Gelukkig is het niet meer nodig om een smartphone volledig uit te schakelen aan boord dankzij de vliegtuigmodus. De vliegtuigmodus komt er in principe op neer dat je toestel geen signalen uitzendt. Dit betekent dat mobiele telefonie en dataverkeer niet meer werken en dat wifi en bluetooth zijn uitgeschakeld.
Vliegtuigmodus schakelt een deel van je mobiele telefoon uit dat mogelijk storing veroorzaakt in de cockpit. Met vliegtuigmodus op je mobiele telefoon hoef je deze helemaal niet meer uit te zetten.
Het Europees Agentschap voor de veiligheid van de luchtvaart (EASA) laat weten dat dat vanaf nu niet meer nodig is. Ook hoef je je telefoon tijdens de vlucht niet meer in vliegtuigmodus te zetten, wat in principe betekent dat je mag bellen en internetten in het vliegtuig.
De snelheid van internet in het vliegtuig kan je nog niet vergelijken met die op de vaste grond, maar je kunt er prima mee Whatsappen, e-mailen en zelfs een beetje op sociale media rondkijken.
Voordat deze stand is toegevoegd aan de telefoon, is het zelfs verplicht de telefoon helemaal uit te zetten. Met de vliegtuigstand voorkom je de kans dat je telefoon de signalen van de cockpit verstoort. Het gaat met name om de systemen die worden gebruikt bij het opstijgen en dalen.
Aangezien je in vliegtuigmodus niet kan bellen, geen berichten kan verzenden en niet op het internet kan surfen, schakelen heel wat mensen hun toestel gemakshalve gewoon uit. Muziek beluisteren die op je telefoon is opgeslagen kan je echter gerust blijven doen.
U kunt de vliegtuigstand herkennen aan het vliegtuigicoontje op het aanraakscherm. Als u deze functie activeert, schakelt u de draadloze verbindingen van uw smartphone uit. U bent dus tijdelijk niet telefonisch bereikbaar.
Alle smartphones en tablets kennen een zogeheten vliegtuigmodus. De vliegtuigmodus schakelt alle draadloze verbindingen uit. Zoals de bel-, wifi- en bluetoothverbinding. In de vliegtuigmodus bent u dus niet bereikbaar.
Wifi en Bluetooth® worden in de vliegtuigmodus standaard uitgeschakeld; je kunt geen telefoongesprekken voeren, maar je kunt wel gewoon naar muziek luisteren, games spelen, video's bekijken en andere apps gebruiken waarvoor geen netwerk- of telefoonverbinding nodig is.
WhatsApp downloadt de binnenkomende berichten immers op de achtergrond. Als je die in de vliegtuigmodus leest, verstuurt WhatsApp geen leesbevestiging naar de verzender. Met het populaire WhatsApp-alternatief Telegram gebeurt hetzelfde: je kunt berichtjes wel lezen, maar de verzender krijgt daar geen bevestiging van.
Is het toegestaan om WiFi te gebruiken in het vliegtuig? Het antwoord is vrij duidelijk: Ja, u mag WiFi gebruiken in het vliegtuig.
Bepalen welke instellingen in de vliegtuigmodus worden in- of uitgeschakeld: Open op de Apple Watch de Instellingen-app , tik op 'Vliegtuigmodus' en geef aan of je wifi of Bluetooth standaard wilt in- of uitschakelen wanneer je de vliegtuigmodus inschakelt.
Dat heeft alles te maken met je eigen veiligheid. Mocht er namelijk iets gebeuren tijdens het opstijgen of landen – de risicovolle momenten van de vlucht – dan zijn je ogen alvast gewend aan de duisternis of het buitenlicht en kan je sneller reageren. Om dezelfde reden gaan dan ook altijd de lichten in de cabine uit.
Als je de vliegtuigmodus van je Android-telefoon voor het eerst aanzet, worden wifi en bluetooth uitgezet. Je kunt deze instelling wijzigen om je draadloze verbindingen aan te laten staan, zodat je verbonden blijft met apparaten zoals je smartwatch of bluetooth-oordopjes.
Voorlopig is telefoongebruik alleen toegestaan als je je mobiele telefoons en andere gadgets met een mobiele verbinding op vliegtuigmodus zet.
De wekker gaat af in vliegtuigstand, want dan werkt 'ie gewoon.
Het is niet goed voor telefoons om nooit te worden uitgezet. In de 'uit-stand' worden storingen voorkomen, het geheugen behouden en het leven van de batterij verlengd. Over het algemeen zal je telefoon beter functioneren als je hem af en toe uitzet.
Houd een van de volumeknoppen en de zijknop ingedrukt tot de schuifknop 'zet uit' verschijnt.Versleep de schuifknop en wacht 30 seconden totdat het apparaat is uitgeschakeld.
Hoeveel kost wifi in het vliegtuig? De kosten verschillen per luchtvaartmaatschappij en hoelang je vlucht duurt. Veel luchtvaartmaatschappijen bieden gratis in-flight wifi aan, maar er zitten soms wel voorwaarden aan verbonden.
De prijzen voor wifi in het vliegtuig verschillen behoorlijk per luchtvaartmaatschappij. Gemiddeld kun je zeggen dat je tussen de €10,- en €50,- betaalt voor het gebruik tijdens een vlucht, afhankelijk van de vluchtduur, het gewenste aantal MB's of de gebruikte device.
Aan boord van de Boeing 737 MAX, Boeing 767 en Boeing 787 Dreamliner zijn USB-poorten aanwezig in de stoel.Hiermee kun je je smartphone of tablet opladen. Let op, het is niet toegestaan powerbanks op te laden via de USB-poorten.