomen door de topcoat in een dun laagje op te brengen. In principe is 1 laagje topcoat voldoende. wil je toch wat extra stevigheid, dan kun je beter 2 dunne laagjes topcoat aanbrengen.
Geef je nagellak drie minuten de tijd om uit te harden en je kunt je handen weer normaal gebruiken. Maak je nagels vetvrijSchone, vetvrije nagels zorgen er niet alleen voor dat je nagellak langer blijft zitten, maar ook dat de lak sneller droogt. Je kunt dit doen met een facewash voor een gecombineerde tot vette huid.
Soms is je nagellak gewoon voor een tijdje met rust laten het beste. Nagellak droogt wel in 3-5 minuten, maar door de kunsthars die erin zit kan het soms uren duren voordat het hard is. Breng dunne laagjes aan. Als je meerdere en dunnere laagjes aanbrengt droogt de nagellak sneller en kan het gelijkmatig hard worden.
Gewone nagellak drogen met een UV-lamp is geen optie. Een UV- of LED-lamp zal namelijk niet helpen om de snelheid waarmee je normale nagellak droogt aanzienlijk te versnellen.
Je kan het zo laten, maar het is natuurlijk veel leuker om er een kleurtje overheen te lakken. Eigenlijk kun je nu gewoon je nagels lakken zoals je dat normaal zou doen. Door de snel drogende topcoat is je nagellak in no time droog en kun je zo weer verder met alles wat je nog moet doen!
Dunne laagjes
Less is more. Beter een paar dunne laagjes dan één heel dikke laag. Als je een te dikke laag aanbrengt, kan de vloeistof zich minder goed hechten, waardoor de nagellak er uiteindelijk sneller af zal bladderen. Geduld hebben dus en dunne laagjes aanbrengen tot de lak niet meer doorzichtig is.
"Zoals we allemaal waarschijnlijk wel weten is het ongezond om je nagels regelmatig te lakken". Niet alleen kan het leiden tot droge, vergeelde nagels, maar "wist jij al dat het ook schade aan andere delen van ons lichaam aan kan richten?" Veel soorten nagellak zouden één of meerdere schadelijke stoffen bevatten.
Ze zeven dagen per week bedekken met een laagje (gel)lak is daarom geen aanrader. De meeste soorten nagellak laten namelijk geen zuurstof door. Daardoor kunnen verkleuringen ontstaan en drogen je nagels uit.
Wanneer nagellak te lang op de nagels heeft gezeten zie je soms witte plekjes die erop wijzen dat de nagels te droog zijn geworden. Als de nagellak begint te chippen kun je hem er het beste meteen vanaf halen. Meestal is dit om de twee tot drie weken.
Een topcoat beschermt je nagellak tegen chippen en kan zorgen voor een mooie glans of een tof mat effect. WIST JE DAT: Een topcoat kan ook bijdragen aan de droogtijd van je nagellak: sommige topcoats harden snel uit en zorgen ervoor dat je snel weer aan de slag kan met je handen.
Breng de lak “zwevend” aan. Dat betekent dat je maar lichtjes met de tip van de borstel de nagel raakt. Dus geen kracht zetten; dan krijg je strepen. Als je een strook hebt gezet en je bent niet tevreden, ga er dan niet meteen nog een keer overheen.
Als de nagellak nog te nat is verschuif je het zodra je er met de kwast van de topcoat overheen gaat, maar wanneer de nagellak al compleet droog is (zoals de dag daarna) ben je te laat. Om van de voordelen van topcoat gebruik te maken, breng je een dunne laag aan zodra de nagellak bijna droog is.
Duur kan je hem nochtans bezwaarlijk noemen. Ook na een paar keer afwassen doet hij 't niet slecht. Extra voordeel: door de dikkere laag op je nagels zie je 't niet als er een deukje in de lak komt.
Het loslaten van één of meerdere nagels kan komen door schade/trauma (ongeluk) door bijvoorbeeld het stoten van de nagel of het vallen van een zwaar voorwerp op de nagel, ziekte aan de nagel(s) of huid, verminderde bloedtoevoer, infectie en geneesmiddelen. Het kan tevens wijzen op een onderliggend medisch probleem.
Het grote verschil tussen gel nagellak en gewone nagellak is dat de gel variant langer blijft zitten op je nagels dan de gewone nagellak. Dit komt door de gel die aan de nagellak is toegevoegd bij de gellak en daardoor blijft deze nagellak langer en beter op je nagels zitten.
Houd het potje schoon
Houd de hals van het potje goed schoon. Als hier nagellak op zit, sluit de dop minder goed waardoor er lucht bij de lak komt en deze dus verdikt. Ook goed om te weten: schud je nagellak nooit, maar rol deze vóór gebruik.
Wanneer je de nagellak verwijdert, heb je dankzij een basecoat dus weer mooie nagels in hun natuurlijke kleur. - zorgen voor een betere hechting van de nagellak. Een topcoat wordt aangebracht als laatste onderdeel van het nagels lakken, na de kleur.
Het beste is om nagellak zo veel mogelijk te vermijden. Gekleurde nagellak zorgt er ook nog eens voor dat je nagels geel worden en dat wil je helemaal niet hebben! Doorzichtige nagellak is daarom het beste om te dragen, tenzij je dus gezonde nagellak gebruikt.
LED-lampen zijn duurder dan UV-nagellampen; ze hebben echter veel voordelen ten opzichte van UV-modellen: ze drogen je nagels sneller (tussen 10-90 seconden om elke laag polish te genezen, vergeleken met 1-3 minuten als je een UV-lamp gebruikt). LED-lampen zijn efficiënter.
Koude doet nagellak sneller drogen, dus een paar minuutjes in een kommetje ijswater helpen je een heel eind verder. Opgepast als je voor de kraan kiest: als je nagellak nog heel nat is, kan je 'm verpesten door de sterkte van de stroom. Even aan de lucht laten drogen en de kraan niet te hard zetten, is de boodschap.
Misschien zat je er al even op te wachten, maar het is eindelijk zo ver: essie heeft zojuist de nieuwe Gel Couture collectie gelanceerd! Zoals de titel al doet vermoeden, heeft essie nu een gellak, maar dan één die niet met een LED- of UV-lamp uitgehard hoeft te worden en dus ook gewoon thuis gebruikt kan worden!