De Kathedraal van Reims kent een belangrijke rol in de geschiedenis van Frankrijk. Deze kathedraal is de heilige bakermat van de koningen van Frankrijk. Hier hebben maar liefst 33 kroningen plaatsgevonden in iets meer dan 1000 jaar.
De kathedraal van Reims is heel belangrijk voor de Franse geschiedenis: alle Franse koningen zijn er gezalfd en gekroond.
1561: Karel IX gekroond door Karel van Lotharingen.
Te Reims zijn tot 1825 bijna alle Franse koningen gekroond en gezalfd, een traditie die teruggaat op de doop van Clovis, die zelf overigens niet in deze kathedraal werd gedoopt, maar in een kleine kerk bij het Klooster van Saint-Remi in dezelfde stad.
Na het drukke Parijs was de Kathedraal in Chartres een baken van rust en bezinning. De audiotour was goed verzorgd, veel aandacht voor de gebrandschilderde ramen. Het was erg rustig dus we konden alles goed bekijken.
Sint-Pietersbasiliek (Vaticaan Stad)
De Sint-Pietersbasiliek in Vaticaan Stad is niet alleen de grootste kerk van Europa, het is ook de bekendste kerk.
grootste kathedraal van Frankrijk - Cathedrale Notre-Dame d'Amiens.
Een bezoek aan Reims, de stad van de champagne en de kroning, betekent het ontdekken van een belangrijk deel van de Franse geschiedenis en de wijngaarden van de Champagne. Met talrijke bezienswaardigheden en in totaal 4 UNESCO-werelderfgoedplaatsen is het een stad die u niet mag missen op uw reis door Frankrijk.
Niet de SEI-NE of de SCÈ-NE, maar la SÈN (laatste e hoor je bijna niet). Niet REIMs maar RENS (scherpe e en duidelijke uitspraak van de s).
De Champagnestreek ligt in het noorden van Frankrijk, zo'n 150 kilometer ten oosten van Parijs en dichtbij de Franse Ardennen. De regio is groen en heuvelachtig en wordt omgeven door meren en waterwegen.
In de tweede ronde op 6 mei 2012 verloor Sarkozy en werd Hollande met 51,67 % van de stemmen uitgeroepen tot winnaar. Sarkozy droeg op 15 mei het presidentschap officieel aan Hollande over.
Keizer Karel de Grote is overleden aan de gevolgen van een longontsteking. Dat concluderen twee wetenschappers die onderzoek hebben gedaan naar zijn stoffelijke resten. Karel de Grote overleed op 28 januari 814 en is bijgezet in de Dom van Aken.
Champagne Reims: Champagnehuizen in de Montagne de Reims, gelegen tussen Reims en Epernay, kun je het gehele jaar door bezoeken. Bekende Champagnehuizen zoals Pommery (grootste Champagnehuis in Reims), Ruinart en Taittinger heten u van harte welkom. Wij raden je aan om je bezoek vooraf te reserveren.
De Kathedrale basiliek van Saint-Denis (Frans: Basilique-cathédrale de Saint-Denis) is een kerk in de Parijse voorstad Saint-Denis en de begraafplaats van de Franse koningen.
Lodewijk Filips was de laatste koning van Frankrijk. Het land werd een republiek. Alleen keizer Napoleon III, de zoon van Lodewijk Napoleon en Hortense de Beauharnais zou van 1852 tot 1870 nog als monarch over Frankrijk regeren.
Op 23 juni was het 200 jaar geleden dat Lodewijk Napoleon, de broer van de Franse keizer Napoleon, als koning zijn intrede in ons land deed.
Annecy (Savoyaards: Èneci) is een stad en gemeente, gelegen in het departement Haute-Savoie in het oosten van Frankrijk. De stad is tevens de hoofdstad van het departement, en telde op 1 januari 2019 130.721 inwoners die Annéciens worden genoemd.
Wat wellicht ook nog meespeelt, is dat Aix maar één lettergreep telt: de uitgesproken x maakt het woord distinctiever, wat meteen verklaart waarom je de x ook hoort in het verkorte Aix (zonder meer) en in Aix-la-Chapelle (de Franse naam voor Aken).
Zo ontdekten we toevallig Troyes (spreek uit Trwah): een middeleeuwse stad in de champagnestreek.
Een grote en bekende stad is Troyes. Dit gedeelte van de Champagnestreek is minder populair omdat de grote en bekende Champagnehuizen in en om Reims en Epernay liggen. Hier vind je minder toeristen dan in Reims maar de beleving zal er niet minder om zijn.
Vergeleken met Nederland is wonen in een Franse stad vrij duur en dat geldt ook voor Reims. De boodschappen waren bijvoorbeeld veel duurder dan in Nederland.
Deze stad is een van de meest belangwekkende steden van kunst en geschiedenis en dankt haar roem aan de kathedraal en de daaraan verbonden herinnering aan de kroningen van de Franse Koningen en de champagne, aangezien vele belangrijke Champagnehuizen hier hun hoofdkantoor hebben.
1. De Sint-Pietersbasiliek (1506 – 1626), Vaticaanstad. De grootste Rooms-Katholieke basiliek staat natuurlijk in de meest belangrijke stad binnen het geloof: Vaticaanstad. De basiliek is ontworpen door enkele grote architecten en kunstenaars uit die tijd, zoals Donate Bramante, Michelangelo en Gian Lorenzo Bernini.
Parijs. De bekendste en meest romantisch gelegen kathedraal van het land vind je op het Île de la Cité in Parijs. De Notre-Dame werd al in de twaalfde eeuw gebouwd en heeft de tand des tijds goed doorstaan, tot april 2019. Helaas is de kerk door een brand deels verwoest, met name aan het dak.
De Notre Dame de la Paix in Yamoussoukro is echt de allergrootste kerk ter wereld. Groter nog dan de Sint Pieter in Rome.