Alle Subaru's die in Nederland zijn geleverd, zijn in Japan gemaakt. De zeer strenge kwaliteitsnormen die daar worden gehanteerd staan garant voor een bewezen Japanse topkwaliteit.
Het merk komt voort uit het Japanse conglomeraat Fuji Heavy Industries, dat zijn naam in 2017 veranderde in Subaru Corporation.
Eind 2005 werden de GM-aandelen overgenomen door Toyota. In 2012 staakte het bedrijf de productie van kleine voertuigen, een specifiek marktsegment in Japan, om zich volledig op grotere auto's te concentreren. In de 54 jaar heeft Subaru bijna 8 miljoen voertuigen gemaakt.
Subaru was het eerste automerk dat een Japans woord als merknaam koos. Subaru betekent 'verenigen', en het is ook de naam van het sterrenbeeld Stier (ook bekend als Plejaden uit de Griekse mythologie).
Consumentenbond onderzoekt jaarlijks de storingsgevoeligheid van het Nederlandse wagenpark van auto's tot tien jaar oud. Ook dit jaar weer. In de Top 10 van meest betrouwbare merken komen er negen uit Azië. Subaru scoort de tweede plaats met een prachtige 8,6, de Subaru Forester haalt maar liefst een 9,1.
De eerste verschijning van de naam Mazda was in 1934, toen de productie van driewielige vrachtwagens begon en het bedrijf een merknaam nodig had om af te stappen van gereedschappen en zware machines. De naam Mazda is gekozen uit Ahura Mazda, de god van harmonie, intelligentie en wijsheid.
Daimler. Daimler is het moederbedrijf van Mercedes-Benz en Smart. Binnen Mercedes-Benz bestaan er diverse divisies, zoals Mercedes-Benz Passenger Cars, Mercedes-Benz AMG, Mercedes-Maybach, Mercedes-Benz Vans, Mercedes-Benz Camper Vans, Mercedes-Benz Trucks en – tot slot – Mercedes-Benz Buses and Coaches.
Bij Subaru betaal je voor de doordachte techniek en de bewezen kwaliteit en betrouwbaarheid, maar de hoge prijs wordt ook veroorzaakt door z'n hoge CO2-uitstoot.
Lexus koploper in Nederland
Volgens het onderzoek is Lexus koploper in betrouwbaarheid met een score van 8,8. Subaru, Honda en Mazda nemen de volgende plaatsen in totdat moedermerk Toyota met 8,3 de vijfde plaats inneemt. Je kunt hiermee zeggen dat de betrouwbaarste merken uit het land van de rijzende zon komen!
Met stip op nummer 1 staat Lexus, met een betrouwbaarheidsscore van 98,7 procent. Geheel onverwacht is dit niet. Lexus komt in veel onderzoeken naar boven als een van de meest betrouwbare merken.
Japanse auto's staan al tientallen jaren bekend om hun uitstekende betrouwbaarheid. Ten opzichte van de Amerikaanse en Europese concurrenten zijn de auto's van Japanse makelij een stuk betrouwbaarder. Zo wordt er jaarlijks een Reliability Index opgemaakt, waarbij de gehele top 6 in handen is van Japanse automerken.
Toyota vertoont minste mankementen
De gegevens zijn per merk en type auto opgeteld en gemiddeld. Hieruit blijkt dat Toyota de minste mankementen vertoont en met het overall rapportcijfer 8,7 het betrouwbaarheidsonderzoek wint. En daarom heeft Toyota het predicaat 'meest betrouwbaar 2019' ontvangen!
Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power kun je het beste gaan voor Lexus, Porsche, Toyota of Volkswagen. Het Britse What Car maakte een top zes van Suzuki, Lexus, Toyota, Kia, Mitsubishi en Subaru. De conclusie is dus duidelijk: met een Japanse auto, met name een Toyota of een Suzuki, zit je vaak wel goed.
Deze drie moderne auto's roesten het meest
Uitschieters waren de Honda Jazz, Citroën C4 Cactus en de Nissan Qashqai. Bij de Jazz en de Cactus zijn veel delen volgens Autobild niet goed afgedicht, waardoor vocht en vuil binnen kunnen dringen. Als een hoopje compost gaat dat in het metaal vreten.
BMW is inderdaad iets duurder in onderhoud en reparatie in vergelijking met Audi omdat BMW's BMW-specifieke onderdelen en BMW-specifieke motoren gebruiken. Audi motoren worden ook gebruikt in de hele Volkswagen Groep wat betekent dat er meer onderdelen zijn.
In 1909 werd de driepuntige ster als handelsmerk geregistreerd. De ster stond ook voor Daimler's ambitie om universeel gemotoriseerd vervoer te realiseren: over land, over water en door de lucht.
BMW Group is met de merken BMW, MINI, Rolls-Royce en BMW Motorrad wereldwijd de leidende fabrikant van premium auto's en motorfietsen en biedt ook premium financiële en mobiliteitsdiensten.
Mazda krijgt luxemerk
Het meest bekend in Europa is Xedos.
Mitsubishi. Mitsubishi betekent 'drie diamanten' in het Japans. Of om nog preciezer te zijn: 'mitsu' betekent drie en 'hishi' betekent waterkastanje. Die waterkastanjes hebben bladeren in de vorm van ruiten en daarom wordt 'hishi' in het Japans ook gebruikt als aanduiding voor diamant- of ruitvormig.
Van Datsun tot Nissan
De eerste auto komt er in 1914 en heet DAT, met de initialen van de drie voornaamste geldschieters. In 1931 verandert de merknaam in Datson en in 1933 in Datsun. Pas in 1984 wordt beslist om voortaan alle auto's als Nissans op de markt te brengen.