Tik in Instellingen op '[je naam]' > 'iCloud'. Voer een of meer van de volgende stappen uit: Bekijk je iCloud-opslagstatus. Schakel de gewenste voorzieningen in, zoals Foto's, iCloud Drive en iCloud-reservekopie.
macOS 13 of nieuwer: kies het Apple-menu > 'Systeeminstellingen', klik bovenaan de navigatiekolom op '[je naam]' en klik op 'iCloud'. Als je jouw naam niet ziet: klik op 'Log in met je Apple ID', voer je Apple ID (of een ander geregistreerd e-mailadres of telefoonnummer) en wachtwoord in en klik op 'iCloud'.
Open de app iCloud voor Windows, meld u aan bij iCloud met uw Apple ID en kies vervolgens Foto's in de iCloud-app om uw iCloud-media weer te geven in de app Foto's. Open of ga terug naar de app Foto's en selecteer het tabblad iCloud-foto's.
Wanneer je uitlogt, blijft alle informatie die is opgeslagen in iCloud beschikbaar in iCloud. De informatie wordt verwijderd van je apparaat, tenzij je ervoor kiest om een kopie van de gegevens te bewaren wanneer daarom wordt gevraagd.
Wanneer je iCloud uitschakelt, maakt de app geen verbinding meer met iCloud, waardoor je gegevens alleen nog op je apparaat staan. Je kunt kiezen voor welke apps op je apparaat je iCloud wilt gebruiken. Je kunt iCloud ook volledig uitschakelen.
Toegang tot iCloud-foto's
Open de Foto's-app.Selecteer 'Bibliotheek' om je foto's te bekijken. Tik op je iPhone of iPad op het tabblad 'Albums' om 'Mijn albums', 'Personen en plaatsen', 'Mediatypen' en 'Hulpprogramma's' te bekijken. Op je Mac staan je foto's, albums en projecten in de navigatiekolom.
Open je instellingen-app'; Scroll naar beneden en tik op Foto's; Onder iCloud zie je een schakelaar staan naast 'iCloud-foto's'; Als dat nog niet het geval is, schakel dan iCloud-foto's in.
Foto's verwijderen van iPhone, iPad of Mac, maar niet in iCloud-fotobibliotheek. Regelmatig krijgen wij de vraag of het mogelijk is om foto's te verwijderen van je iPhone, iPad of Mac, maar niet in iCloud-fotobibliotheek. We kunnen daar kort over zijn, dat kan niet.
De foto's blijven dan, net als voorheen, nog dertig dagen bewaard in de iCloud, alvorens ze worden verwijderd. Als de foto's op dat punt niet lokaal zijn opgeslagen, gaan ze dus verloren. Apple raadt gebruikers aan om over te stappen op iCloud-foto's voor het opslaan van foto's in de cloud.
Wanneer je een foto of video verwijdert uit Foto's op iCloud.com, wordt deze ook verwijderd van al je apparaten waarop iCloud-foto's is ingeschakeld. Als je van gedachten verandert, heb je 30 dagen om het te herstellen voordat ze permanent worden verwijderd.
Verwijderde foto's terugzetten of permanent verwijderen
Open de Foto's-app op je iPhone. Tik op 'Albums', veeg omhoog en tik vervolgens op 'Recent verwijderd' onder 'Andere'. Tik op 'Selecteer' en kies vervolgens de foto's en video's die je wilt terugzetten of verwijderen.
Als alle foto's gedownload zijn via bovenstaande stappen, of je hebt deze optie al ingeschakeld, dan kun je veilig iCloud-foto's uitschakelen via ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Apple ID ▸ iCloud ▸ klik bij 'iCloud-opslag' op Beheer ▸ foto's ▸ klik op 'Schakel uit en verwijder'.
Hoe iCloud-foto's werkt
iCloud Foto's bewaart elke foto en video die je maakt, automatisch in iCloud, zodat je op elk gewenst moment en vanaf elk apparaat toegang hebt tot je bibliotheek. Elke wijziging die je op een apparaat aanbrengt in je verzameling, wordt ook doorgevoerd op je andere apparaten.
Op een iPhone of iPad
Ga in de Foto's-app naar het tabblad 'Albums'.Tik onder 'Andere' op 'Verborgen'. In iOS 16 en iPadOS 16.1 of hoger gebruik je Face ID of Touch ID om het album 'Verborgen' te ontgrendelen. Selecteer de foto of video die je weer zichtbaar wilt maken.
Open Foto's. Tik op het tabblad 'Bibliotheek' op 'Alle foto's' en tik vervolgens op 'Selecteer'. Tik op meerdere foto's of schuif met je vinger over verschillende foto's als je er meer dan één wilt selecteren. en bevestig dat je de items wil verwijderen.
Met iCloud kun je je belangrijkste gegevens, zoals foto's, bestanden en reservekopieën, veilig bewaren, up-to-date houden en openen vanaf al je apparaten. iCloud maakt het ook gemakkelijk om onder andere foto's, bestanden en notities met vrienden en familie te delen.
Open de app 'Google Foto's' op je Android telefoon.Selecteer onderaan 'Bibliotheek'.Kies daar voor 'Prullenbak'. Hier vind je alle verwijderde foto's en video's.
Bestanden herstellen die uit iCloud Drive of iWork-apps zijn verwijderd. Klik in iCloud Drive op iCloud.com op 'Recent verwijderd' in de navigatiekolom.Klik op 'Herstel alles' of selecteer elk bestand dat je wilt herstellen en klik vervolgens op 'Herstel'.
Voor Android telefoons
Open hiervoor eerst de Files app (of een andere bestandsmanager), en ga naar de hoofdinstellingen door op het hamburgermenu te klikken (≡). Vervolgens hoef je alleen maar naar beneden te scrollen tot je de optie Show hidden files ziet. Zet deze optie aan, en klaar alweer.
iCloud-opslag is helaas geen verlengde van het interne opslaggeheugen van een iPhone of iPad. Kort gezegd, met iCloud kan je het opslaggeheugen niet uitbreiden. Wel kun je in beperkte maten iCloud gebruiken om opslagruimte vrij te maken op je iPhone of iPad. Dit kan onder meer met foto's en muziek.
Recent verwijderde onderdelen herstellen
Klik in de app Foto's op de Mac op 'Recent verwijderd' in de navigatiekolom. Als het album 'Recent verwijderd' vergrendeld is, kun je het ontgrendelen met Touch ID of je wachtwoord. Selecteer de onderdelen die je wilt herstellen. Klik op 'Herstel'.