Het is een dochterbedrijf van Dunkin' Brands. In deze fastfoodketen worden koffie, donuts, bagels, muffins en ontbijtsandwiches verkocht. De slagzin is America Runs on Dunkin. Het bedrijf had van 1997 tot 2000 vijf vestigingen en een fabriek in Nederland maar sloot deze vanwege het ontbreken van investeerders.
Onze donut is een geliefd gebakje en staat bekend om z'n heerlijke zoete, zachte en luchtige smaak. Onze donut is verkrijgbaar in het roze, geel, bruin en een suikerdonut zonder glazuur.
De gistgerezen donut wordt uit een luxe brooddeeg gemaakt. Het deeg krijgt gemiddeld een uur rijstijd, wat de malsheid en smaak gunstig beïnvloedt. Deze donut is aanmerkelijk minder vet dan de cakedonut. De cakedonut wordt gemaakt met een typisch cakebeslag dat direct in de donutvorm wordt gespoten en gefrituurd.
Een donut, ook wel doughnut genoemd, is een gefrituurde ring of bal van deeg, soms gevuld met jam, vaak bedekt met suiker of glazuur. De donut is zowaar familie van de oer-Hollandse oliebol en werd in de negentiende eeuw door Nederlandse immigranten geïntroduceerd in Amerika.
De donut lijkt Amerikaans maar komt eigenlijk uit Nederland. Want het is een afstammeling van de oliebol. Alleen in Amerika vonden ze die te melig dus heeft iemand verzonnen, anderhalve eeuw geleden...we halen het midden eruit zodat hij overal even gaar wordt.
Donuts hebben een gat in het midden zodat het deeg gelijkmatig gaart. Zonder dat gat wordt de buitenkant vaak krokant terwijl het deeg in het midden niet gaar is. Deze vorm is een Amerikaanse uitvinding, dus de donut zoals we die vandaag kennen, is zeker weten Amerikaans.
In tegenstelling tot donuts hebben ze geen gat in het midden, maar zijn ze balvormig. Bomboloni eet je zonder glazuur en met fijne suiker. Soms krijgen ze een vulling. Custard, room, chocolade of jam bijvoorbeeld.
Donuts zijn niet gezond, ze bevatten veel suiker en vet. Het eten van te veel donuts kan leiden tot gewichtstoename en verhoogt op den duur het risico op diabetes en hartaandoeningen. Veel mensen waarderen de donut, maar het is niet iets wat je dagelijks zou moeten eten.
Dunkin' Donuts heeft meer dan vijftig verschillende soorten donuts.
Er zit 11,6 gram vet in 1 stuk (55 gram) donut, waarvan 2,4 gram verzadigd vet. Voor je hart en bloedvaten is het gezond om vooral producten te kiezen met veel onverzadigde vetten. Onverzadigd vet zit bijvoorbeeld in olie, halvarine, vloeibare bak- en braadproducten, avocado, noten en (vette) vis.
De donut lijkt Amerikaans maar komt eigenlijk uit Nederland. Want het is een afstammeling van de oliebol. Alleen in Amerika vonden ze die te melig dus heeft iemand verzonnen, anderhalve eeuw geleden...we halen het midden eruit zodat hij overal even gaar wordt. Dat werd een enorme hit.
Er is niets mis mee om dit te gebruiken of producten te eten die dit bevatten. Echter hebben sommige producten zoals snoepgoed gelatine met een dierlijke oorsprong. Dit dient verder uitgediept te worden. Maar wat het geval ook is, er is niets mis met het nuttigen van voedsel dat dit bevat.
Er zitten 197 kilocalorieën in 1 stuk (55 gram) donut. Wil je weten hoe het zit met de andere voedingswaarden in 'donut'? In onze caloriechecker hieronder kom je te weten hoeveel vet, verzadigd vet, eiwit, koolhydraten, suikers en vezels erin zit.
Met een 'gat' in de donut gaat het garen van de broodjes een stuk sneller. En hoe korter de baktijd is, hoe malser en lekkerder de donuts zijn. Korter bakken heeft ook als voordeel dat er minder olie wordt opgenomen in de donut. De donut is daardoor minder vet.
Donut is an alternate spelling of doughnut. Some dictionaries point out that donut is rarely used outside the United States. All of them recognize doughnut as the main spelling, as do some of the more popular style guides. Doughnut might be the spelling you should use if you want to be sure you're not making a mistake.
In een Engels kookboek uit 1803 staat een recept voor een donut. De donut werd vanaf het midden van de negentiende eeuw gezien als een Amerikaanse lekkernij. Kapitein Hanson Gregory beweerde dat hij in 1847 de donut had uitgevonden. Gregory was vaak op een schip was.
De "The Rusty Brown Ring Donut" is de meest speciale donut ter wereld. Maar weinig mensen hebben hem geproefd. Met unieke natuurlijke honing, pure chocolade en een zwarte zaad-topping (Black Seed, ook wel Nigella Sativa) geef je anderen het nakijken.
Donut gesuikerd voor traktatie of tussendoortje
Al bij een prijs van €12,50 (excl.bezorgkosten) komen wij jouw favoriete producten van Bakker Bart bezorgen!
Ze zijn niet alleen geschikt als ontbijt, maar ook als tussendoortje of bij een lekker kopje koffie. Het beste is dat deze donuts suikervrij zijn en weinig vetten bevatten. Elke donut bevat nog geen 80 calorieën en slechts 2,2 gram vet!
In een geglazuurde donut zit 10 gram suiker. De Wereldgezondheidsorganisatie raadt aan niet meer dan 25 gram suiker per dag binnen te krijgen. Nederlanders krijgen zo'n twee tot drie keer de aanbevolen hoeveelheid binnen.
De donuts hebben een bewaartijd van 3 dagen.Hierna raden wij niet aan om ze nog te eten.
“Gezond zijn ze zeker niet. Reken op zo'n 200 tot 250 kilocalorieën per donut.
Een donut, ook wel doughnut genoemd (spreek uit: 'doo-naht') is een gefrituurde ring of bal van deeg, soms gevuld met jam, vaak bedekt met suiker of glazuur.
De mini donuts hebben een diameter van +/- 5 cm.De diameter van het normale formaat donuts is +/- 10 cm.