Want als je hem jaloers wil maken, moet je er eerst voor zorgen dat hij je heel graag wil. Hij moet zo naar je verlangen dat het hem pijn doet als jij naar een ander kijkt. Dat verlangen zal niet op gang komen als je hem afkraakt, maar wel als je hem het gevoel geeft dat hij de sterkste man op aarde is.
Hij zal jaloers zijn dat hij niet mee mag en dat hij niet je eerste keuze was. Hij zal helemaal gek worden en zich alle knappe mannen inbeelden die je waarschijnlijk tegen zal komen en hij zal vanbinnen helemaal flippen bij het idee dat een bijna naakte man met je flirt en misschien iets probeert.
Jaloezie kan om verschillende redenen optreden. Je kunt jaloers zijn omdat je het beter wilt doen dan een ander, iemand iets misgunt of omdat je bang bent dierbaren te verliezen. Meestal wil je zelf ook bezitten wat een ander bezit. Hierbij kan het gaan om materie, eigenschappen of relaties.
Hij pruilt als je het over iemand hebt
Soms maakt het niet eens uit of het een man of een vrouw betreft, hij vindt het gewoon niet leuk dat je het leuk hebt gehad met iemand anders en dit is een van de eerste signalen dat hij jaloers is.
Het kan natuurlijk zijn dat hij om persoonlijke redenen een relatie niet aandurft. Misschien heeft hij (een beetje) bindingsangst of heeft hij heel slechte ervaringen gehad met een ex. Dat zijn dingen die ervoor kunnen zorgen dat hij het lastig vindt om zich écht te binden.
Als je jaloers bent, wil je iets hebben wat een ander heeft. Het kan daarbij gaan om materiele zaken of eigenschappen. Maar ook om relaties die iemand heeft met anderen. Een andere vorm van jaloezie is een ander iets niet gunnen.
“Jaloezie is een gemoedstoestand of emotie waarbij men datgene wenst te krijgen wat een ander reeds heeft gekregen, of wenst dat de ander datgene niet had.
De meeste mannen vinden het leuk om de baas te zijn in bed. Dat betekent dat het hen psychologisch opwindt om naar bed te gaan met een vrouw die zich onderdanig opstelt. De ene man vindt dit fijner dan de andere. En wat de ene man onderdanig vindt, vind de andere man juist dominant.
Hij vindt het aantrekkelijk hoe je hem doet voelen
Je associeert gevoelens van geluk of opwinding vaak met mensen rond je, ook al zijn zij niet altijd de oorzaak. Door leuke dingen met hem te doen, en hem een goed gevoel te geven (lees: veel complimentjes, dankbaarheid tonen als hij hulp aanbiedt,…)
Controlerende en bezitterige mannen worden gekenmerkt door obsessieve persoonlijkheden. Ze willen alles weten en lijken altijd in de verdediging te schieten. Ze worden gemakkelijk boos, hoewel ze hun agressie soms in toom proberen te houden.
Gezonde jaloezie houdt in dat je erkent en herkent dat je deze gevoelens hebt, en ze ook uitspreekt naar je partner. Niet op een beschuldigende manier, maar open en eerlijk. Zo kan het zelfs een compliment voor je partner zijn, wanneer je een steek voelde toen hij of zij onschuldig met iemand anders stond te praten.
Mensen die te maken krijgen met jaloerse mensen kunnen op hun beurt hier bijzonder onzeker en nerveus van worden. Zij krijgen continu de boodschap dat zij niet voldoen of iets horen te doen wat niet bij hen past. De kracht van herhaling werkt in zo'n geval tegen iemand in.
Van ziekelijke jaloezie spreken we als iemand voortdurend flink jaloers is terwijl daar geen aanleiding voor is. Ziekelijke jaloezie verschuilt zich nogal eens achter andere problemen, zoals een depressie of andere relatieproblemen. Daardoor krijgt het probleem jammer genoeg niet altijd de aandacht die het verdient.
Gevoelens van jaloezie wijzen je erop, dat het tijd is om goed stil te staan bij wat jij allemaal te bieden hebt. Maak een lijst met al jouw goede eigenschappen en blijf deze aanvullen. Zeg 'stop' tegen jezelf, als jouw jaloezie-knop weer aangaat. Zoek afleiding of ga iets positiefs doen voor jezelf.
De woorden overlappen in de betekenis 'benijden', maar afgunst geeft ook aan dat je een ander iets niet gunt. Als de afgunst tot woede leidt, kan het zelfs gebeuren dat men iets kapotmaakt, alleen maar om te zorgen dat de ander het niet heeft. Bij jaloezie wil men juist zelf iets hebben.
Creëer afstand tussen jou en hem.
Een geweldige manier om hem je te laten missen is door meer afstand te nemen. Als je normaal gesproken elke minuut van het weekend bij hem bent, plan dan eens iets zonder hem. Ga vrijdagavond iets alleen of met vriendinnen doen, in plaats van met hem.
Je kunt vaak merken of je partner zin heeft in vrijen: aan de opwinding, de ademhaling, aan de manier waarop de ander aan je zit. Wees ook bewust van je eigen lichaamstaal. Je kunt met je hand iemand wegduwen. Maar je kunt met je hand ook laten voelen wat je wilt.
Laat hem met rust zo lang als je nog boos over verdrietig bent. Pas wanneer jij voelt dat je het weer aankan om bij hem in de buurt te zijn, zoek je toenadering. Hiervoor heb je minstens 3 maanden nodig, het liefst nog langer. Daarna weet je pas hoe het is om zonder hem te leven en of dat het waard is.
Probeer om te klinken alsof je het druk hebt.
Geef hem het gevoel dat je andere prioriteiten hebt en hij zal jaloers worden dat je op zoveel manieren je tijd zonder hem kan doorbrengen. Praat niet alleen maar over hoe druk je het hebt. Probeer om nonchalant enkele dingen te vermelden die je in je vrije tijd doet.
Omgaan met een jaloerse partner
Geef aan wat het effect is van het jaloerse gedrag van je partner op jou. Ga samen na wat jullie beiden kunnen doen, zodat jullie je opnieuw goed voelen in jullie relatie. Maak afspraken over het jaloerse gedrag en de situaties die daartoe aanleiding geven.
Als het vrij opzichtig gebeurt dan is er een dikke kans dat je ex jouw jaloers probeert te maken. Want wat je ex eigenlijk doet is jou laten zien dat hij/zij nog gevoelens voor je koestert en jou niet uit zijn/haar gedachten krijgt. Je ex kent je zwakke punten en zal proberen jou op je zwakke zenuwen te raken.