Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel het brood met ⅔ van de olijfolie en strooi het zeezout erover. Bak het brood op een rooster in 10 minuten bruin en krokant. Laat even afkoelen.
Gebruik een pan met deksel
Waarschijnlijk het meest voor de hand liggende alternatief voor de tosti-ijzer is het bakken van je broodje in een pan met daarop een deksel. Verwarm de pan op middelhoog vuur en bak je broodje een paar minuten aan beide zijden. Druk tijdens het bakken het brood goed aan.
Dan kan je aan de slag met het roosteren van het brood; dit is alles behalve moeilijk. Smeer het brood met olie in (of doe olie in de pan) en leg het brood vervolgens in de pan. Doe de deksel op de pan en wacht enkele minuten. Draai vervolgens het broodje om en laat ook de andere kant enkele minuten roosteren.
Het voordeel van een broodrooster met tostiklem is dat je er niet alleen toast mee kan maken, maar ook tosti's. Je hoeft je tosti's dan niet meer apart klaar te maken in een tosti grill apparaat – dat kost meer ruimte in je keuken – of in de oven (daar wordt het brood droog van).
Dat een geroosterde boterham minder calorieën bevat dan een gewone snee brood is een fabel. De hoeveelheid calorieën per snee is namelijk gelijk: circa 83 kcal. Tijdens het roosteren verbranden er geen calorieën.
Gebruik droog brood dat een dag oud is, als je het hebt.
Aangezien het vocht in vers brood het week maakt (in tegenstelling tot een hete oven verdampt een magnetron het vocht niet, waardoor het niet knapperig wordt), is een droog stuk brood veel geschikter voor in de magnetron.
Rustig roosteren in de oven
Het proces duurt ongeveer 10 minuten. Kost enorm veel tijd inclusief voorverwarmen van de oven. Bij het roosteren legt u het brood op de middelste rek en op een laag vuur. Hoe langer je wacht, hoe donkerder en krokanter het wordt.
Voor het roosteren van brood gebruik je natuurlijk een broodrooster, Stop het brood in het mandje, druk het naar beneden, stel de tijd in en na 5 minuten is het geroosterd.
Om het brood te roosteren verwarm je eerst de oven voor op 200°C. Verwijder rondom de korsten van de boterhammen. Rol met een deegroller de boterhammen tot hele dunne plakken. Snijd de plakken een keer door, schuin of recht naar wens.
Brood roosteren met de airfryer
Op 180 graden rooster je je boterhammen in vijf tot zes minuutjes. Je moet wel een vork of een mes op je boterhammen leggen om ervoor te zorgen dat ze niet kunnen bewegen (wel opletten als je ze eruit haalt!). Er zijn natuurlijk ook nog andere manieren om je brood te roosteren.
De afbakbroodjes kunnen ook één voor één klaar worden gemaakt door middel van een tosti-ijzer.
We kunnen allemaal ons steentje bijdragen om afval te reduceren als we brood in de vriezer bewaren. Vanuit de diepvriezer kan het meteen – zonder ontdooien – in de broodrooster”, zegt Sarah Clayton van Wrap.
Om een tosti te maken met een broodrooster is deze handeling dé gouden truc: de broodrooster op zijn kant zetten. Leg vervolgens in het ene rooster een plak brood besmeerd met boter (of mayonaise), kaas en ham en in de ander een snee brood met kaas voor extra cheesyness.
Brood blijft 2 tot 4 dagen goed in je keukenkastje. In de koelkast wordt het sneller oud. Brood blijft langer vers in een afgesloten broodzak in een goed afsluitbare broodtrommel.
Een broodrooster roostert het brood door de infrarode warmtestraling die wordt afgegeven door de nichrome draden. Deze worden roodgloeiend heet door elektrische stroom.
Als je de binnenste kolen in een kolenvuur heldergeel ziet opgloeien, dan weet je dat ze ongeveer 2700°C zijn. Iets wat witheet is, is 4000°C of warmer.
Wat zit er allemaal in? Een knop, een printplaat, een elektromagneet en een hele lange draad. Aan bijna alle broodroosters zit zo'n grote drukknop. Als je hem naar beneden drukt, blijft hij daar net zo lang zitten totdat je brood geroosterd is en dan springt hij omhoog.
Het gebruik van het tosti apparaat is een fluitje van een cent. Je hoeft alleen maar je tosti in het apparaat te doen en dicht te klappen. Vervolgens doe je het tosti apparaat in de magnetron (voorverwarmen is niet nodig), wacht 2-4 minuten en klaar is kees. Het smullen kan beginnen!
Snijd de boterham in 2,leg op de 2 helften een plakje kaas en daarboven wat hesp. Zet die boterham op een bord in de magnetron. Je moet goed blijven kijken. Als de kaas begint te "bubbelen" is ie waarschijnlijk al goed.
Naast dat het soms gewoon lekker is om een geroosterd broodje te eten, is het ook een goed voedingsmiddel voor wanneer u zich niet zo lekker voelt. Juist omdat het zo licht verteerbaar is, houdt geroosterd brood de maag en darmen rustiger, wat het goed verdraagbaar maakt.
De glycemische index van geroosterd brood blijkt iets lager te zijn dan die van een gewone boterham. Dat betekent dat je toast je bloedsuikerspiegel minder snel doet stijgen: dat is gezonder, en beter voor je lijn. Alleen is het verschil met een gewone boterham miniem.
Volkorenbrood. Volkorenbrood is gezond. De vezels helpen om je bloedsuiker goed te houden. Als je volkorenbrood eet, stijgt je bloedsuiker minder, en ook langzamer.
Broodlift. Een broodlift is handig om kleinere stukjes brood veilig uit de broodrooster te tillen. Omdat je niet in contact komt met de sleuven, voorkom je verbrandde vingers. Een onmisbare functie!