Widia, opgericht in Duitsland in het jaar 1926, produceert en ontwikkelt metaalbewerkingsgereedschappen voor verspaningsprocessen. Gereedschappen zoals frezen met wisselplaten, VHM frezen, VHM boren, draaibeitels, draaiplaten en tappen en tapkoppen behoren tot het assortiment.
PUNTBEITEL WIDIA IS EEN BEITEL DIE GEBRUIKT WORDT OM DE GROVE VORM AAN TE BRENGEN EN VEEL STEEN WEG TE HALEN; GESCHIKT VOOR DE HARDERE STEENSOORTEN ZOALS ALBAST,SERPENTIJN, MARMER, GRANIET.
Oud widia staal of eigenlijk wolfraamcarbide is een gehard metaal en wordt voornamelijk gebruikt in snijapparatuur. De hardheid van widia op de schaal van Mohs (hardheidschaal) is 9-9,5 waarbij 10 het hardste metaal/mineraal is.
Het metaal wolfraam is hard. Wolfraamcarbide, een mix van wolfraam en koolstof, komt qua hardheid zelfs in de buurt van diamant. De meest alledaagse toepassing is in balpenpun- ten.Maar het meeste wolfraam zit in boren, van megagrote tunnelboren tot het gevreesde tandartsboortje.
Zware metalen is de verzamelnaam voor metalen, zoals cadmium, chroom, kobalt, koper, kwik, lood, mangaan, nikkel en zink. Deze metalen zijn natuurlijke elementen en zitten in de lucht, de grond, het water en daardoor ook in ons voedsel. Daarnaast zitten ze in allerlei producten.
De volgende voedingsmiddelen kunnen een verhoogd gehalte aan zware metalen bevatten: Schaal- en schelpdieren, zoals kreeft, wolhandkrab, mosselen, inktvis. Roofvissen, zoals zwaardvis, haai, tonijn, makreel, snoek, snoekbaars, paling.
Als het vee wordt gevoederd met loodgecontamineerde planten kan het ook in vlees, melk en zuivelproducten terechtkomen. De hoogste concentratie wordt gevonden in orgaanvlees. Toch zijn plantaardige levensmiddelen en vooral (blad)groenten en fruit de belangrijkste bron van lood in onze voeding.
Wolfraamcarbide-nikkel is een soort niet-magnetisch materiaal met een goede slagvastheid.
Wolfraam is een zeldzaam metaal dat van nature op aarde voorkomt en bijna uitsluitend wordt gecombineerd met andere elementen in chemische verbindingen in plaats van alleen. Het werd geïdentificeerd als een nieuw element in 1781 en voor het eerst geïsoleerd als een metaal in 1783.
Is aluminium ook oud ijzer? Aluminium heeft een andere samenstelling dan oud ijzer.Hierdoor valt aluminium niet onder oud ijzer.
Wolfraam, in het Engels tungsten, is een grijsglanzend en zeer zwaar metaal en heeft het hoogste smelt- en kookpunt van alle metalen.
Widia cirkelzagen
Met name het cirkelzaagblad voor hout en plaatmateriaal met een diameter van 160mm is veel gevraagd. Deze wordt onder andere gebruikt in de invalzaag van Festool, Makita en meerdere merken. Wanneer u een afwijkend asgat wilt in uw diamantzaagblad, dan kunnen wij deze eenvoudig zelf opboren.
De meest voorkomende wolfraam bevattende mineralen zijn wolframiet, scheeliet, ferberiet en huebneriet. Grote hoeveelheden hiervan worden aangetroffen in China (75% van de wereldproductie), Canada, Bolivia, het westen van de Verenigde Staten, Oostenrijk, Portugal, Rusland en Zuid-Korea.
Wolfraam is een zwaar metaal met een hoge dichtheid uit de chroomgroep. Het wordt toegewezen aan de overgangsmetalen en heeft het hoogste smelt- en kookpunt van alle metalen. Wolfraammetaal is kneedbaar, middelhard en zeer sterk.
Amerikaanse wetenschappers hebben het sterkste materiaal op aarde ontdekt. Het gaat om een mengsel van chroom, kobalt en nikkel. Het metaalmengsel, CrCoNi, is ontdekt door onderzoekers van het Amerikaanse Lawrence Berkeley National Laboratory.
Osmium heeft de hoogste dichtheid van alle elementen: een espressokopje met het metaal weegt meer dan een kilo. Het blauwig glanzende metaal is ongeveer even zeldzaam als goud en komt ook net als goud in metallische vorm in de natuur voor.
Normaliter zijn de meeste staalkwaliteiten magnetisch (wordt aangetrokken door een magneet). Dat herkennen we allemaal wel. Wanneer dit staal echter in aanraking komt met een sterk magnetisch veld, dan wordt dat staal gemagnetiseerd.
De toevoeging van nikkel aan roestvast staal maakt dat het niet magnetisch is.
Iemand kan een loodvergiftiging oplopen door inademing (stof, rook, sprays of dampen), of door het drinken van water dat lood bevat of het eten van loodhoudend voedsel of doordat kinderen iets van met loodstof vervuilde grond in hun mond stoppen.
Lood kan lang in je lichaam blijven. Dat komt doordat het zich opslaat in je botten en daar weer langzaam uit vrijkomt. Heb je op kinderleeftijd te veel binnengekregen? Dan kun je ook als je volwassen bent nog te veel van het metaal in je bloed hebben.
Lood heeft geen essentiële functie in je lichaam. Bij een te hoge blootstelling aan lood via bijvoorbeeld voedsel, aardewerk, kristalglas, water en lucht kan lood negatieve effecten op de gezondheid hebben. Zo kan het bijvoorbeeld zorgen voor bloedarmoede en een verhoogde bloeddruk.