Waar wordt Amarone gemaakt?

Amarone della Valpolicella is een Italiaanse rode wijn met het kwaliteitslabel Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG) die wordt geproduceerd in de streek Valpolicella in de provincie Verona. Het is een zogeheten strowijn, die wordt gemaakt van gedroogde druiven.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Waar komt de Amarone vandaan?

Waar komt Amarone vandaan? Deze Italiaanse wijn is afkomstig uit Valpolicella. Dit ligt in het noorden van Italië, bij het Italiaanse Veneto. Amarone della Valpolicella is een van de meest prestigieuze rode wijnen uit de regio.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnvoordeel.nl

Waarom Amarone duur?

Zoals je intussen begrijpt gaat er veel meer tijd zitten in het maken van Amarone in vergelijking met 'normale' wijn en zijn er vanwege die appasimento methode meer druiven nodig (2x zoveel als normaal!). Dat maakt deze bijzondere wijn wat kostbaar.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijntjesmetesther.nl

Wat is de beste Amarone?

Amarone Cinque Stelle van Michele Castellani verovert alle smaakpapillen met zijn perfecte synthese tussen traditie en innovatie. Hoort tot de beste 1% Amarone's ter wereld, volgens Vivino. En scoorde 16 punten (goed-zeer goed) in het blad Perswijn van augustus 2020.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nostrivini.nl

Hoe drink je een Amarone?

Zorg er altijd voor dat de wijn op de juiste temperatuur geschonken wordt (eventueel door de wijn een half uur in de koelkast te bewaren). Te koude of warme wijn kan de smaak goed verpesten. De beste temperatuur om Amarone della Valpolicella te serveren is tussen de 18°C en 20°C.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

How Amarone Is Made From Beginning To End

43 gerelateerde vragen gevonden

Is Amarone een druif?

Voor amarone wijnen worden de druiven corvina, rondinella en soms molinara druiven gebruikt. De druiven worden handmatig geoogst en allen echte rijpe druiven worden geplukt. De oogst vindt meestal plaats in de eerste 2 weken van oktober.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Wat te eten bij Amarone?

Amarone combineert mooi met typische lokale gerechten zoals: Pasta e Fasoi, risotto all'amarone, Bigoli co l'anara, Pastissada de Caval, Torresani allo spiedo, Fegato alla Veneziana, Brasato all' Amarone en vele andere gerechten uit de Veneto.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Wat eet je bij Valpolicella?

Probeer deze wijn eens bij een winters stoofpotje, (met gehakt), entrecôte met rode wijn-jus, Hertenbiefstuk met vijg, gevulde paprika's of pasta met een romig tomatensausje.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op ilovefoodwine.nl

Wat is een ripasso?

Ripasso is een methode om de Italiaanse Valpolicella wijnen te verbeteren. De Valpolicella wijnen zijn afkomstig uit de Italiaanse wijnstreek Valpolicella, dat zich bevindt in het noorden van Italië tussen Verona en het Gardameer.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnspecialist.nl

Hoe smaakt een Amarone?

De Amarone wijn smaakt als een ronde wijn, maar smaakt nimmer zoet. In de geur vind je de intense geur van kersen en zwart fruit, met een lichte tint van pruim. De volle smaak wordt wat frisser en kruidiger naarmate de wijn in leeftijd toeneemt.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op dewijnkoelkast.nl

Waar staat ripasso voor?

Ripasso is eigenlijk een methode om een 'gewone' Italiaanse Valpollicella wijn iets beter te maken met de schillen van de Amarone wijn. Zonder Amarone kan de Ripasso niet geboren worden… Letterlijk betekent Ripasso: gepasseerd!

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijngekken.nl

Wat kost een fles Barolo?

U koopt bij ons al een echte Barolo voor net onder de € 25. Maar ook een Barolo van meer dan € 100. En een ruime keus aan Barolo's tussen deze 2 uitersten. Ontdek eenvoudig uw favoriete Barolo met onze proefdoos.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Welke druif is ripasso?

De wijn wordt gemaakt van een mix van de druiven Corvina, Corvinone, Rondinella of Molinara.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op voordeelwijnen.nl

Wat is Primitivo voor wijn?

Denk aan wijnen van lokale druiven als negroamaro. Primitivo dankt zijn naam aan het feit dat de druif als eerste rijp is in de wijngaarden. Primitivus betekent namelijk in het Latijn: de eerste die rijp is.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Waar komt Montepulciano wijn vandaan?

Er wordt rode wijn van de Montepulciano druif gemaakt in zo'n 20 van 95 Italiaanse provincies. De montepulciano druif is in Italië de op één na meest aangeplant druif. Verreweg de meeste van de Montepulciano wijn komt uit de Abruzzen waar ze de naam Montepulciano d'Abruzzo hebben.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op grapewine.nl

Hoe wordt recioto gemaakt?

De Recioto wordt gemaakt uit de Amarone druiven: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oselata en Croatina. De druiven worden in kleine kratten van 5 kg gedurende 4 maanden gedroogd. Na de droging hebben de druiven 50% aan gewicht verloren en het aanwezige sap is zeer geconcentreerd.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op scopertadivino.nl

Waar komt Valpolicella vandaan?

Valpolicella is een Italiaanse rode wijn met het kwaliteitslabel Denominazione di Origine Controllata (DOC) die wordt geproduceerd in de provincie Verona.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op nl.wikipedia.org

Welke kaas bij Brunello?

Brunello smaakt goed bij rood vlees, wildgerechten en gevogelte zoals fazant. Gerechten met truffel combineren ook goed met Brunello. De Toscaanse Pecorino kaas (met name de oudere) is de perfecte partner voor Brunello en ook parmezaanse kaas (liever Parmigiano-Reggiano dan Grana-padano) past goed bij Brunello.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op italiaansewijninfo.nl

Wat eet je bij een Barolo?

Lokale gerechten die goed bij Barolo passen
  • Brasato al Barolo: gestoofd rundvlees in Barolo. ...
  • Gegrild rundvlees: kies een goed dooraderd stuk (bijvoorbeeld rib-eye) en zorg voor een goede karamellisatie aan de buitenkant. ...
  • Risotto met porcini (eekhoorntjesbrood).
  • Geroosterd ganzenvlees.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op pootagenturen.nl

Welke kaas bij ripasso?

Rijpe, pittige kazen, combineren goed met volle fruitige wijnen als viognier, gewürztraminer, volle chardonnay, houtgelagerde witte wijnen of een Rode wijnen met weinig tannine en een licht zoetje als Valpolicella Ripasso en primitivo.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op halfes.nl

Wat eten bij Nebbiolo?

Wat eet je bij Nebbiolo wijn? De wijnen van Nebbiolo druiven hebben delicate aroma's, maar daarnaast stevige tannines en zuren. Door de zuurgraad kun je deze wijnen combineren met gerechten die dat ook hebben. Denk aan typische Italiaanse gerechten met tomatensaus, maar vergeet ook vooral de Aziatische keuken niet.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnspijs.nl

Wat eten bij Montepulciano d Abruzzo?

Wijn van de montepulciano d'Abruzzo-druif heeft een veelzijdig smakenpallet. Daardoor valt hij goed te combineren met gerechten die sterk van smaak zijn.
...
Denk aan:
  • Gegrilde, gebraden en geroosterde vleesgerechten. Wees hierbij vooral niet zuinig met de kruiden!
  • Pasta bolognese.
  • Gebraden kip.
  • Carpaccio.
  • Paté

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op gall.nl

Hoe smaakt Valpolicella ripasso?

Er wordt een droge rode wijn van gemaakt met intense fruit smaken met een afdronk van bittere chocolade. Recioto is een zijdezachte variant waarbij niet alle suikers worden omgezet in alcohol, deze is vergelijkbaar met Port. Valpolicella Ripasso is een soort tussenvorm.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op jessiescuisine.com

Waarom is Barolo zo duur?

Barolo komt uit een klein gebiedje rond het gelijknamige dorp in Piemonte, en wordt gemaakt van de nebbiolodruif. Er is weinig van, de wijngaarden in het gebied zijn kostbaar, de gebruikte techniek en de lange verplichte rijping in hout ook, dus de wijn is duur.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op wijnwagentje.nl

Is Barolo een druif?

Het Barolo gebied ligt in het zuidelijke deel van Piemonte, genaamd de Langhe, een heuvelachtig gebied even ten zuiden van het stadje Alba. De Barolo wordt uitsluitend gemaakt van Nebbiolo druiven. De Nebbiolo druif is een laat rijpende druif. De naamgeving komt waarschijnlijk van het woord Nebbia, dat mist betekent.

Verzoek tot verwijderen van bron   |   Bekijk volledig antwoord op fattoria.nl

Populaire vragen