Je kunt op je computer of Android-tablet met je vrienden chatten via Berichten voor het web, waarin je de berichten van je mobiele Berichten-app ziet. Met Berichten voor het web kun je sms-berichten sturen via een verbinding van je computer naar je telefoon.
Belangrijk: Je berichten worden opgeslagen in de sms-database op je apparaat, en andere apps hebben mogelijk toegang tot je berichten. Neem contact op met de fabrikant van je apparaat voor meer informatie over hoe je app-rechten kunt beheren.
Een berichtencentrale of SMSc (Short Message Service centrale) is een element in een telefoonnetwerk dat het verzenden van sms-berichten regelt.
Android Berichten op Samsung
Waar Samsung eerder haar eigen applicatie gebruikte voor het sturen van SMS-berichten, is het nu bij de recentere modellen overgestapt op de Google-app Android Berichten. Deze applicatie vind je ook terug op bijvoorbeeld de Galaxy A52 en Galaxy S21.
Sms (short message service) is de oudste manier om berichten te sturen. Deze manier van berichten sturen moet steeds meer inboeten voor apps.
Via sms stuurt u een tekstbericht naar iemand van wie u het telefoonnummer hebt. Dit staat in de contactenlijst of u typt het 06-nummer van de ontvanger. Sms'jes worden verzonden en ontvangen via het netwerk van de providers. De sms-kosten hangen af van uw abonnement; meestal worden sms'jes binnen de bundel verrekend.
In de standaard-berichtenapp van Android navigeer je via het menuknopje rechtsbovenaan naar INSTELLINGEN. Kies nu voor GEAVANCEERD en schakel de BEZORGINGSRAPPORTEN VOOR SMS in. Een vinkje toont nu aan dat een sms is aangekomen op de smartphone van de ontvanger.
Zorg dat je provider sms-, mms- of RCS-berichten ondersteunt. Check je abonnement of beltegoed om te zien of dit genoeg is om berichten te sturen/ontvangen. Zorg dat je ontvangst hebt. Check of de vliegtuigmodus aanstaat.
Oude berichtjes moeten regelmatig verwijderd worden, zodat er plaats is voor nieuwe. Als je inbox vol zit, kun je mogelijk geen sms'jes ontvangen. Oplossing: Verwijder sms'jes of andere inhoud in je telefoon.
Het ontvangen van "normale" SMS-berichten is altijd gratis, ook als je je in het buitenland bevindt. Er zijn echter SMS-diensten waarbij je bepaalde informatie, bijvoorbeeld het weerbericht of een actuele beurskoers, kunt opvragen of er een abonnement op kunt nemen.
Alle providers bewaarden de datum en het tijdstip van het sms-bericht en de partijen bij het bericht gedurende een periode die varieerde van zestig dagen tot zeven jaar. De meeste providers van mobiele telefoondiensten bewaren de inhoud van tekstberichten echter helemaal niet.
"Het zal veel mensen misschien verbazen, maar dit jaar zegt 74 procent van de Nederlanders nog te sms'en. Ter vergelijking: in 2010, op het hoogtepunt van de sms, was dit 88 procent. Deze cijfers zeggen alleen niets over de hoeveelheid sms'jes die een Nederlander in een jaar stuurt."
Tot nu toe kun je via ons netwerk behalve een sms ook een mms-bericht versturen. De afkorting mms staat voor multimedia messaging service. Een mms-bericht bestaat uit een foto, video of geluidsfragment, eventueel met tekst.
Het is mogelijk om gratis tekstberichten, foto's en video's naar elkaar te sturen. De app Berichten gebruikt hiervoor het zogenoemde iMessage. Maar alleen wanneer de ontvanger ook een Apple-product heeft en de verzender verbonden is met internet.
WhatsApp is de belangrijkste concurrent van sms. Met WhatsApp stuurt u tekstberichtjes, spraakberichten, video's en foto's naar contactpersonen. Dat zijn mensen die als contactpersoon in uw telefoon staan en die ook WhatsApp gebruiken.
Met mms kun je berichten versturen van mobiele telefoon naar mobiele telefoon, net zoals met sms. Het grote verschil is dat je met mms niet alleen tekst, maar ook foto's, geluidsfragmenten en zelfs korte videobestanden kunt versturen.
Zo maakt WhatsApp gebruik van het internet om berichten te versturen. Daarnaast moet de applicatie ook geïnstalleerd zijn op de smartphone. SMS maakt gebruik van het reguliere netwerk van telecom providers om berichten te versturen.
Controleer eerst via Toestelhulp of je toestel met het juiste sms-berichtennummer is ingesteld. Overige oorzaken: Er is per ongeluk gebruik gemaakt van de mogelijkheid om het bericht later te verzenden. De ontvanger was niet bereikbaar of had het toestel niet aan staan.